1. 1

  Syp Wynia op de radio: Het tegen de verhoging van de AOW-leeftijd wordt gezien als een links standpunt. De PVV is er tegen dus de PVV is links.

  En dat noemt zich politiek commentator.

 2. 2

  Ik zou de rest van ’t programma eens naast elkaar leggen. Althans, ik zou de rest van het discourse naast elkaar leggen in het geval van de PVV.

  De PVV is de SP maar dan xenofobisch.

 3. 6

  De PVV is bruin.
  De SP is rood.

  Net zo min als het socialisme op 1 lijn te stellen is met het nationaal socialisme is dat ook zo met de sp en de pvv.

  De pvv is een partij van de angst.
  De sp een partij van hoop.

 4. 7

  Om er maar weer eens een Godwin tegen aan te gooien: De NSDAP had ook veel sociale standpunten, juist om de socialisten en de communisten uit de regering te kunnen houden.
  Uiteindelijk kwam ze in het pluche in een coalitie met ultra-nationalisten en een handjevol partijlozen, het geheel zwaar gesponsord door grote industriëlen, omdat deze combinatie ‘links’ van de macht af hield.

  De populisten werden toendertijd gedoogd door ‘het kapitaal’, zoals nu ‘het kapitaal’ (VVD) gedoogd wordt door de populisten.
  Door het sociale beleid (en de naam nationaal socialistisch) duikt het verhaaltje van Hitler als socialist steeds vaker op.
  Maar eenmaal aan de macht werden gauw de vakbonden verboden (behalve het eigen Deutsche Arbeits Front DAF), en het duurde niet zo lang of de lonen gingen 20% omlaag.
  En er werd afgerekend met de linksige SA en Karl Röhm, op bloedige wijze (nacht van de lange messen).
  Dus de sociale lokkertjes waarmee Heinrich und Ingeborg gepaaid waren bleken niet zo veel waard.

  Ik wil de PVV niet 1 op 1 vergelijken met de NSDAP of de NSB, maar dat sociale gezicht wordt al te vaak verloochend als het puntje bij paaltje komt.
  Stampvoeten als asielzoekers eerder een huis toegewezen krijgen (terwijl dat goedkoper is dan peperdure opvang), maar wel een regering gedogen die huurprijzen wil loslaten en in de huursubsidie snoeien. En HRA en villasubsidies ongemoeid laat.
  Allemaal sociaal beleid voor de bühne, maar ondertussen het beleid van de moederpartij VVD doordrukken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren