Staatssecretaris Snel treedt af

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - Nog voor het debat in de Tweede Kamer over de kwestie van het ten onrechte stopgezette kinderopvangtoeslagen, las staatssecretaris Snel een verklaring waarmee hij verklaarde niet verder te kunnen. De zwartgelakte dossiers die gedupeerde ouders vorige week ontvingen van de Belastingdienst kregen, leidde er toe dat de staatssecretaris nu te weinig steun in de Kamer meent te hebben.

 

Open artikel

Reacties (7)

#1 beugwant

Hoeveel topambtenaren van de BD neemt hij mee? Want die zijn minstens zo schuldig.
En Menno, plunder dan alsjeblieft de kast met zwarte stiften voor je vertrekt.

#2 majava

Eerst had je een stel VVD’ers die het niet trokken, toen kwam Menno, met z’n Belastingdienst achtergrond. Als hij, zelfs na het onderkennen van alle problemen, nu de handdoek in de ring gooit voordat de echt schuldigen (de Belastingdienst zelf) eruit zijn gewerkt, dan heb ik er een hard hoofd in of dit ooit zal gebeuren.

Trad Snel af omdat ‘ie wist dat de beerput nog groter was dan we nu al weten en neemt ‘ie daarom de benen, of denkt hij dat de top/onderdelen van de Belastingdienst niet te verwijderen zijn, waardoor ook dat altijd op zijn conto zal komen?

#4 Bolke

Dat was Snel.

#5 Folkward

Eigenlijk te laat.
@2
Je kan moeilijk de hele Belastingdienst eruit gooien. Er werken genoeg competente mensen die verkeerd aangestuurd zijn. Je kan wat mij betreft de Tweede Kamer twee keer aankijken: één keer omdat ze politieke druk hebben uitgeoefend om koste wat kost fraude tegen te gaan, en nog een keer omdat ze te weinig controle (hun taak!) hebben uitgevoerd: een verwijt van passiviteit. Dat pleit de staatssecretaris echter in het geheel niet vrij: hij en de top hebben daadwerkelijk gehandeld, goed wetende dat dat onrechtmatig was.

#6 Joop

@5.

De laatste reorganisatie zijn juist heel veel competente mensen vertrokken, domme fout van de Haagse bestuurders. Of afspraak met bedrijfsleven en banken. Die houden niet van teveel kennis bij de overheid.

#7 Emile M

Op de valreep heeft hij nog toegezegd dat mensen nog voor 1 januari een compensatie krijgen. Dat is kort dag. Het brengt mensen ook onmiddellijk in problemen omdat ze dan in 2020 te veel vermogen hebben om voor een toeslag in aanmerking te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*