SGP-bobo: ‘Soms valt een seculiere dictator te verkiezen boven democratie’

Geert Kraaijeveld, bestuurslid van de Stichting Vormingsactiveiten Oost-Europa (SGP), vindt theocratie kennelijk alleen een goed idee als het een calvinistische theocratie betreft.

Moslims en Arabieren daarentegen weten duidelijk niet wat goed voor ze is, en hebben een verlicht despoot nodig om hen te behoeden voor zichzelf. De Arabische Lente bewijst het: zandnegertjes kunnen helemaal niet omgaan met democratie. Die lopen zodra ze de kans krijgen in de armen van de islamitische SGP: de Moslimbroederschap.

Het is naief om te veronderstellen dat democratie altijd leidt tot meer vrijheid. In sommige gevallen is een seculiere dictator zelfs verkieslijk.

Saillant detail: de Stichting Vormingsactiviteiten Oost-Europa van de SGP houdt zich bezig met het organiseren van “politieke bewustwordingsactiviteiten” in Oost-Europa en Afrika.

Open waanlink

  1. 3

    Het probleem is, dat je van die dictatuur niet meer af komt, en dat de opvolger van de verlichte despoot zelden een verlichte despoot is. Nog afgezien van het feit, dat ook een verlichte despoot door macht gecorrumpeerd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren