Blair zat (minstens) een jaar voor Irak-invasie al bij VS op schoot

NIEUWS - Hoewel Tony Blair in maart 2002 publiekelijk nog verkondigde een diplomatieke oplossing na te streven voor het fictieve probleem van Iraakse massavernietigingswapens, had hij de Amerikanen in het geniep al zijn steun toegezegd voor een eventuele militaire missie.

Dit blijkt uit een memo van Colin Powell die opdook in vers vrijgegeven e-mails van Hillary Clinton.

(via)

Open waanlink

 1. 1

  Ondertussen dringt de aartsbisschop van Aleppo er op aan bij de Britten, om te stoppen met het bewapenen van gematigde terroristen.
  Steeds meer wordt duidelijk dat ‘het westen’ verachtelijk fout zit betreft het MO beleid. Met miljoenen doden en nog eens miljoenen vluchtelingen als gevolg.
  Wanneer worden ‘onze’ leiders veroordeeld in Den Haag?
  http://www.churchtimes.co.uk/articles/2015/16-october/news/uk/aleppo-archbishop-warns-you-are-arming-our-enemies

 2. 7

  @6: Ik zou een beetje voorzichtig zijn met de berichten van het Syrische nieuwsagentschap voor waarheid aanzien. De Russen zijn immers meer bezig met het bombarderen van het verzet rondom Aleppo (in plaats van ISIS) en zouden dus best wel eens degenen geweest kunnen zijn die die centrales hebben gebombardeerd.

 3. 9

  @6: De Russen bombarderen van alles en nog wat, maar niet ISIS. Sterker nog, sinds de Russen de rebellen in Syrië bombarderen, heeft ISIS alleen maar terreinwinst geboekt.

  Als je het erg vind dat de electriciteitscentrale van Aleppo geraakt zou zijn, dan vind je dit vast ook erg:
  https://www.youtube.com/watch?v=gr83z-Hi5zc
  Het gevolg van de door jou zo geliefde Russen.

  Triest hoe jij je laat inpakken door de propaganda van Rusland en Assad.

 4. 10

  De oproep van Bernie Sanders om Billary’s emails te laten rusten moet vast worden verstaan als: verwacht van mij geen verandering in het buitenlandbeleid.
  Helaas!

 5. 11

  @7: De link die ik gaf was eerder een willekeurige, die op-popte terwijl googlent naar dat bericht…
  Misschien is d’r een betere bron:
  https://www.google.nl/search?q=On+Sunday%2C+the+American+aviation+bombed+out+an+electrical+power+plant+and+a+transformer+in+Aleppo.+Why+have+they+done+this%3F+Whom+have+they+punished

  @9: En wanneer er straks iemand bericht over de schofterige oorlogsmisdaden, door moedwillig een hospitaal in Afghanistan te bombarderen van de USA, is dat ook allemaal maar Russische propaganda? Je wilt alleen maar berichten horen die in je eigen propaganda straatje passen?
  Je filmpje verstond ik trouwens geen ruk van.
  En als jij nog steeds gelooft in die zogenaamde ‘gematigde rebellen’ hoax, zijn we eigenlijk wel uitgepraat! Je doet over een paar jaar maar een ‘Ich habe es nicht gewusst’, zoals gebruikelijk is de laatste tijd bij de smerige illegale oorlogen maken in het MO.

 6. 12

  @11: Ze herleiden allemaal naar een persbericht van SANA, Assad’s propagandakanaal. Verder, zoals gezegd, de Russen zijn momenteel samen met Assad met een massale campagne bezig in de omgeving van Aleppo. Dat maakt het des te onlogischer dat de VS daar ook bezig is (Rusland en de VS doen hun best elkaar niet tegen te komen in het Syrische luchtruim), terwijl het motief voor een Russisch bombardement er duimendik op ligt (men wil immers de burgers uit Aleppo wegjagen, om er ongebreideld op los te kunnen tegen het FSA, momenteel toch al het belangrijkste slachtoffer van de Russische aanvallen).

 7. 13

  @12: Was Aleppo al niet maanden onder controle van ISIS? Nouja, tis nogal verwarrend en de namen veranderen nogal, afhankelijk door wie ze aangevallen en/of bewapend worden…
  Die FSA, dat zijn toch van die gematigde terroristen die harten uit anders denkende snijd en rouw opeet? Een paar bommen op die beestachtige maniakken kan geen kwaad, de wereld kan een stuk beter. Go Putin!
  http://edition.cnn.com/2013/05/14/world/meast/syria-eaten-heart/

 8. 14

  @9:

  Triest hoe jij je laat inpakken door de propaganda van Rusland en Assad.

  Was het niet zo triest dan was het bijna komisch deze opmerking.
  Heb je überhaupt de emails gelezen in de link van Krekel? Hoe ze met smerige leugens een oorlog in rommelen en alle tegenspraak, van George Galloway bv, afdoen als gehersenspoelde leugens en propaganda van de ‘vijand’. Een beetje zoals je nu zelf ook doet Cerridwen!

 9. 15

  @14 Cerridwens reactie heeft geen betrekking op die emails uit het archief van Clinton; Cerridwens reactie heeft betrekking op jouw linkje naar een website die volstrekt kritiekloos is tav Rusland.

  Hoe werkt dat nou in jouw bolletje? De VS is kwaadaardig, dus zijn de tegenstanders van de VS, Rusland in deze, automatisch goedaardig?

  Da’s toch een beetje alsof je er achter komt dat de politie corrupt is en dat je daarom de mafia gaat vereren als kruisvaarders voor gerechtigheid.

  Maar het Kremlin is echt niet menslievender dan Washington, hoor. Integendeel: Poetin en zijn entourage zijn nog een stuk cynischer, en geen wetgeving of oppositie die hen afremt.

  Pro-russische agitprop napapegaaien is dan ook zo mogelijk nóg naïever dan CNN geloven.

 10. 16

  @13: Zo, jij bent wel heel slecht op de hoogte. Nee, Aleppo is al jaren verdeeld tussen troepen van Assad, FSA en Koerdische milities. Geen wonder dat je met beide benen in Assad-propaganda trapt.

 11. 17

  @11:

  “De link die ik gaf was eerder een willekeurige, die op-popte terwijl googlent naar dat bericht…”

  Aha. Dus je was eigenlijk bezig met het verspreiden van desinformatie ?

  nuff said …

 12. 18

  Propaganda werkt altijd en alles is propaganda. De enige reden waarom een aantal hier zo stellig claimen dat 1 partij propaganda voert is omdat de andere partij zegt dat dat zo is.

  En ondertussen gaat het dus niet meer over het onderwerp dus hoe cynisch wil je het hebben?

  Als er iets is wat ons verenigt in het westen is dat we ontzettend blind zijn voor onze eigen propaganda. We zijn er simpelweg beter in.

 13. 19

  @18: “De enige reden waarom een aantal hier zo stellig claimen dat 1 partij propaganda voert is omdat de andere partij zegt dat dat zo is.”
  Misschien even #12 eerst lezen, voor je zo’n bewering doet? je hoeft echt niet op één partij te varen om de ander op liegen/propaganda te betrappen. Alle partijen zijn het eens dat er in en om Allepo gevochten wordt door Assad’s troepen (gesteund door Russen) en het FSA en dat de VS de FSA in ieder geval niet bombarderen.

  Ik zou trouwens ook de bewering“We zijn er simpelweg beter in.” niet te hard voor waar aannemen. Ik zie gewoon hoeveel mensen hier in het Westen er trappen in Putin-propaganda en dus alle berichten in de Westerse media (ongeacht het propagandagehalte daarvan) afdoen als leugens (“Lügenpresse” roept men tegenwoordig bij onze oosterburen weer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren