1. 6

  Corbyn and the left’s misguided foreign policy

  Jeremy Corbyn’s hostility to the Syrian revolution lies in a foreign policy rooted in Stalinism, and the ‎Subversion ‎of “leftist principles”

  Anti-imperialism for Corbyn means supporting regimes, no matter how brutal, no matter if they are fascistic in ideology

  Corbyn has simultaneously sought to justify, excuse and even celebrate Iran’s role in Syria

  het zou je held maar zijn..

  https://www.alaraby.co.uk/english/Comment/2016/7/19/Corbyn-and-the-lefts-misguided-foreign-policy

 2. 7

  @6 Behalve dan dat er nauwelijks onderscheid meer te maken valt tussen een gematigde oppositie en jihadisten, omdat alles inmiddels kleurschakeringen van elkaar zijn, en wapens naar ‘gematigde’ rebellengroepen (dwz: net wat minder hardcore jihadistisch dan Jabhat al Nusra & co) later in handen vallen van precies die groepen die hier terreurdaden plegen.

  Maar dat mag je van Sam Hamad niet zeggen, want dan ben je een Assad-supporter (en een stalinist ook nog, blijkbaar).

  Het ware verhaal is niet dat dit een epische strijd is van ‘het volk’ dat zich tracht te ontdoen van een brute dictator, maar dat het volk gevangen zitten tussen twee vuren: de vatbommen van Assad/Poetin enerzijds en de AK47’s van de islamisten en jihadisten anderzijds.

  Hamad wil dan kennelijk dat we de ogen sluiten voor de aard van het jihadistische beestje omdat Assad zo’n monster is. Vervolgens verwijt ‘ie Corbyn dat die het omgekeerde doet.

  Kun jij überhaupt wel kritisch lezen trouwens? Je komt namelijk steeds met stukjes op de proppen die ik in drie tellen heb doorgeprikt. Ben je zo bevooroordeeld? (Laat maar, dat is een retorische vraag…)

 3. 8

  De rente op Nederlandse 10-jaars-staatsleningen is opnieuw negatief geworden.
  http://www.bloomberg.com/quote/GNTH10YR:IND
  Er is nu zoveel geld op de markt dat investeerders ervoor betalen om geld uit te lenen aan de Nederlandse regering.
  Wel vervelend dat pensioenfondsen nu echt hele riskante beleggingen moeten zoeken, die nog wel rendement opleveren.
  Ik voorspel dat er gekort gaat worden op de pensioenen.

 4. 9

  Maar de grote vraag blijft: Wie heeft de spiksplinternieuwe grad granaten geleverd aan ‘gematigde rebellen?

  Dat ze uit Bulgarije komen, zoveel is duidelijk… maar wie betaalt, wie transporteert?

  Wie applaudisseert, nu deze ‘gematigde rebellen’ deze MLRS Grads op de woonwijken van Aleppo afschiet?

  Waarschijnlijk de 3 landen die om het hardst “oorlogsmisdaden” huilie-huilie doen wanneer deze achterlijke onthoofd-debielen aangevallen worden… die weglopen uit een VN vergadering omdat ze hun eigen fucking (oorlogs) misdaden niet kunnen aanhoren..

  http://youtu.be/xj3e3Z76uGE
  http://youtu.be/gFkjil2aWhA
  http://youtu.be/xFq07xxPW5k
  http://vmz.bg/en/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F/%D0%B1%D0%BE%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8-%D1%80%D1%81%D0%B7%D0%BE/

 5. 10

  “nauwelijks onderscheid”

  Prediker, Gbh, kan èèn van jullie mij zeggen wie wél onder het kopje ‘gematigde rebel’ valt? Zeg maar, een groepering die ná de burgeroorlog van te verwachten valt dat ze het land opbouwen. Die het sectarisch geweld stopt…
  Een goeie googleraar heeft binnen 5 minuten de onthoofd filmpjes gevonden namelijk, van ze!

  Even voor de duidelijk: In Aleppo zitten ze niet. 100% Al Qaida. Die vorige week de wapenstilstand niet accepteerden. Die wel beloofde dat ze full blown Assad wijken gaan vernietigen… (zo een 60-70 duizend burgers is de schatting)

  Doe best!

 6. 11

  Oohnooos… Alweer 2 ziekenhuizen aangevallen in oost-Aleppo.

  Ik ben opgehouden met tellen, maar ik denk dat Rusland / Assad vorige maand zeker wel 1000 ziekenhuizen heeft gebombardeerd in oost-Aleppo.

  Die paar buitenwijken moet toch wel de meest gelukkigste plek op aarde zijn met zoveel gezondheidszorg (schatting is nog +/- 30k inwoners – met zoveel hospitals).

  Of de meest zieke debielen ter wereld, dat ook…

  http://mobile.reuters.com/article/idUSKCN11Y0QG

  Anyway RuAF en SyAAF hebben pamfletten afgegooid boven Aleppo, met de melding dat iedereen moet vertrekken en anders een militair object kan worden.

  Ditzelfde doen ‘onze jongens’ ook boven Mossoul en Raqqa. En standaard operatie als je burgers gaat vermoorden…

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/11500832/US-drops-60000-propaganda-leaflets-on-Islamic-State-de-facto-capital-Raqqa.html

 7. 13

  Ja, als je de ziekenhuizen in Trouw, Telegraaf, NRC, Volkskrant, etc. als alle verschillend optelt dan zijn er duizenden ziekenhuizen. Wat een verstand.

 8. 14

  Het blijft mooi hoetem in #9 schande spreekt van GRAD-raketten die op Aleppo geschoten worden door partij A en nog geen uur later loopt te bagatelliseren dat Aleppo gebombardeerd wordt door partij B. Beetje hypo “Grutte” Pier.

 9. 15

  @7: Jij prikt helemaal niets door. Jij negeert eerst een half jaar vreedzaam protest met duizenden doden en de eerste paar jaar speelden de jihadisten geen grote rol. De stalinist Corbyn heeft het Syrische volk al vanaf het begin in de steek gelaten en bedreef vanaf het begin schaamteloze apologie voor Assad net als nu jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren