1. 2

  Ach, ik snap niet waar ze zich zo druk om maken. Ik begrijp dat het gevoelig ligt, maar het is ook gewoon een stukje geschiedenis. Overigens hangen veel metrostations daar echt helemaal vol met communistische propaganda, o.a. in de vorm van mozaïeken of grote muurschilderingen, dus om je nou zo op te winden over één inscriptie. Ik ben er deze zomer geweest en ik vond het juist wel wat hebben.

 2. 3

  @2: Maar als we nou eens de vergelijking trekken met andere massamoordenaars. Als er in Duitsland ‘Ein Volk, ein Reich, ein Führer’ in de metro zou hangen, zou je dat ook iets vinden hebben?

 3. 4

  @3 Ik snap je punt. Niet dat ik druk zou maken over wat er in Duitsland in de metro te zien is. Maar ik moet toegeven dat ik wellicht anders zou reageren als het in Nederland in de metro hangt, dat is wat dichter bij huis. Als toerist kijk je er toch anders tegenaan. Dan denk je: ‘He, dat is mooi voor op de foto’

 4. 5

  Ik zou voor potentiële graffitispuiters een leuk idee weten als zij in die metro van Moskou de tekst zagen hangen waarin Jozef Stalin zo wordt geprezen. Maak een afbeelding van deze aartsschurk waarin hij een roze tutu draagt met een roze strik in zijn haar of anders een beeltenis van een Oekraïense separatist die Stalin met een ferme trap onder zijn kont richting een strafkamp naar Siberië toe schopt! Hij zou in deze tijd, als Stalin nog had geleefd, zelfs een waardevolle bondgenoot van de moslimextremisten zijn geweest en ongetwijfeld het neerhalen van de MH-17 in Oekraïne (dat hij decennia’s lang wreed heeft geterroriseerd) zeker hebben goedgekeurd!
  Maar ik wens alle 298 slachtoffers van deze ramp tenminste de hemel toe en Stalin zit al generaties lang in de hel, samen met Hitler e.v.a. ontelbare zondaars!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren