Slechts 15% bevolking Krim stemde voor annexatie

NIEUWS - Per ongeluk publiceerde de website van Putin’s Council for Civil Society and Human Rights de werkelijke resultaten van het referendum op de Krim. Bij een opkomst van 30% stemde ongeveer de helft voor aansluiting bij Rusland. Slechts 15% van de inwoners van de Krim stemde dus voor annexatie ….

Het bewuste bericht is uiteraard niet meer online.

Open waanlink

 1. 2

  Ik hoop dat de Russische klokkenluider die dit online heeft gezet (waarschijnlijk een medewerker van die raad) uit handen van de autoriteiten weet te blijven (hoewel het natuurlijk mogelijk is dat de website is gehackt en de resultaten verzonnen zijn).

 2. 3

  @2: In de waanlink staat duidelijk:

  Putin’s people pulled this “rather unfortunate” report from the President’s Human Rights Council website, but council member Svetlana Gannushkina talked about this subject on Kanal 24 (as reproduced on Ukrainian television), declaring that the Crimean vote “discredited Russia more than could be dreamed up by a foreign agent.”

  Je hack gaat dus niet op.

 3. 8

  “Het bewuste bericht is uiteraard niet meer online.”

  En niemand heeft een kopie of schermafdruk van dit rapport? Er zijn alleen maar mensen die het gezien zouden hebben en één persoon die het op tv bevestigd dat het bestaat?

  Zolang er niemand een kopie kan produceren kan men dit toch niet serieus nemen.

 4. 10

  @8: Het staat hier nog.

  Stukje over het referendum volgens google translate: Referendum Volgens bijna alle deelnemers aan de enquête en burgers:
  – De overgrote meerderheid van de inwoners van Sevastopol in een referendum aan Rusland (50-80% opkomst) te sluiten, in de Krim op verschillende data voor het samenvoegen van Rusland gestemd 50-60% opkomst met een totaal van 30-50%;
  – Inwoners van de Krim gestemd niet zozeer voor het samenvoegen van Rusland, als voor de beëindiging, in hun woorden, “corruptie en wetteloosheid dieven dominantie Donetsk handlangers.”

 5. 14

  @12: Ja sorry, haalde twee dingen door elkaar, heb post aangepast.

  Ik vraag me nu even af waar die 15% vandaan komt want die zie ik niet in de link van @Bismarck.

 6. 15

  @11: Forbes heeft de ondergrenzen van de percentages gepakt (30% opkomst en daarvan 50% voor annexatie), waar het midden netter zou zijn geweest (40% opkomst en daarvan 55% voor annexatie = 22% van de stemgerechtigden voor annexatie). Nog steeds een heel ander verhaal dan de officiële uitslag van 83% opkomst en 97% van de geldige stemmen voor annexatie.

 7. 17

  De cijfers van Forbes over het rapport van Russian Presidential Council on Human Rights kloppen niet:

  In Sebastopol (15% inwoners van de Krim) heeft bij een opkomst van 50-80% een meerderheid voor annexatie gestemd.

  In de rest van de Krim heeft bij een opkomst van 30-50% tussen de 50-60% voor annexatie gestemd.

  In Sebastopol stemden de mensen duidelijk voor aansluiting bij Rusland in de rest van de Krim was het een stem tegen de corrupte boevenbende uit Donetsk (wat nu de “separatisten” zijn)

  Feit blijft dat er geen meerderheid voor annexatie is, deze ligt zoals in eerdere berichten rond de 30%.

  Bron: http://www.interpretermag.com/russia-this-week-poll-indicates-most-russians-dont-favor-annexation-but-many-yearn-for-soviet-re-union/#1719

 8. 18

  Kleine aanvulling op @17 voor annexatie was volgens een eerder bericht 34%

  bron: http://www.interpretermag.com/putin-falsified-crimean-referendum-results-illarionov-says/

  Saillant detail: in de Krim is het Oekraïens (24% van de bevolking) afgeschaft als officiële taal. Vreemd genoeg beschuldigd Rusland meerdere landen van discriminatie van Russen wegens het mogelijk afschaffen van Russisch als officiële taal waar op wat extreem rechtse groepen na nergens een meerderheid voor te vinden is.

 9. 19

  @18

  Joh, Rusland heeft ook geen onafhankelijkheidsreferendum voor Tsjetsjenie toegestaan dus Rusland is op wel meer gebieden openlijk hypocriet. Maakt niet uit: de Russische burger is gewoon nationalistisch of anders opgesloten in Siberie/in elkaar geramd door kaalkoppen en in Europa kan Poetin de bestaande onvrede over de VS en de EU moeiteloos aangrijpen.

 10. 22

  Destijds stemde 24% van de Nederlandse stemgerechtigden voor wat later het verdrag van Lissabon ging heten en wat er uiteindelijk gewoon is doorgeduwd. Ook bepaald geen meerderheid zullen we maar zeggen. Sterker nog, hier was niet eens sprake van iets wat in de buurt van een meerderheid van de kiezers kwam (38%). Vergeleken met Nederland en de EU is de annexatie van de Krim uitmuntend democratisch verlopen (of volgens de later geupdate cijfers ongeveer net zo “democratisch”).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren