1. 1

  de Kleine Zusters van de Heilige Joseph.

  Als die timmerman daar lucht van had gekregen, had hij die schijnheilige harpijen met alle liefde van jezus onverdoofd aan hun kerkbanken genageld.
  Ook de nazi’s hebben moeders van hun kleine kinderen gescheiden; er zijn daar toen heel wat moeders waanzinnig door geworden. Dat hebben Heijmans en Trimbos moeten weten.
  We vinden allemaal van onszelf dat we gelijk hebben. Maar ch(g)ristenen (en dan vooral de beroeps) hebben de onhebbelijke eigenschap hun gelijk ongevraagd aan anderen op te dringen. Dat heeft niet alleen tot vernietiging van prachtige culturen geleid, maar ook tot geïnstitutionaliseerd sadisme.

 2. 2

  En zie nu ook weer wat heden ten dage gebeurt met abortus wetgeving. Nog grotendeels over de grote plas en andere landen ten zuiden van hier.
  Alles voor het ongeboren kind, zelfs als het nog maar een klompje cellen is. Maar eenmaal geboren… Geen aandacht of zorg.

  Ik blijf er bij. Het gaat (en ging, dus goede zaak, deze rechtzaak) alleen over straffen, terug in je hok. Wee de vrouw die, al dan niet vrijwillig, sex heeft. Dat mannen daar ook iets mee te maken hebben, is blijkbaar een niet ter zake doende detail.
  En de mogelijke gevolgen voor het kind was al helemaal geen vraag/issue.
  Welkom terug in oude tijden.

 3. 3

  @2.

  Er zijn nooit nieuwe tijden geweest. Er zijn altijd tijden geweest dat meer geoorloofd was. Dat de teugels gevierd werden. Dat kan je al zien bij de muurschilderingen in Pompeii gevonden.

 4. 4

  @3 Dat moet vast een fijne geruststelling voor je zijn.
  Maar.. ‘alles sal reg kom’. ..
  Voor een daadwerkelijke verandering moet iedereen, alle partijen, de schouder eronder willen zetten.

 5. 6

  @2: Ik heb er wel enig begrip voor dat een paar eeuwen geleden, toen hongersnood nog regelmatig voorkwam en ook in andere situaties de armen moeite hadden om hun kinderen te voeden, de overheid sterk aandrong om geen kind buiten het huwelijk te krijgen.
  En het is nou eenmaal makkelijker de moeder te vinden dan de vader.

  Maar mannen werden inderdaad soms makkelijk vrijgepleit: in de middeleeuwen oordeelden rechters dat als een vrouw zwanger geworden was, ze met de sex ingestemd had.

 6. 7

  @6.

  De grootste Nederlander aller tijden was zoon priester, kon allemaal, hij zou eigenlijk klooster ingaan. Vraag me nu weer af of hij misschien homo was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren