1. 2

  Heel wat reaguurders weten acuut zeker dat het linkse trollen zijn die de PVV zwart proberen te maken, eentje stelt zelfs dat de aanslagpleger van een geheime dienst was om rechts in Europa verdacht te maken.

  Regels van DomRechts:
  1. Links en de islam hebben het gedaan.
  2. Zo niet, dan treedt regel 1 in werking.

  Nederland is er minstens zo erg aan toe als Noorwegen en Rutte en Verhagen zwijgen. GS en PowNed zijn overbevolkt met accountmanagers die dagelijks voor hun werk onzin verkopen en het onderscheid met de waarheid niet meer kunnen maken, maar er zijn ook mensen ter rechterzijde die beter zouden moeten weten die nu hun mond houden.

 2. 3

  En ook in de reacties bij PowNed:

  niet_myn_nick_vriend | 24-07-11 | 16:23 | niet ok!
  Hij had ook voor een groot deel gelijk. Ik draag geen enkele verantwoordelijkheid voor de rotzooi die links er van gemaakt heeft. Zie het maar als oorzaak en gevolg…

  De blinde haat spat er vanaf. Maar met zulk volk moeten we vooral blijven praten, je moet ze alles laten zeggen, dat hoort bij een gezonde maatschappij.

  Echt waar?

 3. 4

  Hey, meneer FvdV heeft de foutieve ‘d’ in zijn signature-logo vandaag vervangen door een ‘t’. Het gaat de goede kant op met die jongens. Nu nog even de spatie uit ‘Super moderator’ verwijderen.

 4. 6

  Het zou taqiyya zijn als ze zouden twitteren dat ze het ziek, gestoord en walgelijk vinden wat die vent heeft gedaan, maar het diep in hun hart hartstikke mooi vinden.

  Tja, ik kan niet in Wilders z’n hart kijken, maar ik denk dat hij er vooral van baalt, zo’n actie, omdat hij zelf wel weet dat het bloed van die 91 overleden PvdA-tieners hem aangewreven zal worden.

 5. 8

  @3
  dat is heel erg, maar het is ook erg vervelend verkeerd gequote te worden. diegene die die post plaatste was reaguurder wishbone:

  niet_myn_nick_vriend | 24-07-11 | 16:23 | niet ok!
  Hij had ook voor een groot deel gelijk. Ik draag geen enkele verantwoordelijkheid voor de rotzooi die links er van gemaakt heeft. Zie het maar als oorzaak en gevolg…
  Wishbone | 24-07-11 | 16:26 | niet ok!

 6. 9

  @eric: ik vermoed dat de policy bij GS is ‘alleen directe bedreigingen/overduidelijke discriminatie’, de grijze zone (zoals dit) laten ze staan.

 7. 10

  @9; Ik vind het zelfs jammer dat ze zoveel ranzigheid wegjorissen. Het toont fraai aan hoe vunzig de rechtse beerput is. En hoe prominent de fora waar de rechtse woordendiarree uit de afvoerputjes kolkt.

 8. 12

  Bij de Telegraaf zijn wel meer steunbetuigingen te vinden, bv:

  De man is waarschijnlijk een groot ziener, een eiland vol linkse pubers, bezig geherzenspoelt om een mooi land te verneuken, dan krijg je dit. Het is een Noorman die zijn land behoed voor erger.
  Leo, Rotterdam | 17:02 | 24.07.11

  Ook zie je veel reacties als onderstaande, die “de linkse kliek” de schuld geven en alvast met meer aanslagen dreigen.

  Als het roer niet drastisch omgaat in de wereld v.w.b. de veel te grote tolerantie richting islam zal dit veel en veel meer gebeuren. Er kan maar 1 schuldige hiervan worden aangewezen en dat is de linkse kliek die onze normen en waarden hebben verkwanseld. Ze zullen de rekening hiervan op zeker krijgen. De kentering is door Geert in gang gezet en kan niet meer worden gestopt. Nooit meer.
  Mark, Hoofddorp | 17:01 | 24.07.11

 9. 13

  RichardE: je hebt gelijk, ik had me vergist in de poster. Dank voor de correctie.

  Prediker: als niemand zich geroepen voelt stelling te nemen tegen zulke vunzigheid is het effect van laten staan alleen maar dat volslagen mafketels keer op keer bevestigd worden in hun krankzinnige complotten.

 10. 14

  Bismarck: de braafste, licht links geörienteerde reacties worden bij de Telegraaf stelselmatig verwijderd en dit zieke spul mag blijven staan. De Telegraaf gaat terug naar zijn roots. Al zal dat dan wel weer een schandelijke Godwin zijn…

  Elke moslim moet zich verantwoorden bij aanslagen, maar dit mag zelfs toegejuicht worden. Dit kutland is veel verder heen dan ik al dacht…

 11. 15

  [Advocaat van de duivel]

  En wat nu als die ‘domme rechtse’ mensen het nu eens echt zo voelen?
  Wat gaat links dan doen om dat gevoel weg te nemen?

  [/Advocaat van de duivel]

 12. 17

  @16
  zijn domme rechtse mensen niet ook een beetje verantwoordelijk voor zich zelf?
  zou het niet heel wat onenigheid en slachtofferschap schelen als ze dat eens gingen doen?

 13. 18

  @16; Libertarische reservaten voor PVV’ers, rechtse islamofoben en Tokkies!

  Dat zal ze leren dankbaar te zijn voor wat Vadertje Staat ze geeft aan veiligheid en sociale zekerheid.

 14. 19

  @17, gronk, ja en ik ben ook nog eens een allochtoon (maar daar kom ik zo op terug).

  @18, natuurlijk zijn ze zelf verantwoordelijk voor hun daden (btw de maximum gevangenis straf die die gek kan krijgen is 21 jaar (en daarna nog TBS)).

  @Gronk, zoals ik al eerder zei, ik ben een allochtoon, eentje die afkomstig is uit een land dat nu niet meer bestaat omdat men daar 40 jaar lang alle ethnische spanningen en kritiek op andere ethnische groeperingen met de harde hand de kop in gedrukt werden.
  Daar werd de multi-culti echt met de harde hand ingevoerd en werd elke vorm van kritiek daarop met een tripje richting gevangenis beloond.
  Nu 20 jaar later zit de laatste dader van de gevolgen (3 burgeroorlogen) van dat gevoerde beleid net in scheveningen in de gevangenis.

  Om een lang verhaal kort te maken, er zijn dus blijkbaar ‘DomRechtse’mensen die een hekel hebben aan ‘DomLinkse’mensen (een bepaalde groepering als ‘DomRechts’ of ‘DomLinks’ aanduiden is nou niet bepaald een constructieve bijdrage he).

 15. 20

  “eentje die afkomstig is uit een land dat nu niet meer bestaat omdat men daar 40 jaar lang alle ethnische spanningen en kritiek op andere ethnische groeperingen met de harde hand de kop in gedrukt werden.”

  Srebrenica was het gevolg van de politieke correctheid!

 16. 21

  Goedenavond lieden. Ik ben ben hier regelmatig met iedereen in de clinch geweest met Jan en Alleman vanwege mijn hoon jegens de stelling dat de P.V.V. dan wel Geert Wilders, of zelfs maar de Gure Rechtse Wind een tweede incarnatie van het Nationaal-Socialisme en de Shoah inhield. U kunt zich voorstellen dat ik me enigszins genoodzaakt voel om daar rekenschap van te geven.

  Welnu, de gebeurtenissen in Oslo en zo hebben mij in eerste instantie het idee gegeven dat ik ongelijk daarin had. Daar ben ik inmiddels van terug gekomen. De volgende losse gedachten geven aan waarom.

  1) De man die hier aan het werk is geweest vertoont m.i. opvallende overeenkomsten met Ted Kaczynski, de unabomber. En ik kan me best wel vinden in Kaczynski’s kritiek op de technologische maatschappij; ik ben echter mordicus tegen het doden van onschuldigen, ja nee, zelf van schuldigen. Ben ik nu medeschuldig aan de doden van Kaczynski?

  2) Het is nogal een stap om geweldloze verkondigers van de mening dat immigratie een gevaar voor de samenleving is verantwoordelijk te maken voor deze daad. Heeft Wilders nu haat gezaaid in Noorwegen en is dit het resultaat? Met dezelfde redenering kan men dan zeggen dat de studentenbeweging van ’68 verantwoordelijk is voor de vele doden van de RAF of de Brigate Rossi. Immers, deze bewegingen kwamen er uit voort. Trekt men deze redenering nog verder door dan houdt men het hippiedom verantwoordelijk voor de dood van Sharon Tate.

  3) Wie dat manifest leest voelt dat hier een man aan het woord is die zich belegerd voelt. Dat moet wel de rationale zijn achter een besluit om rond de tachtig onschuldige jongeren overhoop te schieten. Dat idee komt ook omhoog bij het lezen van het manifest van de Unabomber. In plaats van het Grote Gelijk door de aderen te voelen stromen zou eenieder er goed aan doen deze Sargasso posting eens na te lezen. Wordt niet zo, is mijn ongevraagd advies.

  Zo, nog even de disclaimer: Ik ben geen Wilders stemmers. Mijn loslaten van de linkse idealen is niet gepaard gegaan met het omarmen van rechtse idealen. Ik heb mezelf voorgenomen me voor nooit meer voor iemands wagentje te laten spannen: Ik stem al jaren blanco.

  Laatste ding: Ik ga nog lang geen mening over dit vormen. Er liggen verse lijken en het getuigd niet van piëteit om dat in te zetten voor wat dan ook.

 17. 22

  @20/21
  met alle respect voor de ongetwijfeld gruwelijke dingen die je hebt meegemaakt Bolke, ik vind het ranzig dat je de idealisten die vinden/willen dat mensen met een verschillende culturele achtergrond vreedzaam samen kunnen wonen de schuld geeft van etnisch geweld. Zelfs wanneer die dromen naief, of onrealistisch zijn.

  Schuldig is in eerste plaats de moordenaar, in de tweede plaats diegene die opriep tot de moorden. Misschien ook diegene die wegkeek toen het gebeurde.

 18. 23

  De man die hier aan het werk is geweest vertoont m.i. opvallende overeenkomsten met Ted Kaczynski, de unabomber.

  Waren Kaczynski’s slachtoffers niet zorgvuldig geselecteerd?

  @20: Gaat een beetje ver om de etnische spanningen in de Balkan (eeuwenlange overheersing door vreemde mogendheden) te vergelijken met de etnische spanningen in Noord West Europa. Ik weet niet of zo sterk overdrijven heel erg constructief is. Ik betwijfel het.

 19. 24

  Bolke: ik gebruik met nadruk de term DomRechts, juist om aan te geven dat er ook nog zoiets bestaat als fatsoenlijk rechts. Daarmee ben ik al een stuk netter dan elke DomRechtser, want die drukt me met een term als Linksmensch in een hokje met een hele reeks opvattingen die de mijne niet zijn en nooit zullen worden.

  Ik heb wèl het fatsoen om te accepteren dat mensen met een ander wereldbeeld tot andere visies kunnen komen. Er zijn echter grenzen en die worden door DomRechts al jaren met voeten getreden. Principes zijn nu eenmaal ononderhandelbaar.

  Ik heb hierover al eens een logje geschreven: U bent rechts, dus een xenofobe homo- en vrouwenhater.

 20. 25

  @bolke: maar wat doe je nou als vader als je ziet dat je ene kind de pik heeft op je andere kind, wat verder gaat dan pesten, dat-dat kind ook niet te beroerd is om ’t andere kind te meppen, en dat je op een dag thuiskomt en ziet dat-ie ‘m aan het verzuipen is in de wasbak?

 21. 27

  @21 Prediker, klinkt cru, maar het is wel degelijk een van de grootste aanleidingen geweest voor de oorlogen in vmg-joegoslavie.

  Tito heeft decennia lang elke vorm van kritiek op de multi-culti met harde hand gesnoerd, helaas voor hem is achteraf gebleken dat je dat niet oneindig kan blijven doen.

  Wat the fuck denk jij dan, 40 jaar lang elk ongerief over de andere bevolkingsgroep mocht niet worden geuit, wat denk jij dan wat er gebeurt als dat ineens wel kan.

  @23, ik zeg niet dat de idealisten die vinden/willen dat mensen met een verschillende culturele achtergrond vreedzaam samen kunnen wonen schuldig zijn aan dergelijk geweld, het zijn de idealisten die dat beleid tegen de wil van anderen door de strot willen rammen en eenieder die daar kritiek op heeft monddood maken.

  Zoals hierboven al werd gesteld, als je mensen maar lang genoeg monddood maakt dan rest slechts nog geweld, mensen radicaliseren als je niet naar ze luistert en niet probeert hun ongerief weg te nemen.

  En ja ik snap dat de dader verantwoordelijk is voor zijn daden, maar een dergelijke haat jegens de sociaal-democraten wordt je niet mee geboren, die is aangeleerd, maar nog belangerijker, die heeft een oorzaak, je staat namelijk niet ’s ochtends uit je bed met de gedachte dat je vanaf vandaag een bloedhekel hebt aan sociaal-democraten.

  En tot slot een simpel voorbeeldje :

  Als ik naast je woon en jij klopt elke ochtend om 5 uur 3 keer op de tussenmuur dan kan je er donder op zeggen dat ik een hekel aan je krijg en je na maand of 3 op je gezicht timmer, ja ik ben verantwoordelijk voor het feit dat ik je op je gezicht timmer, maar jij moet je afvragen waarom ik dat doe en dat jou gedrag dus weldegelijk een belangerijke oorzaak is voor mijn gedrag.

  En als diverse PVV aanhangers een dusdanige hekel hebben aan de sociaal-democratie dan moet voor jullie de vragen zijn “waarom?, en wat kunnen we daar tegen doen”.

 22. 28

  @Gronk, vragen waarom dat ene kind de pik heeft op dat andere kind, niet proberen zijn gedrag te bestraffen omdat hij dat toch wel weer doet alleen op een plek waar ik dat niet kan zien.

 23. 29

  “En als diverse PVV aanhangers een dusdanige hekel hebben aan de sociaal-democratie dan moet voor jullie de vragen zijn “waarom?, en wat kunnen we daar tegen doen””

  Dat méén je niet!
  1. Met een PVV’er valt niet te discussieren, die roept “het is de schuld van links” en het is klaar.
  2. Je legt bovendien de verantwoordelijkheid voor de gedachten van de PVV’ers bij links (vergeet dat sociaal-democratisch, dat is veel te genuanceerd) en links moet het oplossen? Mag van een PVV’er misschien gevraagd worden dat ‘ie zelf eens nadenkt en eens verder probeert te denken dan “het is de schuld van Links” en “het is de schuld van de moslims”?

  Kom op zeg, er zijn grenzen aan de dommigheid die je moet tolereren. Als iemand geen enkele redelijkheid aan de dag legt, als iemand alleen maar loze slogans blijft debiteren, dan helpt het geen zier om zaken uit te leggen.

  Juist daar hebben we het hier over: er is iets verschrikkelijks gebeurd in Noorwegen, en alles wat er naar voren komt wordt slechts ontvangen met een “het is de schuld van Links”. Mag ik ergens constateren dat iemand niet voor rede vatbaar is en stoppen met argumenteren?

 24. 30

  @30; ja, maar Eric, het komt allemaal omdat de samenleving in de jaren tachtig Janmaat en de Centrumdemocraten uitkotste; daardoor voelden Henk en Ingrid zich niet begrepen in hun grieven.

  De werkelijkheid is dat de PVV de agenda bepaalt en dat Gert Leers aan Geert Wilders moet vragen of een knuffelafghaantje please, please, please mag blijven.

  Maar desondanks is het de schuld van de sociaal-democraten dat PVV’ers een hekel hebben aan ons bestel.

 25. 31

  Bolke: Je simpele voorbeeldje is overigens wel uiterst dubieus. Het zou namelijk eerder moeten zijn dat iemand een blonde buurman heeft die dagelijks om 5 uur ’s ochtends drie keer op de muur timmert en dat je na drie maanden vervolgens iedere blonde man die langs durft te lopen op zijn gezicht timmert. Dan klinkt het ineens een stuk minder redelijk, vind je niet?

  Substitutie is vaak erg verhelderend: “En als diverse nazi’s een dusdanige hekel hebben aan joden dan moet voor jullie de vragen zijn “waarom?, en wat kunnen we daar tegen doen””. Oei…

 26. 32

  @Eric,

  “Kom op zeg, er zijn grenzen aan de dommigheid die je moet tolereren. Als iemand geen enkele redelijkheid aan de dag legt, als iemand alleen maar loze slogans blijft debiteren, dan helpt het geen zier om zaken uit te leggen.”

  Als jij zo denkt (en dat is uiteraard jou goed recht) dan ben ik bang dat het drama in Noorwegen slechts nog maar het begin is.

  “Als stemmen zwijgen dan spreken de wapens”.

  P.S.
  “1. Met een PVV’er valt niet te discussieren, die roept “het is de schuld van links” en het is klaar.”

  Zie je eigen blog stukje, je doet het zelf ook, alle PPVérs (alle 1,5 miljoen) zijn niet voor rede vatbaar en roepen allemaal dat het de schuld van links is.

 27. 33

  Prediker: zeker, en het ligt aan dertig jaar beleid van onder andere GroenLinks en SP dat het allemaal foutloopt. De VVD had er nooit invloed op, laat staan langjarig VVD-kamerlid Wilders…

  Mensen blaten elkaar slogans na. Van sommigen snap ik het, die zijn niet slimmer, maar er zijn heel veel mensen die heel bewust die slogans gebruiken om elke vorm van discussie of debat plat te slaan, Rutte en Verhagen voorop.

 28. 34

  @28
  Er is in nederland een tijd geweest dat het not-done was om moslims allerhande misstanden in de schoenen te schuiven. Zelfs in die tijd was het mogelijk om kritiek te uiten. Die haalde weliswaar niet de politieke mainstream, je won er geen stemmen mee, maar het kon. Ruim voor de fortuyn-revolutie was er kritiek op het slecht integreren van moslims (bolkestein, schabel) die weliswaar controversieel was, maar wel mogelijk.

  Ik weet niet hoe Tito omging met kritiek op de “multi-culti”, maar ik stel met zo voor dat je ontslagen werd, je bezoek kreeg van de geheime politie, dat soort werk. In nederland was er zeker een politieke mores, en zelfs een aanslag, maar geen structureel geweld van uit de staat.

  Toen er in navolging van fortuyn geklaagd werd dat “je niet mag zeggen wat je denkt” bedoelde men dat je niet kon zeggen wat je denkt zonder dat iemand je van repliek diende. Zelfs fortuyn had er een handje van weg te lopen als ie de discussie niet meer in de hand had, en Wilders gaat het debat niet eens aan. Niemand zou kogels moeten trotseren om voor zijn mening uit te komen, maar als je niet tegen kritiek kan…

  Daarnaast schuif je -heel gemakkelijk- de verantwoordelijkheid voor het debat helemaal naar de sociaal democraten. Kunnen de “domrechtse” mensen hun ei niet kwijt, dan moet “links” ze geduldig helpen. Waarom “links”? Waarom zou links standpunten moeten gaan uitdragen die haaks staan op haar eigen overtuigingen, alleen maar om mensen te plezieren die te beroerd zijn hun eigen bijdrage te leveren aan het politieke proces.

 29. 35

  @31 Prediker, Wilders is geen oorzaak, Wilders is een gevolg, hij is slechts een symptoom, de oorzaak van zijn opkomst ligt heel ergens anders, en als hij nu van het toneel verdwijnt dan staat er een nieuwe Wilders op die nog veel meer aanhang krijgt.

  @32, de buurman was in mijn voorbeeld meer bedoeld als de gehele sociaal-democratische beweging en niet als een enkel persoon.

  Substitutie is inderdaad erg verhelderend, u suggesteert nu dus gewoon dat er iemand is die bewust oproept tot haat jegens de sociaal-democraten in Noorwegen.

 30. 36

  je doet het zelf ook, alle PPVérs (alle 1,5 miljoen) zijn niet voor rede vatbaar en roepen allemaal dat het de schuld van links is.
  @Bolke, op dit punt ben ik het volkomen met je eens, en ik trek me (gelukkig denkbeeldig) de haren uit mijn hoofd omdat die slappe zakken van de oppositie hier wijs niet op inspelen.

  Van links tot rechts zijn ze op het lumineuze idee gekomen om zelf onderbuikpraat uit te stoten, in de hoop om hiermee weggelopen kiezers terug te lokken. Niet om met ze te praten, o nee, maar om ze op hen te laten stemmen.

  Bah!

 31. 37

  @28 – En tot slot een simpel voorbeeldje:

  Als ik mijn vriendjes daar op de hoek van het pleintje een jointje rook en sta te geinen, omdat dat ons elders onmogelijk wordt gemaakt

  en steeds opnieuw komen er van die fatsoensrakkers, die zeggen dat ze zich bedreigd voelen, dat overlast noemen en ons zo het leven onmogelijk willen maken,

  dan kan je er donder op zeggen dat ik een hekel aan je krijg en je na maand of 3 op je gezicht timmer.

 32. 38

  @34, natuurlijk weet ik dat het VVD was die die migranten hierheen haalde (een kapitalist maakt het tenslotte niet uit wie voor hem de centjes verdiend, zolang er maar geld verdiend wordt door die kapitalist).

  @35, Tito ging inderdaad zo mensen die kritiek hadden om ja, maar wat ik bedoel is dat als je iets lang genoeg wegstopt of wegkijkt dan kropt zich dat op en vroeg of laat komt dat er uit.
  Niemand kan ontkennen dat de sociaal-democraten en G.L wel erg makkelijk wegkeken bij de misstanden van onze allochtone medemensen, theedrinken met allochtone potenrammers etc etc etc.
  (niet de SP trouwens, die hadden nog eerder kritiek op de slechte integratie dan Bolkestijn en werden toen ook nog ff voor xenofoob uitgemaakt door de andere linkse organisaties).

  Mij is bij de cursus “klant-omgang” geleerd dat je de ontevreden klant eerst zijn gal over je heen moet laten spuien en dat die klant dan achteraf ineens heel redelijk blijkt te zijn, maar doe je dat niet dan blijft die gal doorzweren totdat de zweer vanzelf eens barst.

  En van wat ik begrepen heb is het hebben van kritiek op de multi-culti in Noorwegen nog absoluut niet politiek-correct.

 33. 39

  Bolke: ik merk dat de ironie in mijn blogje ook niet aan jou besteed is.

  Maar wanneer mogen mensen dan wèl genoeg zeggen over de multiculturele samenleving? Ik geloof dat we met de openlijke steunbetuigingen aan die idioot aan Noorwegen qua uitingen wel aan de grens zitten. Maar nee, ik moet vragen wat ik kan doen om het ze naar de zin te maken.

  Nee, het is de schuld van links, vindt Bolke, en we moeten nu nederig gaan vragen wat we alsjeblieftdankjewel kunnen doen om nog met enige redelijkheid benaderd te worden.

  In je eigen redenering zouden de PVV’ers wel eens aan mij kunnen vragen waarom ik zo’n teringhekel aan ze heb en wat ze zouden kunnen doen om dat te veranderen. Maar om de een of andere reden gaat die redenering altijd alleen andersom op…

 34. 40

  @33 Bolke de Big schrijft: “Als jij zo denkt (en dat is uiteraard jou goed recht) dan ben ik bang dat het drama in Noorwegen slechts nog maar het begin is.

  “Als stemmen zwijgen dan spreken de wapens”.

  Kijk, nou komt de aap uit de mouw. De stemmen zwijgen helemaal niet, want de PVV is dik in de minderheid.
  Dit is gewoon chantage met geweld.

  En pas jij maar op, want het kan nou wel zijn dat eentje van jullie op een onbewaakt ogenblik in geslaagd is om er 100 om zeep te helpen, maar als het puntje bij het paaltje komt verlies je.

  En pas dubbel op, want er zijn wel degelijk mensen die jou serieus nemen en zich nu reeds voorbereiden.

  Gevaarlijke gek!

 35. 44

  Monade: ga eens kijken in de reacties op het bericht waar dit draadje naar verwijst. Daar wordt keer op keer verwezen naar Links als de bron van al het kwaad, inclusief de aanslagen in Noorwegen. En ja, ik moet nog de eerste PVV’er tegenkomen die niet in het kielzog van de Grote Blonde Leider alles wat fout is of fout gevonden wordt acuut op het bordje van links schuift. Sterker nog: er zijn heel wat VVD’ers die dezelfde akelige holle retoriek uitstoten. Al ben ik van die club wèl andere exemplaren tegengekomen.

  Ik heb mijn hoop gevestigd op de fatsoenlijke figuren in dit land. Daarbij maakt het niet uit of ze links of rechts, progressief of conservatief. Alleen populisten, de cynische manier van politiek bedrijven waarbij je vooral vijandschappen opbouwt en de feiten van ondergeschikt belang vindt, daar heb ik niets mee. En ja, ook aan links populisme heb ik een teringhekel.

  Het enige probleem is dat het fatsoen steeds dunner gezaaid lijkt…

 36. 45

  Mij is bij de cursus “klant-omgang” geleerd dat je de ontevreden klant eerst zijn gal over je heen moet laten spuien

  Als het gaat om een ontevreden klant wel. Maar een klant die uit balorigheid de boel sloopt?

 37. 46

  @Eric 45, maar doet niet het hele politieke spectrum dat?

  Wilders trapt naar alles wat links is, GL/D66 trappen naar rechts, de SP trapt naar alles wat niet zoals hunnie denken, CDA trapt naar de PVDA, de PVDA trapt naar alles wat christelijk in de naam heeft staan.

  Het enige verschil in deze is dat Wilders de grootste bek heeft en wie de grootste bek heeft kan het hardste schreeuwen en wordt het beste gehoord.

 38. 47

  “Als stemmen zwijgen dan spreken de wapens”.

  Wenn Ich die Wörter “Multikulturalismus”, “Gutmensch” oder “Politisch Korrekt” höre, dann ziehe Ich meinen Browning!

 39. 48

  @46, dat is een teken dat die klant al veel te lang met zijn klacht heeft rondgelopen en het gevoel heeft gekregen niet serieus te worden genomen, dan ben je te laat.
  Geen enkele klant zal bij de eerste keer gelijk alles slopen, indien wel dan hoort een dergelijk figuur in een instituut thuis.

 40. 51

  @42 – Bezit en handel tot 30 gram is/was? een overtreding waarop een maximum straf stond van 500 gulden of 30 dagen vervangende hechtenis. Hoe dat nu is in euro’s weet ik niet. De consumptie wordt/werd? niet vervolgd.

  En ook al zou dat wel zo zijn en het CDA slaagt er in om alle coffeeshops te verbieden, dan zijn de gevolgen niet te overzien.

  Sommige mensen denken dat wanneer er een probleem bestaat, dat het genoeg is om dat probleem te verbieden om het daarmee ook op te lossen. Dat is de meest stompzinnige rechtsopvatting die er bestaat.

  Wat jou het meest in de weg loopt, dat zijn je eigen autoritaire opvattingen over fatsoen en de middelen die je denkt te mogen toepassen om je gelijk te halen.

 41. 53

  Monade: ga eens kijken in de reacties op het bericht waar dit draadje naar verwijst. Daar wordt keer op keer verwezen naar Links als de bron van al het kwaad
  Ik weet het; ik zit mezelf dit weekend zowat vierkante ogen te surfen.

  Maar op het internet word je alleen opgemerkt als je hard schreeuwt; hoe harder en hoe onsubtieler, hoe beter. Je hoort dus per definitie niet degenen die zwijgen. Bovendien is het internet niet de echte wereld.

  Er is nog steeds een zwijgende meerderheid van de 1,5 miljoen PVV-stemmers die niet op het internet actief is. Die zullen moeten worden bereikt door de (lokale) politici. In het echie. Met discussies over relevante (lokale) vraagstukken. En met het stellen van harde vragen over de consequenties van PVVD beleid. Etc.

 42. 54

  @49
  sorry hoor, maar wat je nu allemaal zegt doet me iets te veel aan het knuffelen van theedrinken met bepaalde raddraaiers denken.

  dat had toch allemaal afgedaan?

  Ik ben het wel met je eens dat debat beter is dan taboe, maar een debat houd verantwoordelijkheden in voor beide partijen. Zoals de kraakscene ieder debat uit de weggaat en nog een keer het eigen gelijk scandeert, zo doet de PVV dat feitelijk ook.

  En in de blogosphere voedt men het zelfmedelijden: Ik stem dan wel PVV, maar dat komt niet door mij maar doordat links jarenlang niet naar mij geluisterd heeft.

  kom op zeg, we zijn toch geen kleuters meer.

 43. 55

  @Harm, niet vervolgd != niet strafbaar.

  Je mag officieel gezien gewoon geen joint roken op straat (net zoals je geen alcohol mag nuttigen op straat) en als iemand daar last van heeft dan moet je daar mee stoppen of ergens naar toe gaan waar niemand last van je heeft, ook dat heeft fatsoen.

  Ik zal jou niet verbieden om een joint te roken (ook niet op straat) maar als je het voor mijn huis doet dan zal ik je toch vragen om een eind op te hoepelen met dat ding.
  (geld trouwens ook voor elke “PVV-tokkie” die het nodig zou vinden om een kratje bier voor mijn huis te gaan nuttigen)

 44. 56

  “niet proberen zijn gedrag te bestraffen omdat hij dat toch wel weer doet alleen op een plek waar ik dat niet kan zien.”

  Gaan jullie echt in discussie met iemand die vindt dat je een kind niet moet bestraffen na het op heterdaad te betrappen op poging tot moord? echt?

 45. 57

  @55.Richard E

  Knuffelen en theedrinken doe je VOOR de wantoestanden plaatsvinden om te voorkomen dat ze uberhaupt plaatsvinden, niet achteraf zoals nu gebeurt, achteraf dien je gewoon de verantwoordeijken te straffen.

 46. 58

  Bolke, omdat de PVV uitsluitend negatief opereert. Alles wat links en/of moslim is, moet bestreden worden. Feiten zijn niet van belang, slechts beeldvorming. De dubbele standaard is ingebouwd: wij mogen wat anderen niet mogen, wij mogen met een beroep op vrijheid alles eisen – inclusief de inperking van vrijheden – maar dan wel uitsluitend die van ánderen.

  De PVV wentelt zich in slachtofferschap, maar is daarbij wel de meest agressieve, de leugenachtigste en de minst consequente deelnemer aan de politiek. Ik had hier eerst staan het politieke debat, maar daar onttrekken ze zich juist weer aan. Wilders tweet alleen, de rest krijgt een spreekverbod. Jij hebt het erover dat de dialoog stokt als ik niet meer in discussie ga. Die dialoog wordt daarvoor echter door de PVV – en helaas ook door VVD en CDA – al gefrustreerd door bij elk argument te roepen: “ja, maar jij bent links”. Voor een dialoog moeten er twéé willen praten, dat is wat ik nu al de hele tijd zeg.

  Maar beantwoord mijn vraag nou eens: hoeveel méér moet er nog gezegd kunnen worden over het multiculturalisme dan nu al gebeurt in de reacties bij PowNed, Telegraaf en Elsevier?

  Maarre… “gewoon VVD” stemmen is niet per definitie eerbaar hoor. Van de drie regerende partijen van nu was het de partij waar ik het meest op rekende om democratie en rechtsstaat overeind te houden, maar de macht heeft een PVV-light van ze gemaakt, met rancuneuze oude ultraconservatieve regenten die voor de macht de democratie en de samenleving met veel plezier naar de afgrond helpen.

 47. 59

  @54
  maar wat als er een groep mensen is die al bij voorbaat stellen dat de politiek voor hen heeft afgedaan?

  Hoeveel mensen zag je, na de moord op Pim, geemotioneerd vertellen dat hij de eerste man was op wie ze stemden, en dat de politiek voordien nooit naar hen geluisterd had?

  Waar ligt dat dan aan? Aan die partijen, die geen programma hebben waar die mensen op willen stemmen? Of aan die mensen, die alleen maar willen stemmen op een partij die exact hun eigen mening verkondigt?

  Er is een grote groep mensen die niet wil deel nemen aan het lokale politieke proces. Politieke partijen van alle kleuren moeten hun uiterste best doen om niet al te grote randdebielen op hun lijsten te zetten, zeker in de kleine gemeenten. Kun je enigzins foutloos schrijven, en ben je niet al te dom dan ben je zo secretaris, en voor je het weet sta je op de lijst. De groep mensen waar jij het over hebt komen nog niet op een inspraakavond opdagen, maar klagen wel wanneer de besluitvorming niet naar wens was. Men wil een leider ze die simpele waarheden vertelt, krachtig beleid uitvoert, en vooral een die alles regelt. Naar hun voorkeur, uiteraard.

  En aan dat soort leiders heb ik nou net weer een broertje dood.

 48. 60

  @Eric 59,
  “Maar beantwoord mijn vraag nou eens: hoeveel méér moet er nog gezegd kunnen worden over het multiculturalisme dan nu al gebeurt in de reacties bij PowNed, Telegraaf en Elsevier?”

  Wat mij betreft helemaal niks, maar wat wij nu aan media hebben sinds Fortuyn schijnt in Noorwegen dus niet te kunnen, daar is het schijnbaar nog steeds een taboe.

  “Van de drie regerende partijen van nu was het de partij waar ik het meest op rekende om democratie en rechtsstaat overeind te houden”

  Ik niet, ben dus ook niet bepaald gelukkig met deze regerings combinatie, mijn voorkeur was naar VVD/CDA/D66 uitgegaan maar die combi is helaas electoraal gezien niet mogelijk :(
  De VVD zit nu in de zelfde positie als het CDA, in de tang van de PVV die op dit moment de uitvoering van het economische programma belangerijker vind dan andere zaken.

 49. 61

  “in de tang van de PVV die op dit moment de uitvoering van het economische programma belangerijker vind dan andere zaken.

  Moet zijn

  in de tang van de PVV omdat de VVD op dit moment de uitvoering van het economische programma belangerijker vind dan andere zaken.

 50. 62

  maar wat als er een groep mensen is die al bij voorbaat stellen dat de politiek voor hen heeft afgedaan?
  Deze groep, samen met die van de zwevende kiezers, zijn precies diegenen die sinds medio jaren ’90 zijn gevleid door de gevestigde partijen om de patstelling in de zetelverdeling te doorbreken. Dit gebeurde zowel in Nederland als in de andere westerse landen, want ze doen elkaar allemaal na.

  We weten nu waartoe dit heeft geleid: bizarre, kortzichtige, en kleinzielige politieke thema’s, en het negeren van het oplossen van serieuze langetermijnproblematiek zoals energie- en grondstoffentekort en overbevolking.

  Ik denk dat het hoog tijd wordt dat de politiek weer serieus wordt en zich niet zomaar laat leiden door het gebrul van de hardste schreeuwer.

  Hoe je in zo’n politiek klimaat omgaat met de politiek ongeïnteresseerde ontevreden weet ik ook niet. Wat te doen met geweldadige lieden die weigeren volwassen te worden en weigeren mee te doen?

  /Benzine, kunstmest, en soylent green ervan maken is politiek incorrect

 51. 64

  Gefeliciteerd Bolke, je blijkt nu gestemd te hebben op een partij die democratie en rechtsstaat in de uitverkoop heeft gedaan om een premier te kunnen leveren. De VVD zit in de tang van de PVV en heeft daar heel bewust voor gekozen. Ten koste van échte democratie – in plaats van “wij hebben de minderheid van de stemmen maar de meerderheid van de zetels en nu gaan wij ons hele programma erop afstemmen om jullie zoveel mogelijk dwars te zitten” – en ten koste van elke samenhang in de samenleving. “Wij” en “zij”. “Wij” hebben de macht en “zij” zijn de Vijand. Jaaaa, daar wordt de samenleving een stuk veiliger van, hoor!

  Ach nee, dat is waar, links heeft Paars Plus onmogelijk gemaakt hè? Logisch, het is toch weer de schuld van links.

 52. 65

  @56 schrijft – “en als iemand daar last van heeft dan moet je daar mee stoppen of ergens naar toe gaan waar niemand last van je heeft, ook dat heeft fatsoen.”

  Dat bedoelde ik nu precies toen ik schreef dat wat jou het meest in de weg zit, je eigen autoritaire opvattingen over fatsoen zijn en de middelen die je denkt te mogen toepassen om je gelijk te halen.

  En als je mij daar al teveel mee lastig valt, dan reageer ik net als jij, ik citeer je:

  “dan kan je er donder op zeggen dat ik een hekel aan je krijg en je na maand of 3 op je gezicht timmer,”

 53. 66

  beter ware het de dader als zionist te typeren, daarmee sluit hij inderdaad naadloos aan bij allerlei pvv-achtige organisaties, die, zoals wij weten, vanuit de diverse ambassades worden gestuurd en/of worden gefinancieerd.

 54. 68

  Henrik schrijft:”beter ware het de dader als zionist te typeren,”

  Ja, opvallend dat daar nog niemand over begonnen is nietwaar? Maar gelukkig hebben we altijd Henrik nog om de sluizen van de anti-joodse gevoelens open te zetten.

  Hup, nog een beetje olie op het vuur.

 55. 71

  Zomaar.
  Geef mij drie redenen waarom ik blij moet zijn met
  a- de Marokkannen
  b- de Islam
  c- de zogenaamde verrijking.

  A- ik mag Amerikanen vrijelijk uitschelden maar marokkanen niet.

  B – Ik mag de ontkerstening van NL ondersteunen maar oweee als je de islam aanpakt.

  C- De roties zijn niet te vreten.

 56. 72

  @71 – Er is op zichzelf niets tegen om die PVV-ers eens een toontje lager te laten zingen,
  maar het aanzwengelen van anti-zionisme werkt in dit geval slechts averrechts.

 57. 74

  @72:
  je MOET helemaal niet blij zijn met a,b en c.
  er wordt misschien eens gevraagd om a,benc niet zomaar te haten.

  a: volgens mij maakt het voor de wet niet zoveel uit welke nationaliteit je uitscheldt.
  je bent sowieso een LUL als je mensen WIL uitschelden.

  b:je hoeft de ontkerstening van nl niet te steunen, dat doet NL namelijk helemaal zelf.
  wat bedoel je met ‘..de islam aanpakt.’?
  Wil je dan met goede argumenten ‘de islam’ overtuigen ?
  of wil je gewoon weer lekker schelden?

  c:wat de boer niet kent,…

 58. 75

  @72: (a) – Marokkaanse vrouwen zijn niet zelden beeldschoon, bevallig en ze zijn stuk voor stuk geweldig in bed.

  (b) – De islam is net een voetbalclub. De islam verbroedert. Feyenoord is Feyenoord, en die vinden Ajax en PSV dus kudt. Zo is het ook met de islam, die vinden het christendom en het jodendom kudt, en alle andere geloven helemaal. Maar als je een Feyenoorder wordt, dan hoor je bij de club, en als je een moslim wordt net zo goed. Daar moet je blij mee zijn, want anders was je dus nooit in de spijkerbroek van die Marokkaanse moslima gekomen. Zie bij (a) waarom je dus blij moet zijn met de islam.

  (c) – De Marokkaanse keuken is geweldig, en Marokkaanse vrouwen laten een man nog echt man zijn ipv de baas over hem te spelen. En aangezien de meeste Marokkaanse jongens 25 zijn voordat ze aan de toekomst beginnen te denken heb je als kaaskop dus drie steepjes voor met je HBO diploma management. Moet je alleen wel even moslim worden. ’t Kost je een voorhuid, maar dan heb je ook wat. Gastvrijheid, lekker eten, en een djelleba is een stuk makkelijker dan een spijkerbroek als je een paar kilo’s zwaarder wordt.

 59. 76

  @BdeB:
  Wat mij betreft helemaal niks, maar wat wij nu aan media hebben sinds Fortuyn schijnt in Noorwegen dus niet te kunnen, daar is het schijnbaar nog steeds een taboe.

  Ze hebben daar wel al jarenlang een “taboe-doorbrekende” partij in het parlement.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Progress_Party_%28Norway%29

  Het is beetje als Richard E zegt: het idee dat wij decennialang onder een multiculturele dictatuur hebben geleefd is een moderne mythe.

  @TDF: Wie moet er blij met jou zijn?

 60. 78

  76: toevoeging: als je gezeik hebt, staan al haar broers klaar om de hufter waar je gezeik mee hebt even toe te spreken. Marokkanen kennen nog solidariteit, ipv het ‘ieder voor zich’ van de ‘ollander.

 61. 81

  Nu Nederland druk doende is het vermeende verschil tussen links en rechts te ontdekken is de kans groot dat men door al die Hoekse en Kablejauwse twisten vergeet de dijken bij te houden en zo nodig te verhogen. Het landje zal dan vanzelf onderlopen.

 62. 82

  @qwerty: Van Doorn heeft de bewuste tweet inmiddels verwijderd en meldt: “Mijn twitterbericht was wellicht qua timing wat onhandig”.

  …en niks over de inhoud.

 63. 84

  @qwerty: ik vind ’t een teken van deze tijd dat congresleden tot aftreden gedwongen worden omdat ze stuntelig omgaan met een gelekte foto van hun leuter in onderbroek (wat een prive-business is), maar fractieleden die stuntelen met politieke uitspraken (wat godverdomme hun *werk* is) mogen gewoon blijven zitten.

  Bah.

 64. 85

  Heeft het Vaticaan eigenlijk al afstand genomen van het gedachtengoed van Breivik. Zoveel RK denken mag toch op commentaar van de Leider rekenen?

  En ja, ik heb al begrepen dat de daad werd afgekeurd. Maar we hebben het hier wel over de nieuwe tempeliers die hun gedachtengoed hebben geleend van een van de grootste heiligen van de RK kerk.

 65. 86

  “Een dooie socialist is een goede socialist. Ook als die heel jong is..Sterker nog: beter als dat in de knop geknakt wordt. Socialisten en islamieten zijn geen haar beter dan nazi’s.”pyrotechnicus op 23 juli 2011 om 00:53, op Artikel7.nu

 66. 87

  @87 Even een Godwin: “We were faced with the question: what about the women and children? – I decided to find a clear solution to this problem too. I did not consider myself justified to exterminate the men – in other words, to kill them or have them killed and allow the avengers of our sons and grandsons in the form of their children to grow up. The difficult decision had to be made to have this people disappear from the earth. For the organisation which had to execute this task, it was the most difficult which we had ever had.”

 67. 88

  Zou me als persoon-van-wat-voor-strekking-dan-ook flink schamen om iets zoals dit proberen politiek te recupereren. De Noren kunnen het blijkbaar laten..

 68. 89

  Toch nog even terugkomen op de katholieke link want ik volg dat een beetje ik krijg er niet goed hoogte van behalve dat mensen op persoonlijke titel afstand nemen en zeggen dat eea onchristelijk is. Het katholieke zit er dieper in dan menigeen denkt al zal men er zijn vingers niet aan willen branden. Katholieken zijn van liefde enz. Die denken zo niet.

  Ik wijs graag nog even op twee links:

  1) Catholica is een voortdurende bron van redelijk extreem katholiek denken. Ik zou ze fundamentalistisch durven noemen. Let ook op dit artikel: kogels in noorwegen kwamen keihard van links

  2) Hierboven vroeg ik of het Vaticaan al iets had geroepen. Het beste dat ik kan vinden is dit. Ik lees geen afstand nemen van het katholieke in de theorieën van Breivik. Bidden voor slachtoffers en eigen verantwoordelijkheid afwijzen is klassiek. Ja, antisemitisme, oorlog, gerechtvaardigde oorlog, islam als ketter, bestrijden van de islam. Het is allemaal katholiek en via de “Lof der Nieuwe Ridderschap” gelinkt aan de theorieën van Breitvik.

 69. 92

  Ik ga nog even door met dat katholieke want nadat Mariska de Haas in hoerastemming wist te melden dat Breivik een vrijmetselaar was maakt Catholica het werk nu af door de vrijmetselarij door het slijk te halen: deel 1 en deel 2.

  Waarom is dat nodig?

  Ach, het geeft maar een richting aan, het zijn maar woorden. Toch? @vandyke. Natuurlijk zijn katholieken lief en te knuffelen. Ze hebben nog nooit iets engs gedaan en niets kwaads in de zin. De hele geschiedenis door zijn het gewoon lieverds. Niets over te zeggen, woorden zijn maar woorden. Niks doodeng.

 70. 93

  Hadden we deze al?

  “Noorwegen is, naast Zweden, waarschijnlijk het meest politiek correcte land van Europa. Het eveneens Scandinavische Denemarken heeft na de cartoonrellen voldoende ruimte gelaten voor het uiten van politiek niet correcte gevoelens. Hetzelfde kan worden gezegd van Nederland.

  De Noorse regering mag zich afvragen of ze niet te ver is gegaan in het uitdragen van politieke correctheid en of ze daarmee niet de voedingsbodem heeft gecreëerd voor zo’n afschuwelijke daad, die vooral een politieke daad is.

  Europese regeringen dienen zich in te zetten voor echte integratie en dienen te bereiken dat migranten geen netto-last blijven. Als die marsrichting niet wordt gevonden, vrees ik dat meer van dit soort gebeurtenissen niet uit kunnen blijven.Peter Louter op Dutch Faith Freedom Org.

  En direct eronder citeert iemand zichzelf van een andere website.

  “ik vind het heel moeilijk te zeggen maar ik begrijp zijn wanhoop heel goed, en ik denk dat dus die smerige linxe politiek en al diens dhimmies hem en god weet wie tot deze wanhoop hebben gedreven, maar IK zou zoiets nooit hebben kùnnen doen ook al snap ik zijn wanhoop wèl…” ScarlattiDe Stem van het Volk-Hyves, Zondag, 23:29

  Geweldig, in Nederland, met de PVV als derde grootste partij in het land en als buitenboordmotor van dit kabinet, en een flinke stem op de opiniepagina’s van gerespecteerde kranten en tijdschriften.

  Proef je die wanhoop? De verdrukking van islamofoob-rechts?

 71. 94

  Wat ik nooit zal begrijpen is die blinde haat tegen links, de schuld van alles !.
  Corrigeer me als ik ernaast zit maar links is nooit aan de ‘macht’ geweest in Nederland.
  Altijd in coalitiekabinetten met CDA of VVD.
  En zelden in de leidende rol …. Dus Rechts was altijd aanwezig bij de besluitvorming.
  Ik ben in ieder geval blij dat ik niet in een gedoogconstructie zit met deze lieden.

 72. 95

  @95: Blinde haat daar herken ik me niet in. Ik vind net zoals Geert Wilders Job Cohen een aardige man. Het is wel onze politieke tegenstander.

  Als je echt meer wilt weten over afkeer naar links toe:

  Lees de columns van Theo van Gogh (vzmh) nog eens over Job Cohen. Of z’n column over de goddelijke kale.

 73. 96

  Job Cohen, was dat niet die PvdA-staatssecretaris die die strenge immigratieregels heeft gemaakt waarmee Rita ‘Regels zijn Regels’ Verdonk de tsunami aan kansarme immigranten buiten de deur van Nederland hield?

 74. 97

  @97. Toen was Cohen nog rechts, nu is hij duidelijk links, want anders kan je hem niet pakken en verantwoordelijk stellen voor alles wat links voor goede dingen heeft gedaan.

 75. 98

  @95 Rob Nicolai:”Wat ik nooit zal begrijpen is die blinde haat tegen links, de schuld van alles ! Corrigeer me als ik ernaast zit maar links is nooit aan de ‘macht’ geweest in Nederland.”

  Die blinde haat is er altijd al geweest. Alleen was die vroeger gekoppeld aan de toon van angst. Die toon is sinds de val van de muur omgeslagen naar: looooosers.

 76. 100

  Geert Wilders zal afrekenen met de linksen. Kristallnacht zal er niets bij zijn.
  De islam en de socialisten gaan eraan. Heil Wilders!

 77. 101

  Geert zal Europa bevrijden van de islam en de socialisten.
  Na jaren van zaaien gaat hij nu oogsten. Geert is onze nieuwe leider. Een echte Germaan, groot Nederlander en waarachtige wreker.

 78. 103

  @103 – Vinden ze leuk joh. Puberaal gedrag, moet je niet op letten. Wel een beetje een gaten houden, want het kan verkeerd gaan, maar meestal gaat het vanzelf over.

 79. 104

  Groot gelijk. Andes droomt van een islam vrij Europa. Ik droom van een islam vrije wereld.

  Leve de herezen TEMPELIERS! Spoedig zullen mensen wereldwijd,tegen de moslims optrekken. Dat vee van laban, zal in enkele dagen de horror en terreur,oogsten, wat ze al 1600 jr zaaien. Ze zullen horror en terreur oogsten in 4 voud!! Leve de grote JAHWEH!! Leve ISRAEL!!

  Afzender Vesper. (avondster)

 80. 107

  Geweld, zaaien ze zelf! Bali, Madrid, New York,Luik,Toulouse.Het bomplot om 13 lijntoestellen neer te halen. Allemaal door de islam. Feit. Oja, iedere niet moslim, die moslims handen boven het hoofd houd, zijn landverraders.

  Vesper.

 81. 111

  Islamieten zijn zelf de ergste fassisten. De enige bevolkingsgroep, die zich vrijwillig bij Hitler aanmelden. Hitlers elite ss bestond voornamelijk uit moslims. De honden.

  Vesper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren