Slecht onderzoek #352: Finnen en Nederlanders gelukkigst

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Slecht onderzoek #352: Finnen en Nederlanders gelukkigst

… in de afgelopen drie weken ja. En de media generaliseert er lekker op los.

0

Reacties (5)

#1 Joost

Vier weken, TT!

#2 Mark

… waarbij maar weer es aangetoond wordt dat bloggers slecht hun feiten checken ;)

#3 Joost

Psies!

#4 Obscura

* zucht *
Waarom generaliseert de media er op los? Er wordt heel feitelijk weergegeven dat het onderzoek maar enkele weken betrof. Je kunt dit niet om de paar regels herhalen in een nieuwsbericht, want dan wordt zo’n bericht onleesbaar. En in de kop past zoiets ook niet.
Zo’n artikel is pas kwalijk als de termijn van het onderzoek pas in de laatste regel wordt vermeld, of zelfs wordt weggelaten. Maar daar is bij dit bericht toch helemaal geen sprake van?
De lezer wordt getrokken met een zeer bondige samenvatting en krijg in regel 2 reeds de specificatie voor de kiezen.

#5 Mark

Ik hoor ’s ochtends op de radio (Edwin Evers) dat NLers en Finnen de gelukkigste mensen zijn. Geen toevoeging of wat dan ook. Het was naar ik meen ook op het journaal dat tussen dat programma in wordt voorgelezen, dus het zal wel op meer radiozenders zo gebracht zijn.

Het bericht in NRC Next is ook misleidend, want het zegt niet dat de meting NIET onderdeel was van een langer lopend onderzoek.

Het zou beter zijn gewoon niet over dit soort flutonderzoeken te berichten. Tenzij het is om de basis voor die Europese gezondheidsstrategie aan de kaak te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*