SG-café zondag 26-04-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 26-04-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (34)

#1 Hans Verbeek

Duurzame windenergie blijkt toch niet heel erg duurzaam. Windmolens vragen nogal wat onderhoud.
https://www.youtube.com/watch?v=og2H7ZxkiMA

#2 majava

@1: Duurzaam betekent niet onderhoudsvrij.

#3 Joop

Mooi interview met Carolien van Ham, sinds vorig jaar hoogleraar Empirische Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daar zal ze een Centre for Democracy & Representative Government opzetten en uitbouwen, waarin onderzoek naar democratische vernieuwing en politieke vertegenwoordiging centraal staat.

https://frieschdagblad.nl/2020/4/26/de-democratie-moet-zich-blijven-bewijzen

#4 Ronzhu

@2 Beetje mierenneukerig, maar een van de definities van ‘duurzaam’ is natuurlijk wel degelijk dat iets niet snel slijt ;-).

“Sustainable wind turbines do not appear to be very durable”

#5 Joop

#6 Michiel de Pooter

@1: Windenergie vraagt niet alleen veel onderhoud, maar ook veel geloof, fantasie, ignorantie en natuurlijk een bord voor je kop van hier tot Tokyo. Deze week nog eens meedogenloos uitgelegd door linkse jongens Michael Moore en Jeff Gibbs in hun film Planet Of The Humans.

Zo wordt op dit moment (zondag 26 april 2020, om 10 uur) maar 1% van het maximale vermogen van windstroom in real-time geleverd.

https://windstats.nl/

Wie zit daar te lachen ?

Of moeten we gewoon een potje janken om het feit dat populaties in hoogopgeleide samenlevingen zulke onzin geloven en verdedigen met een religieus aandoend fanatisme ?

#7 majava

@6: Als vandaag een dag als gisteren wordt, dan zal zon wederom flink wat stroom leveren. Hoge druk = veel zon, weinig wind. Lage druk andersom. Leuk jammerverhaal van je, maar toon mij eens de groepen die alleen maar windmolens wil. Die zijn er niet. Je framing is er wel.

#8 majava

@7: Gisteren piekte het aandeel hernieuwbaar (discl.: wel onderhevig aan onderhoud en slijtage) ca. 30%. Eerder vorige week lag dat op meerdere dagen tegen de 70% (en tenminste 30%). Zo ziet religieus aandoend fanatisme eruit.

#9 Frank789

@1:
-The only glaring mistake here was the misleading title.
-“Glaring mistake” = weathering
-In no way shape or form has any good engineer ever said that anything, being constructed or made, would not need maintenance.
-This is typical of most reports that talk about engineering or science. Make it dramatic, scary and threatening or else. Pathetic.
-“Maintenance free”? WTF. a gradeschooler would get mad at you.

#10 Michiel de Pooter

@7: “jammerverhaal”

Als je zelfs de boodschap van een film gemaakt door mensen uit je eigen politiek en ideologisch decorum negeert of verwerpt, ben je pas beklagenswaardig. Discussie met u is volstrekt zinloos. Maar goed, dat wist ik al. Niettemin, prettige dag nog en pas goed op uzelf.

#11 Joop
#12 Henk van S tot S

@1:
Gut, windmolens hebben onderhoud nodig.
Hoe is dat nu toch mogelijk???
;-)
Gelukkig is het wel zo, dat de mensen waar het windenergie betreft, minder “longonderhoud” nodig hebben dan bij fossiele energie en hout-/pelletkachels.

#13 beugwant

@4: Het mag intussen intussen toch wel algemeen bekend zijn dat de betekenis van duurzaam niet meer ‘gaat lang mee’ is, maar ‘snel te recyclen’. Newspeak, jeweets?

#15 Arduenn

Het Don Quichottegehalte is weer hoog hier vandaag.

@14 – Wat nu? Alle kinderen maar op een waddeneiland zetten en een bommetje erop?

#16 Bismarck

@8: De zon biedt inderdaad flink energie vandaag. Verder was het afgelopen maandag t/m woensdag inderdaad dubbelop scoren met volop zon én wind tegelijk. Toegegeven, je zou er pas echt goed van kunnen profiteren met een Lievensevariant, maar hé, dan hebben de foeiseldinsaurussen helemaal niets meer om over te jammeren.

#17 majava

@10:

Discussie met u is volstrekt zinloos.

Insgelijks. Ik reageer op jouw windgehuil met wat zonnige cijfers en rep met geen woord over Michael Moore’s laatste werk. Waarom moet dat mij dan wel ingewreven worden?

Zit iets je dwars? Misschien is het een idee om te blijven bij het onderwerp waar men het over heeft, in plaats van een soort Hillary lost the election erin te gooien. Twitter is voor dat soort dingen.

#18 Sjors

@10: je deponeert een stelling, vervolgens wordt die stelling nogal simpel terzijde geschoven omdat je onderbouwing van die stelling nogal schort en dan wordt je boos op diegene die je stelling omver werpt in plaats van kritisch te kijken naar je eigen argumentatie (iets wat je regelmatig doet). Hoe is dat, om te leven zonder enige vorm van zelfkritiek?

#19 Michiel de Pooter

@16 en 18: Om een lang verhaal kort te maken; Jullie gaan de aarde redden van de ondergang met molentjes, paneeltjes (en biomassacentrales). Die propositie behoort niet open te staan voor discussie, zelfs niet in een film van een linkse Oscar-winnaar met gedeeld gedachtengoed. Is toch prima ? Wie ben ik dan nog om jullie daarvan af te houden ? Popper zei het al: Ieder heeft recht op geloof, maar de plicht tot onderzoek. Dat dan weer wel. Prettige avond en houd moed.

#20 Joop

@15.

Mijn vriendin heeft een spiraaltje, die van jou duidelijk niet gehad. Je vond jezelf weer zo geweldig dat er nageslacht moest komen.

#21 Hans Verbeek

Erwin Kompanje, klinisch onderzoeker aan het Erasmus MC, schreef een mooi stuk over de aantallen ‘corona-doden’ waar we dagelijks over bericht worden.
https://kompanje.org/2020/04/15/een-verwacht-overlijden-op-hoge-leeftijd-of-een-coronadode/

#22 majava

@21: Zo mooi. Dor hout, he?! Mist niemand.

#23 Hans Verbeek

Never let a good crisis go to waste.
Misschien is nu het moment gekomen om bepaalde groepen uit het OV te weren…
https://www.ad.nl/politiek/minister-tijd-van-volle-treinen-is-voorbij-voorrang-vitale-beroepen-lonkt~a7004d7b/

De vakbeweging schreeuwt al weken om met een oplossing te komen voor het grote aantal reizigers dat nu onnodig gebruik maakt van het openbaar vervoer, zelfs vaak zonder vervoersbewijs

Onnodig gebruik ???

Of zien we de minister binnenkort haar woorden weer inslikken.

#25 Henk van S tot S

Beethovens 5e met een knipoog:
N.B.
Voor de “fanatieke fietsers” rechts op de site staat veel meer.
:-)

#26 Frank789

@21: Erwin Kompanje lijkt nooit coronapatiënten van dichtbij gezien te hebben. Hij doet alsof corona een “zacht duwtje” naar de dood is. Hij doet alsof iemand van 80 die overlijdt door corona nooit 90 had kunnen worden.
Hij lijkt niet te weten dat de verpleeghuizen vol liggen met ouderen die al eerder een “te zacht duwtje” kregen en de beroerte of griep of val overleefden maar nu miserabel jarenlang in bed liggen.

Ook bejaarden gaan corona overleven maar blijven de rest van hun leven in een verpleeghuis.
Ook griep slaat vooral toe bij 70-plussers maar laat 55-plussers ook niet ongemoeid.

#27 Hans Verbeek

@26:

maar nu miserabel jarenlang in bed liggen.

Wil je dat miserabel in bed liggen rekken aan de beademing? Of is het humaner om mensen niet te beademen?
Ik vraag alleen maar om er eens over na te denken, Frank.

#28 Frank789

@27: U moet niet vals veronderstellen dat ik daar nooit over nagedacht zou hebben.

#29 Hans Verbeek

@28: ik leid dat af uit je reactie #26. En uit je ontwijkende reactie in #28
Je spreekt je niet uit. Ik denk omdat jij er nog niet uit bent.

#30 Arduenn

@20 – Maar dat vroeg ik niet.

#31 P.J. Cokema

@29: Je leid dat af? Je speculeert niet eens, je vult maar wat in…
Je een na laatste zin: dat is zuigen H.V.

Je laatste zin: je denkt? Je denkt?! Niet doen joh, ik maak ook er ook geen gewoonte van. Kan ik je aanraden.

#32 P.J. Cokema

@21: Deze dandy-onderzoeker schrijft: “Er is immers geen verschil tussen de dood door het coronavirus en andere onvermijdelijke laatste zetjes zoals influenza of de banale longontsteking“.

Geen verschil? Hoezo? Er is geen verschil in oorzaak? Geen verschil in symptonen? Geen verschil in behandeling? En vooral: geen verschil in dat het te verwachten viel en/of verloop voorspelbaar is?

En jammer dat-ie de enige link in zijn stuk die naar het liedje van Claudia de Breij is. Geen links naar die berichten over de verpleegtehuizen, geen links naar de bronnen voor het cijfermateriaal.

Zo schrijft hij dat “in de winter van 2017-2018 naar schatting tussen 9.000 en 10.000 mensen in Nederland zijn overleden aan infectie met het influenzavirus“.

Het CBS komt niet verder dan 1697 overledenen (490 in heel 2017 en 1207 in heel 2018).

Nu is dat de man niet helemaal kwalijk te nemen. Hij baseert zich waarschijnlijk op wat het RIVM er over meldde: De oversterfte tijdens de 18 weken griepepidemie werd geschat op 9.444 (8.885 voor de gehele winter periode van week 40 t/m 20).

En tot slot, wat iemand ander hier ook al opmerkte: vreselijk banaal em meedogenloos van de man om de “coronadood” op de hoop te gooien van zgn. “zachte zetjes tot overlijden”.
Even banaal is het om zodoende de coronacrisis af te doen als “niks bijzonders” (want dood gaan we toch altijd allemaal?)

#33 Frank789

@29: [ ik leid dat af uit je reactie ]
Dat leidt u verkeerd af.

[ En uit je ontwijkende reactie .. Je spreekt je niet uit. ]
Er bestaat geen verplichting op uw vragen te reageren. Bovendien gaan mijn reacties niet over waar u per se op wilt inzoomen.

[ Ik denk omdat jij er nog niet uit bent. ]
Blijf uzelf vooral degraderen door te denken dat u beter weet wat een ander denkt dan hij zelf.

#34 Joop

@30.

[ Maar dat vroeg ik niet. ]

Er bestaat geen verplichting op uw vragen te
reageren. Bovendien gaan mijn reacties niet over
waar u per se op wilt inzoomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*