Sociaal-democraten vechten om te overleven

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Bismarck

In de opiniepeilingen van eind januari behaalden de sociaaldemocraten slechts 23 procent van de zetels

Los van het feit dat je in opiniepeilingen nooit zetels behaalt, zouden de sociaaldemocraten in Nederland meteen tekenen voor zo’n opiniepeiling (laat staan verkiezingsuitslag, goed voor 35-36 zetels).

#2 Michel

In 1985 kregen de sociaaldemocratische minister van Financiën en zijn team de bijnaam ‘het financiële rechts’ van de partij. Palme was toen minister-president, maar hij heeft ze geen strobreed in de weg gelegd. Zij hebben ervoor gezorgd dat de markten gedereguleerd en de banken geliberaliseerd werden”.

Zelfde discussie als in Nederland (Paars), VK (New Labour), Duitsland (Schröder) en de USA (Clinton, 3e weg). Ik kan nu Zweden ook aan het rijtje toevoegen. Na het einde van het communisme dacht iedereen, ook links, dat de geschiedenis was afgelopen en dat er vrije markt zou zijn van Vladivostok tot Nome, Alaska. Hoe hebben we ons zo kunnen vergissen?.

#2.1 Bismarck - Reactie op #2

Waar ligt Vladivostok?

#2.2 Michel - Reactie op #2.1

ff googelen … http://en.wikipedia.org/wiki/Vladivostok

Het is het uiterste puntje van Rusland in het Oosten, Nome het uiterste puntje (nou ja zoiets) in het Westen van Amerika. Op de meest gangbare wereldkaarten liggen ze het vest uit elkaar, al is dat in werkelijkheid niet zo.

#2.3 Bismarck - Reactie op #2.2

Ik vroeg het vooral omdat je het bij Nome wel erbij had gezet. Overigens, misschien verwar je Vladivostok met Anadyr, Chukotka?

#2.4 Jos van Dijk - Reactie op #2

Ik zou het rijtje maar het rijtje laten. Het gaat hier om een Europese ontwikkeling die je niet goed kunt duiden als je binnen één land (of binnen de as Den Haag-Amsterdam) blijft. De PvdA blijft navelstaren, je hoort geen mens over de ontwikkelingen in de ruimere omgeving. Dus zullen ze nooit meer groeien, laat staan tot 23%.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*