SG-café zondag 30-08-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 30-08-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (10)

#1 tigger

https://www.volkskrant.nl/mensen/hoe-gaat-het-met-layla-en-mohannad-die-in-2015-naar-nederland-vluchtten-het-was-het-waard-ondanks-alles~bc411408/
Man man man, wat een verspilling van talent. Kunnen we als Nederland nu echt niets beter dan dit soort gemotiveerde mensen uit te leveren aan de uitzendmaffia?

#2 Ronzhu

@1 Valt wel mee toch? Ik heb met interesse het artikel gelezen maar ik zie de verspilling niet zo 1, 2, 3. Gelijke rechten en kansen in optima forma toch? Of moeten idealiter bedrijven verplicht worden risicovolle oude technische duikers aan te nemen, en moet iedere kapper een papiertje halen behàlve gemotiveerde immigranten of zo?

Ik ben ook gemotiveerd, maar heb met mijn 3 papiertjes ook gewoon voor een uitzendbureau gewerkt hoor, en half Nederland met mij, alsof dát het einde van de wereld is.. mooi beetje CV opbouwen, aan vaardigheden werken, en op termijn ergens blijven plakken.

En tja, na 5 jaar nog een mengelmoes van Nederlands en Engels spreken, dan kun je het slechter treffen denk ik. Dan mik je wel erg hoog als niets minder dan zijn droombaan meteen ‘verspilling’ is.

#3 tigger

@2:
Ik heb zelf ook veel uitzendwerk gedaan. Als tiener en twintiger dan. Ik zie het niet iets dat je tot je 68ste kunt doen.
Met een klein beetje meer begeleiding in de eerste jaren, waren dit nu een gediplomeerde (auto?)technicus en wellicht een kapster met een eigen zaak geweest en hadden ze tot aan hun pensioen hier goed kunnen werken. Daarnaast hadden ze dan een veelvoud aan belasting betaald. Dat bedoel ik met verspilling.

#4 beugwant

@2: Je wordt in het huidige Nederlandse onderwijssysteem geacht al op je 14ᵉ je toekomst tot in detail te hebben uitgestippeld en dat pad zonder omwegen of struikelen te volgen. Wil je daarna iets rechttrekken of erbij breien, kost zo’n vakopleiding een klein fortuin, voor veel particulieren niet op te brengen. In de grensregio volgen veel Nederlanders cursussen in België, waar de cursussen veelal een maximumprijs hebben.

Ook qua Nederlands leren schiet het niet erg op als je dat tussen een ratjetoe aan andere arbeidsimmigranten moet oefenen, nog los van al die malafide taalinstituutjes die ineens overal de kop opstaken en na de subsidie vaak weer net zo snel verdwenen.

#5 basszje

@3: Mag natuurlijk niet ter rechterkant, een asielopvang dient enkel ter verwijdering van mensen.

Serieus, dit soort mensen zit zich 3 of meer jaar te vervelen op dat soort AZC’s. Kan je net zo goed die tijd nuttig gebruiken. Als je al 18 jaar knipt, volstaat een examen ook. Hoeft niet meer dan een paar honderd te kosten.

#6 Co Stuifbergen

Het RIVM meet in Wijk aan Zee nu 4 keer zoveel PAK (polycyclische aromatische koolwaterstoffen) als een jaar geleden.

Mijn eerste gedachte is dat de metingen dan niet erg nauwkeurig zijn.
(in steenkolen komen PAK voor, en Tata Steel haalt deze uit de steenkool door hem te verhitten tot ongeveer 500 graden Celsius. Dit gebeurt al tientallen jaren, dus dat kan moeilijk zo’n grote toename verklaren.
Als ik het mij goed herinner, staat er ook een benzinepomp voor bedrijfsauto’s. Of er bij Tata Steel nog andere bronnen van PAK zijn weet ik niet.)

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kankerverwekkende-stoffen-rond-tata-steel-enorm-toegenomen~b53dc881/

#7 Le Redoutable

De PVV is weer helemaal terug in de peilingen, voor diegene die hoopten dat we na de Corona van de populisten af waren ziet het er niet best uit:

https://www.maurice.nl/peilingen/2020/08/30/de-stemming-30-8-2020/

#8 Sjors

@7: hoevaak wordt De Hond nog van stal gehaald bij peilingen? Die man heeft al zovaak aangetoond dat zijn peilingen volstrekt niet betrouwbaar zijn.

#9 Test

@7: PVV en FvD samen groter dan VVD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*