SG-café zondag 22-11-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 22-11-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (27)

#1 Stoic

FrankB is een slimmerik, hij geeft commentaar op het blog mainzer beobachter. En ik kwam dit tegen :

“want de mens is van nature al een sociaal wezen.”
Dit is onvolledig. Mieren en bijen zijn sociale wezens. Mensen zijn en sociale wezens en individuen. Precies daarom zijn mensen in staat complexe organisaties in te richten terwijl menselijke organisaties maar hoogst zelden stabiel zijn. Deze diersoort (de bij en de mier) heeft dat veel beter voor elkaar: weinig kans dat deze soort een religie nodig heeft.

En het antwoord van rob duijf
‘precies daarom zijn mensen in staat complexe organisaties in te richten terwijl menselijke organisaties maar hoogst zelden stabiel zijn.’
Dat lijkt mij een goede observatie. Mieren doen hun gewoon biologisch ingeprente dingetje; ze denken niet na over hun ‘bestaan’.
Dat is wel de valkuil van ons menselijk bestaan: we denken erover na en houden de ideeën die we zo vormen – bijv. De idee dat we individuen zijn die op zichzelf bestaan – voor de werkelijkheid. Daar ligt de oorzaak van de instabiliteit van de complexe organisatie die we voor ‘samenleving houden, maar in feite verdeeld-leving is.

Nalezen op: martinus van tours (sint-maarten) – mainzer beobachter

Nu weet ik niet of het spontaan bij de discussie bij FrankB op kwam of dat hij het al langer in zijn gedachte had.
Hoe dan ook, dit is weer een mooi puzzelstukje in mijn gedachte.

Hier gaat het om: de mens = EN sociaal EN individu.

1. Vertel dat maar eens aan de CCP.

Wat algemeen bekend is: corporate bodies have no soal.

Wat ik als definitie heb: ziel = aanspreekpunt zijn = service (verlenen, waarbij: kennis van de zaak/ zaken hebben).).

Er is geen service verlenen als je een zo-te-doen-voorschrift afraffelt. En zeker niet als zo’n voorschriften telkens weer veranderd worden; dat weer komt als andere mensen andere ideeën hebben.

(voorlopige) conclusies:
Individu ~ service verlenen (aanspreekpunt zijn)
Sociaal ~ voorschrift volgen.

2. Vertel dat maar eens aan de Amerikanen, die wars zijn van DE NAAM!!! Sociaal (en communisme); het gaat tegen hun individu-zijn, dat iedere Amerikaan – het is hun ingepeperd – wil zijn.
Dat niet iedere Amerikaan dat kan (service verlenen), daar zijn dan weer voorschriften voor.

#2 sikbock

Voor de zondag (en mensen met een open geest) een interessante Noorse documentaire over de moslim broederschap

https://www.youtube.com/watch?v=zPu6-iZQgaI

Of valt dit weg te schrijven onder “complot denken” ?

#3 Arduenn

@2 Leuk! Wat zonde alleen van je moeite, want mijn geest gaat hardstikke op slot voor die radicaliserende anti-moslim-propaganda.

#4 P.J. Cokema

@3: Nou, je geest wordt in ieder geval geopend en ziet dat er lieden zijn die het leuk vinden het internet af te struinen op zoek naar vuiligheid, dat weten te vinden en het dan nog doorposten ook…
Waar ze op een blote zondag zin an hebben….

#5 Arduenn

@4 Je moet toch wat om de geest scherp en woedend te houden in een maatschappij waarin je het veel te goed hebt.

#6 tigger

Ondertussen wordt bij geenstijl vakkundig het FvD tot zinken gebracht…

#7 Krekel

Ruzie tussen de openlijk nazistische en de crypto-nazistische vleugels van de FvD: https://nos.nl/artikel/2357602-politici-forum-voor-democratie-spreken-zich-uit-tegen-jongerenafdeling.html

#8 majava

Toen in Finland nog niet zo lang geleden de Jugendafdeling van de Finse versie van de PVV/FvD (Perussuomalaiset) in opspraak kwam vanwege dezelfde soort akkefietjes (voorzitter die zichzelf fascist noemde en verder veel volksnationalisme binnen die afdeling), verbrak de moederpartij de banden, stopte de geldstroom en werd de hele boel failliet opgedoekt. Zijn nu weer helemaal opnieuw begonnen.

#9 Krekel

@8: Zijn er dan helemaal geen fatsoenlijke nazi’s meer?

#10 Joop

@8.

De Finse afdeling, een FvD EP lid dacht Zweden:

@Rob_Roos
“Ik ben wars van alle vormen van racisme en antisemitisme. Persoonlijk had ik liever gezien dat we in één keer echt schoon schip hadden gemaakt en de JFVD hadden opgedoekt. Jongeren afdeling opnieuw opzetten. Zoals de Zweden Democraten dat ooit hebben gedaan. Kan nog.”

#11 majava

@10: Geen idee of dat (ook) in Zweden zo is gegaan. Waar is de Zweden-correspondent als je die nodig hebt? Kan idd ook zijn dat ‘ie Zweden en Finland door elkaar gooit. Dat kun je beter niet doen…

#12 Joop

@2.

Breivik komt ook uit Noorwegen, heb je je daar al van gedistanieerd? Want een hekel kan ontaarden in moordpartijen zoals we ook weer in Nieuw-Zeeland zagen.

En ja, er zijn extremistische fundamentalistische moslims, door dat teveel te benadrukken ben je een loopjongen van de extreemrechtse partijen.

#13 Sikbock

@12: de docu gaat over de moslimbroederschap beste Joop, niet over moslims, brevik of terrorisme.

Verder heeft het denk ik niet veel zin om hierover verder te praten. Je weet niet waar je het over hebt immers?

#14 Joop

@13.

Hahaha, domme sikbock ik heb vijf minuten gekeken, en dan is jouw reactie gebaseerd op leugens. Maakt niet uit. Zijn we wel gewend van jou, die hekel tegen links is jouw emotionele drijfveer. Geen enkel intellectuele ondergrond.

Ben geen marxist, maar de klassenstrijd tussen een onderbetaalde arbeider en een overbetaalde academicus is in mijn voordeel beslist: 2-0. Dank je wel lieverd!

#15 Sikbock

@14: nou nou joop. Ik gun je die 2-0 best maar ik denk dat je die punten toch elders moet zoeken ;-)

#16 Joop

@15.

Je verstuurd zelf filmpjes die binnen vijf minuten glashelder zijn, over moslims en islam, Breivik kwam ook uit Noorwegen, die was ook goed in het duiden, zoals jij ook doet, en dan nog keihard ontkennen. Lachwekkend, fijne avond sikbock, totaal los van de werkelijkheid.

#17 Hans Verbeek
#18 Micowoco

Beveiliger kan het gezwatel van Coronawappie niet langer aanhoren en geeft er de brui aan. Goeie gozer.

https://www.volksverpetzer.de/video/querdenkerin-sophie-scholl/

#19 Frank789

@18: Het is nog erger dan een wappie; die tuthola Jana van 22 jaar vergelijkt zich met Sophie Scholl, een Duitse verzetsstrijdster die wegens het verspreiden van pamfletten onder de guillotine eindigde.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Sophie_Scholl

#20 majava

@17: Is het nog steeds elke keer puur toeval dat waar het ook over gaat, jij altijd met figuren/bronnen komt die iets hebben met complotten? Deze keer dan Jimmy Dore.

#21 Hans Verbeek

@20: nee, het zit anders. Alle ideeën, die een bedreiging zijn voor jouw wereldbeeld noem jij automatisch complotten.
Het kan niet waar zijn dat de rijen voor de voedselbanken in de VS steeds langer worden.

Je gaat alleen in op de naam Jimmy Dore: dat is je stroman.
Je negeer dit gevolg van de rona-crisis compleet. Het is vast maar een tijdelijk probleem tot het vaccin er is toch?

#22 majava

@21: Ja ik negeer de inhoud van dat filmpje. Heb ‘m geklikt, 10 seconden afgespeeld en toen die maker gegoogled. Rijen voor voedselbanken in de VS negeer ik niet, daar was ik al veel en veel eerder op gewezen, door mijn deugbubbel op Twitter, waar ook mainstream media in zit. Ik heb verder geen interesse in alle rotzooi in de VS, dus filmpjes van wie dan ook had ik na 10 sec weggeklikt. Ik was uit op één ding. Niet vanwege mijn wereldbeeld, maar om te kijken hoe jij, die hier regelmatig post en aandacht wil voor dingen, je bronnen kiest. Ik dacht ‘het zal toch niet?’ en toch was het wel weer zo. Jimmy Dore z’n wikipagina is er duidelijk over. En waarom dit relevant is (voordat jij gaat klagen dat het bizar is dat ik me bezig hou met hoe jij in elkaar steekt)? Jij post continue links. Vaak zonder je eigen verhaal er bij. Erg irritant. Dat maakt dat een link nog eens sterker jouw positie zou kunnen vertegenwoordigen.

Als dan blijkt dat keer op keer die bronnen afkomstig zijn van personen en initiatieven die geloven in/ meebouwen aan een heel scala aan complotten (van 9/11 tot hide the decline en een rits aan militaire false flag operaties), dan stop ik met lezen. Ik klik je links niet meer, ik geef er zeker geen inhoudelijk antwoord meer op. Je saboteert dus je eigen intentie om een discussie te willen hebben. Iemand als Wierd Duk is ook niet gewoon maar een aangever, een boodschapper die van alles aankaart. Duk staat 100% achter wat hij altijd liet zien. En zo zie ik ook jou niet los van de bronnen die je plaatst. Ga bij jezelf te rade als je dat problematisch vindt.

#23 Frank789

@22: Nou hoort hij het ook eens van een ander.

Ik heb enige tijd geleden besloten geen links meer aan te klikken waar geen toelichting of eigen mening bij staat. Dat scheelt je heel veel verloren tijd.

Het zou in de huisregels moeten staan, geen links zonder toelichting.

#24 Hans Custers

@21

Als je vindt dat zo’n filmpje iets interessants laat zien, zeg dan gewoon wat dat is en waarom je het interessant vindt. In plaats van alleen laf een linkje in een reactie te plempen waardoor je, afhankelijk van hoe er gereageerd wordt, nog alle kanten op kan. Omdat je heel goed weet dat er meestal met inhoudelijke argumenten gehakt wordt gemaakt van de bullshit waar jij mee aankomt.

Je hebt blijkbaar nog steeds niet door hoe doorzichtig de spelletjes zijn die je speelt.

Het kan niet waar zijn dat de rijen voor de voedselbanken in de VS steeds langer worden

Wie het nieuws een beetje volgt wist dat allang. Dat jij het nog niet wist zegt alleen iets over hoe slecht je jezelf informeert. Omdat je het te druk hebt met bullshit-verhalen bekijken of verzinnen, waarschijnlijk.

Het is vast maar een tijdelijk probleem tot het vaccin er is toch?

Is dat wat dat filmpje duidelijk maakt? Dus jij vindt dat we hier 10 minuten van ons leven (of zo) op moeten offeren aan een filmpje dat die open deur intrapt? Ik heb nog geen zinnig mens het tegendeel horen beweren.

#25 Hans Verbeek

@22:

En zo zie ik ook jou niet los van de bronnen die je plaatst. Ga bij jezelf te rade als je dat problematisch vindt.

Hoe jij mij ziet, is mijn zaak niet. Ik kan er niets aan veranderen hoe jij mij ziet. Ik vind het geen probleem.

Jij vindt het wel een probleem dat ik hier berichtjes plaats. Dat maak ik op uit jouw reacties #20 en #22
Er gaan veel dingen veranderen in de komende 5 jaar. Peak-coal ligt achter ons, peakoil ook, peak-nuclear ook.
Mijn berichtjes vallen in het niet bij de dingen, die jou te wachten staan. Sterkte

#26 Hans Verbeek

@24:

Dus jij vindt dat we hier 10 minuten van ons leven (of zo) op moeten offeren aan een filmpje dat die open deur intrapt?

Ik heb nergens beweerd dat jij of iemand anders er tijd aan moet besteden. (waar komt dat “moet” vandaan?)

Als je het filmpje bekijkt, dan is dat je eigen keus.
Niemand dwingt jou om deze website te bezoeken en te klikken op hyperlinks. Ik ben niet verantwoordelijk voor de nieuwsgierigheid van jou of wie dan ook.

#27 majava

@25:

Jij vindt het wel een probleem dat ik hier berichtjes plaats.

Nee dat vind ik niet. Dat verzin je nu zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*