1. 1

  Paar daagjes weggeweest, nieuws aan het bijlezen. Is er nou geen enkele leidende politicus geweest die zich afgelopen week heeft uitgesproken tegen die conferentie van het fascistoide Eritrea regime in NL? Geen enkele? Een conferentie van een partij die actief mensen vervolgd (ook hier!) en democratie onderdrukt? Zijn we met ons allen vergeten dat democratie echt wel de moeite van het verdedigen waard is en dat daarbij ook hoort grenzen te stellen? Wat een slappe hap daar in den Haag.

 2. 3

  @1 Timing is everything. Ach ja, zoals de grote Oscar Wilde al eens spitsvondig opmerkte: “a cynic is a man who knows the price of everything and the value of nothing”.

  Voor wat het waard is trokken veel Kamerleden de parallel met Turkije, en spraken zich unaniem uit tegen “de lange arm”. Misschien dat dit de voorval katalysator zal blijken voor structureel verder ingrijpen. Sjoerdsma van D66 heeft zelfs mogelijke uiteindelijke sluiting van de ambassade al ter sprake gebracht.

 3. 6

  @1: Er waren toch flink wat politici die zich uitspraken, hoor.
  Op 11 april gaf het kabinet zelf al deze verklaring uit:
  https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-buitenlandse-zaken/nieuws/2017/04/11/kabinetsverklaring-over-het-bezoek-van-de-heer-gebreab-aan-nederland

  Die werd donderdag 13 april gvolgd door Kamervragen door Van Ojik (GroenLinks), Azmani (VVD), Jasper vanDijk (SP), Sjoerdsma (D66), Kuiken (PvdA), Knops (CDA) en Voordewind (ChristenUnie). Daarin kun je duidelijk lezen dat ze dat congres ongewenst vonden en vroegen naar mogelijkheden het congres te verhinderen. Ook vroegen ze of Gebreab in Nederland vervolgd zou kunnen worden voor misdaden tegen de menselijkheid. En niet onbelangrijk: hoe het kan dat hij een visum kreeg en hoe dat voorkomen zou kunnen worden. Zie: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kv-tk-2017Z04979.html

  Kijk bijvoorbeeld ook wat Bram van Ojik zei:

  “Het regime in Eritrea maakt zich schuldig aan ernstige en grootschalige schendingen van de mensenrechten. Ook Eritrese vluchtelingen in Nederland worden onder druk gezet om het regime te steunen. Nu wordt bijvoorbeeld geld geëist voor de organisatie van dit congres. Het optreden van Gebreab in Nederland versterkt de intimidatie vanuit regime nog eens. Daarom zou het kabinet moeten kijken of dit congres wenselijk is. Ook wil ik weten of deze man medeverantwoordelijk is voor de misdaden in Eritrea en hiervoor vervolgd kan worden.”

  https://groenlinks.nl/nieuws/kamer-vindt-komst-eritrese-toppoliticus-onacceptabel

 4. 9

  @7: mooi man. Laat ze daar maar grote bommen gooien op die terroristen mongolen. Des te minder ‘gematigde rebellen’ komen straks terug naar Europa.

  Bedankt Putin!

 5. 11

  @10: Ja echt!
  En hoewel gasten als Gbh z’n terroristen-vriendjes liever ziet leven, zodat ze effectief bussen vol vluchtelingen opblazen. Ik niet.

  En ik wil die mongolen, bewapend/gefinancierd/getraind met jou en mijn belastingsgeld, al helemaal niet meer terug zien in Europa om te wachten op de volgende Charlie Hebdo. (tenzij ze debielen opblazen die de woorden ‘gematigde rebel’ in hun bek genomen hebben – voor de ironie)

 6. 14

  @11:
  re·bel (de; m,v; meervoud: rebellen)
  1
  muiter
  2
  opstandig iemand

  @12:
  mon·gool (de; m,v; meervoud: mongolen; verkleinwoord: mongooltje)
  1
  (verouderd; vaak als verkleinwoord) persoon met het downsyndroom
  2
  grof scheldwoord

 7. 15

  @11: “tenzij ze debielen opblazen die de woorden ‘gematigde rebel’ in hun bek genomen hebben “
  Be carefull what you wish for. Jij bent met afstand de grootste gebruiker van die term hier op Sargasso. Daarnaast is er nogal een causale relatie tussen bommen gooien en mensen die richting Europa komen. Over het algemeen worden bommen op een bepaald land gevolgd door vluchtelingenstromen uit dat land naar Europa.

 8. 17

  @15: gast, lieg niet! Vanaf het begin van de frase ‘gematigde rebel’ zn intrede deed heb ik me d’r fel tegen verzet en altijd beweerd dat het terroristen betreft (onderandere verantwoordelijk voor de aanslag op CH)

 9. 18

  @17: Ik lieg niet. Jij gebruikt die term echt te pas en te onpas (zie hieronder een paar voorbeeldjes). Toegegeven, het kan zijn dat Hans Verbeek er nog wat vaker mee strooit. Zonder jullie twee zou de term hier hooguit een paar keer over de toog gerold zijn vanwege Prediker. Zonder jullie drie zou het op Sargasso zelfs een onbekende term geweest zijn.

  https://sargasso.nl/quote-du-jour-leugenaars/#comment-965988
  https://sargasso.nl/wvdd/sg-caf-woensdag-28-09-2016/#comment-965183
  https://sargasso.nl/wvdd/blair-zat-minstens-een-jaar-voor-irak-invasie-al-bij-vs-op-schoot/#comment-932875

 10. 19

  Ben je me nu ant trollen Bismarck?
  Je snapt toch zelf ook wel wanneer je wil benoemen, wanneer de fascisten-leiders van Europa Al-Quaida terroristen met hun smerige propaganda leugens, deze ‘gematigde rebellen’ noemen, dat je dan de woorden ‘gematigde rebellen’ gebruikt.

  Een goed gebruik dan is deze quoot tussen aanhalingstekens te plaatsen. Dit is precies wat er gebeurd is in mijn comments.

  ”Daarnaast is er nogal een causale relatie tussen bommen gooien en mensen die richting Europa komen.” #15

  De vluchtelingenstroom vanuit Syrië kwam pas goed opgang halverwege 2013, toen onze fascisten-leiders wijselijk besloten hebben om het wapenembargo tegen Syrië op te heffen om zo de ‘gematigde rebellen’ / Al-quaida te bewapenen.

  De vluchtelingenstroom stopte pas eind 2015, op het moment dat Rusland intervenieerde met bombardementen. (geen causaal verband – winter/slecht weer zette in en daarna de Turkije-deal)

 11. 20

  @19:“Ben je me nu ant trollen Bismarck?”
  Ik denk dat jij aan het trollen bent en niet alleen nu (eerder altijd). Ik wijs je alleen op je eigen inconsistenties. Buiten de drie genoemde namen, gebruikt op Sargasso vrijwel niemand de term “gematigde rebellen”, dus vandaar mijn waarschuwing aan je in #15.

  “De vluchtelingenstroom vanuit Syrië kwam pas goed opgang halverwege 2013”
  Toen waren er al miljoenen Syriërs gevlucht door de eerdere bombardementen op de steden en andere vormen van genocide door Assad. Ze begonnen op dat moment pas Europa te bereiken, omdat de buurlanden ondertussen de stroom niet meer aankonden. Stop even met een potje te liegen.

 12. 21

  Geen idee hoe jou Google zoekt Bismarck, maar een opdracht naar “site:sargasso.nl gematigde rebellen” geeft de volgends link bovenaan:

  Wie zijn die ‘gematigde’ rebellen?
  https://sargasso.nl/kliktv/wie-zijn-die-gematigde-rebellen/

  Ook hier gematigd tussen haakjes. Auteur is ws ook van mening dat AQ toch niet zo gematigd is?

  Verder, je bent ervan op de hoogte dat de meeste Syrische vluchtelingen opgevangen zijn binnen Syrië, naar gebieden gecontroleerd door ‘en andere vormen van genocide’ Assad?

  Er is vast wel een handige Sargassaan die wat graphs kan produceren van de vluchtelingenstroom… ik ben nu te lui en op foon is }#%^* :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren