1. 3

  Zat laatst in de auto en zowaar op radio 1 hoorde ik een leuk liedje. Thuis gekomen snel opgezocht wat het was; Black Pumas. Onvervalste neo/retro soul waarvan je tegenwoordig veel bandjes van hebt (Alabama Shakes!). Inclusief 2 mens achtergrond koortje, gitaar solootje op 3/4 van het nummer, typisch soul basloopje en uiteraard hammond-achtig orgeldeuntjes. Ik wilde deze toch even delen op deze zondag.

  Fine zondag allemaal!

 2. 5

  @2: Jij weet nix van Greta, dat blijkt wel. Voor ze met deze actie begon at ze nauwelijks, praatte bijna niet, want ja dat kind heeft nogal wat issues. Nu ze een focus heeft gevonden, gaat het veel beter met haar. En ze heeft een zeer liefdevolle familie om zich heen, haar moeder heeft een carrière als operazangeres opgegeven omdat haar dochter niet wilde dat ze nog zou vliegen, en het hele gezin is veganist geworden. Zulke toewijding zie je niet vaak. Dus opzouten met je nep-bezorgdheid, het is een nep-argument van slechtse nep-fatsoensrakkers zoals jij.

  En ze is niet heilig verklaard. Maar men is wel blij dat iemand op deze manier de boodschap over kan brengen. Vooral wetenschappers, die zich al jaren een roepende in de woestijn voelen. Maar die kan niet heel emotioneel gaan lopen doen, want dat wordt ie helemaal niet meer serieus genomen. Dit meisje heeft een wereldwijde beweging op de been gebracht, daar mag je best bewondering voor hebben hoor, toetsenbordridder.

 3. 6

  @4: Maar hoe gaat Rusland daar mee om. Die steunen Assad en die zien handel en strategische belangen in Turkije. Dat wordt nog een doordenkertje voor Vladimir.

  Het wordt hoe dan ook een warme winter. We zouden bijna vergeten hoe de VS hier de aftrap voor nam.

 4. 7

  @6: Rusland schijnt bemiddeld te hebben.

  Rusland heeft bemiddeld tussen het Syrische regime en de Koerdische milities. De onderhandelingen vonden plaats op de Russische vliegbasis Hmeimim in het westen van Syrië. Volgens persbureau Reuters krijgen de gesprekken mogelijk een vervolg, maar dan in de hoofdstad Damascus.

 5. 8

  @7: Ok. Eens kijken of dat de zaak minder erg of erger maakt (als het gaat om wapengekletter. Geen idee eigenlijk hoe de relatie van Koerden in Syrie met de regering daar was, voor de pleuris daar uitbrak.

 6. 9

  @8: Let op, Bolke misleidt je. Rusland zit alleen om de tafel met Assad en de Koerden (trouwens niet voor het eerst, al jaren lang zijn er afspraken tussen Koerden en Assad, die er al heel lang een soort gewapende vrede, met plaatselijk zowel bondgenootschappen als schermutselingen, op na houden), niet met Turkije. Rusland (en trouwens ook Iran) zit wel degelijk met een dilemma bij de keuze tussen Assad en Erdogan. Ik verwacht dan ook dat de Syrische steun voor de Koerden op zijn best halfhartig zal zijn en eerder zal uitdraaien op het overnemen van de controle over gebieden door Assad, alles ten koste van de Koerden (op termijn zie ik die ook nog wel slachtoffer worden van een vergelijk tussen Erdogan en Assad, dat is voor Rusland de enige bevredigende oplossing).

 7. 10

  @9:

  Let op, Bolke misleidt je.

  Oja, waar dan precies, het enige wat ik doe is quoten uit het stuk, niet en niet minder.

  Rusland heeft op dit moment bemiddeld tussen de koerden en assad (en ik vermoed dat Erdogan het prima vind als Assad de gebieden van de koerden overneemt en daarmee de Turkse grens ontdoet van de YPG)

 8. 11

  @4: yep, er kwam een glimlach op mijn gezicht.

  @6: Assad “het monster” gaat nu de Koerden helpen tegen het nog grotere monster.
  Wat gaat de NAVO nu doen? Erdogan helpen met Patriot-raketten?

  @7:

  Geen idee eigenlijk hoe de relatie van Koerden in Syrie met de regering daar was, voor de pleuris daar uitbrak.

  Je kunt het even teruglezen: https://en.wikipedia.org/wiki/Kurds_in_Syria

  De Koerden hadden het niet makkelijk in Syrië, maar wel een stuk beter dan in Turkije. Anders hadden wij er veel meer over geweten.
  Na conferenties in 2006 in de Amerikaanse senaat en het Europees parlement werd de Kurdistan National Assembly of Syria (KNAS) opgericht. We zien wel vaker, dat minderheden door de VS of Europa worden gecoacht om meer zelfstandigheid op te eisen.

 9. 12

  @11:

  Wat gaat de NAVO nu doen? Erdogan helpen met Patriot-raketten?

  Helemaal niks, art.5 is alleen van toepassing bij een niet geprovoceerde aanval op een lidstaat, niet als een NAVO lidstaat als eerste aanvalt.

 10. 13

  @10: #6 vraagt wat Rusland gaat doen tussen Assad en Erdogan en jij quote niet alleen iets, maar begint eerst met de zin “Rusland schijnt bemiddeld te hebben”. Maar dus niet tussen Erdogan en Assad, waar #6 naar vroeg. Maar over het eindresultaat zijn we het wel eens: De Koerden gaan gewoon door iedereen en alles gepiepeld worden.

  Nu nog de slogan: “En waar waren jullie op D-Day?” populariseren.

 11. 15

  @13: @6: vroeg hoe rusland om gaat met het feit dat Assad de koerden nu te hulp schiet, daar antwoord ik op dat de deal mede tot stand is gekomen door bemiddeling van Rusland.

  Lol @ D-Day, daar waren de Polen wel bij betrokken en ook die werden gewoon door de VS voor de trein gegooid na WO2.

  Als je als land / volk nu nog niet snapt dat de VS je gebruikt en daarna afdankt dan verdien je het om zo behandelt te worden.

 12. 17

  @5:

  Nu ze een focus heeft gevonden, gaat het veel beter met haar.

  Ik zou het meer classificeren als een ongezonde obsessie, maar ja, ik ken haar natuurlijk niet zo goed als jij. En dat het blijkbaar zo goed met haar gaat was inderdaad goed te zien aan de blik vol ongeremde haat die ze de wereld instuurde tijdens haar hysterische toespraak.

  haar moeder heeft een carrière als operazangeres opgegeven omdat haar dochter niet wilde dat ze nog zou vliegen, en het hele gezin is veganist geworden. Zulke toewijding zie je niet vaak.

  Je hele familie gijzelen omdat jezelf een ongezonde obsessie hebt is geen ‘liefdevolle familie’ hebben, maar je eigen starheden aan anderen opdringen. En die familie zegt natuurlijk geen nee, want het meisje heeft het al zo zwaar met haar aandoening. Psychische gijzeling en jij bent het Stockholm syndroom aan het goedpraten.

  Dat deze persoon nog als een soort held wordt gezien door een bepaald soort activist laat voor mij enkel het moreel failliet zien van die activisten.

 13. 18

  @17: Geeeesus. Je kunt ook krom praten wat recht is. Die ongeremde haat, zoals jij het noemt, is gewoon gerechtvaardigde woede. Ze slaat onze wereldleiders om de oren met de feiten, op een manier die wetenschappers zich niet kunnen permitteren.

  Maar focus jij je vooral obsessief op dit volgens jou hysterische meisje, in plaats van de boodschap tot je te nemen. Dan hoef je niet na te denken over de consequenties van onze levenswijze en je eigen moraal.

 14. 19

  @17: Trouwens ook frappant dat je zo’n jong meisje in staat acht tot het “gijzelen” van de hele familie. Zou het misschien ook kunnen dat ze overtuigingskracht heeft? Kweenie hoor, ik weet dat het voor sommige mensen ondenkbaar is, dat een ander ze weet te overtuigen. Dat zijn nogal rigide, vaak onuitstaanbare mensen, in mijn ervaring.

 15. 20

  @20 Wat ik frappant vind, is dat het gros van de mensen die Greta op haar persoon aanvalt normaliter geen zak geeft om een ander.

  Of het nu Natuur, Milieu, Zorg of Minimale levensbehoefte is. Men is voor eigen verantwoordelijkheid en marktwerking.

  Nu is er een jonge dame die (terecht) kwaad wordt op de gevestigde orde. En die hele groep die voor eigen verantwoordelijkheid en marktwerking is, is prompt sociaal links geworden en maakt zich zorgen over het welzijn van de jonge dame.

  Dat zegt genoeg, als je met een speech de meest fervente neo-liberaal sociaal kan maken, dan heb je een kern geraakt met je speech.

 16. 22

  @21: Ik vind dat helemaal niet frappant. De apocalyps afkondigen is altijd lastig en bovendien erg pretentieus. Bovendien waren dat soort voorspellingen tot voor kort gemonopoliseerd door godsdienstwaanzinnigen (Zevende Dags Adventisten) en duistere sektes wel of niet onder invloed van drugs, zoals die van Jim Jones en van David Koresh. Dat laatste zegt veel over wetenschap en tijdgeest, waar het meisje zich op beroept.

 17. 23

  De Pooter wil blijkbaar even laten zien dat er nog veel schofterige parallellen te trekken zijn dan “de familie gijzelen”. Nou, dat is dan wel gelukt. Een tiener die voor haar mening uitkomt vergelijken met figuren die tientallen mensen de dood in hebben gejaagd, het zal niet meevallen om daar qua niveau nog onder te komen. Al zou het me niet verbazen als De Pooter dat binnenkort toch weer voor elkaar krijgt. Want op dat punt blijft hij zichzelf overtreffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren