1. 1

  Van mij mag er in Europa ook wel eens een coup gepleegd worden, zodat muziekzenders weer muziekvideo’s uit gaan zenden. Waarom noemt MTV zich eigenlijk nog zo?

 2. 4

  Ray Cokes, zal wel iets zijn van onze leeftijd. Dat was inderdaad het enige ADHD-mannetje dat ik kan uitstaan. Ik weet nog dat ie een keer Jos Verstappen en zijn toenmalige teamgenoten rondjes door de studio liet rijden op driewielers. Fokking brilliant.

 3. 6

  Maar wat willen de rebellen nu eigenlijk? Dit zijn niet de Touareg die de opstand zijn begonnen.

  Naast de mensen in Mali, maak ik mij ook zorgen om die paar kuddes woestijn-olifanten die daar in het Noorden nog rondtrekken.

 4. 9

  Ja olifanten die op de rand van de Sahel tussen Mauritanië, Mali, Niger en Tsjaad trekken. Het zijn er niet veel maar ze zijn er nog.

  Hier een filmpje van Human Planet over de olifanten in Mali:

  het jochie in de film heeft dezelfde Malinese naam: Mamadou als de Malinese reporter waar mijn kantoor mee samenwerkt, onze Mamadou was 12 dagen terug nog in Nederland, voor het eerst in Europa en zag voor het eerst van zijn leven de zee, ook een bijzonder filmpje:

  http://www.whatifwechange.org/#/stories/620/2

  We hebben nog geen bericht of Mamadou veilig is, een collega die ook in Mali zat liet zojuist weten dat hij twee dagen voor de coup vertrokken is naar Burkina Faso.

 5. 10

  Complexe situatie daar. Mali heeft een onuitgesproken deal met de lokale Al Qaida dat die alleen in Mauretanie en Algerije actief zijn, maar in Mali kunnen bivakkeren. De touareg hebben hun eigen opstand, in hetzelfde gebied. Soms werken ze samen met Al Qaida, soms niet. De Malinese militairen ter plekke mogen weinig doen. Er zijn ook weer aan het leger gelieerde milities, die wel wat doen. En dan heb ik het nog niet over de resten van Gadaffi’s aanhang.

  Meer hier:
  http://thinkafricapress.com/mali/causes-uprising-northern-mali-tuareg

 6. 11

  Even een quote uit dat stuk om aan te geven waarom het Malinese leger om wapens verlegen zit:

  “When the first cracks began to appear in the foundations of the Gaddafi dictatorship, shortly after protests began in Benghazi in February 2011, Ag Bahanga and a few close allies set about putting their plan into action. They got to work persuading Ag Najm and his fellow Tuareg officers in the Libyan army to abandon their posts and return to Mali with as much weaponry as possible. By early summer, as the Gaddafi regime started to disintegrate, Ag Bahanga’s plan was already well on the road. Tuareg army defectors travelled south west in convoys with large stocks of arms and ammunition, including BM21 and BTR60 ground to ground and ground to air missiles.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren