1. 2

  @1: Nee Hans, goeiemorgen overigens, dat doe ik niet. Ik heb niks met filosofen die hun interpretatie geven op boeddhisme, taoïsme, etc. Maar ga gerust je gang.

  Dat brengt me op het volgende: Twtter trends. Ik switch natuurlijk tussen Finland en Nederland en dan valt me op dat in Nederland, elke dag “goedemorgen”, “welterusten” of soms de naam van de dag in de top 10 trends komen. Nooit en te nimmer in Finland. Daar beginnen ze gewoon meteen met ouwehoeren. Da’s allemaal niet zo erg natuurlijk. Maar dat wordt het wel als je op veel dagen de overige trending topics ziet. In Finland kom je dan altijd wat sport dingen tegen en politiek.

  Treurig om te constateren dat op zo’n zelfde dag het voor Nederland vaak alleen maar televisieprogramma trends zijn. Zal wel zo’n cultuurdingetje zijn. Pas maar op voor moslims die je dit willen afpakken.

 2. 3

  @1: “all this world is a big act”

  Dat wisten we toch al lang Hans ? Moet je De Speler van Dostojevski (1866) maar eens (her)lezen. Het is tenslotte zondagmorgen.

  Trouwens die “big act” doet me plotseling denken aan onze linkse deugdominee Dolf Jansen, die (andere) mensen aanzette minder te vliegen. Behalve hemzelf (natuurlijk). De werkelijkheid vermomd als cabaretvoorstelling. Wel erg doorzichtig allemaal.

 3. 9

  @4:

  daarom zit ik niet op twitter, maar luister ik naar filosofen.

  Niet op Twitter, maar wel op Facebook en Instagram.

  En hier kom je nu dus met een nieuw speeltje op de proppen, genaamd: “filosofisch interessant doen”

 4. 10

  Nou twitter is op dit moment wel aardig doordat een hoge d66 ambtenaar meneer DJ Eppink er van langs geeft

  Duane van Diest (politiek assistent van minister Kaag)

  “Deze fucking loser Derk Jan Eppink weer, die z’n hele leven niks anders heeft gedaan dan zich aanmelden bij 30 verschillende politieke partijen om wat geld te verdienen.

  Hij zou nog spinnen voor Pol Pot als ie er een salaris voor z’n Big Macs voor zou krijgen.”

  (Eppink wil weten waarom minister Kaag niets zegt over demonstraties in Iran)

  En mevrouw @rzuaslan over Aart Staartjes: “Uhm meneer Staartjes deed toch alle sintintochten? Why zijn we fan van hem?”

 5. 13

  @11: Ook een filosoof inderdaad. Wat is dat met mensen dat ze menen dat een stel filosofen ze een doel, inspiratie, whatever moet geven? Ik heb helemaal geen ander nodig om te vertellen wat mensen en mijzelf beweegt.

  @12: het is niet zo zwart-wit als gesteld, maar er zit zeker een waarheid in. Het is ook de reden dat in conversaties, ongeacht of het nu tussen vrienden of onbekenden is, er stiltes kunnen voorkomen die niet ongemakkelijk voelen. In Nederland zou men gelijk denken dat er iets aan de hand is, maar hier heb je gewoon geen zin om het op te vullen met prietpraat.

 6. 15

  @14: Dat kan voor een aantal mensen zo zijn, maar dan heb je ten eerste mij nog nooit ontmoet en vervolgens het grootste deel van mijn omgeving niet, die het ook allemaal geen reet kan schelen wat Mika en alleman zegt en zelfs op de vraag ‘wie is je voorbeeld/idool/inspiratie?’ geen enkele naam zal noemen.

 7. 16

  @15.

  Onzin, in het algemeen bedenkt geen mens wat zelf. Je hebt kennelijk nogal een hoge dunk van jezelf. Je bent toch opgevoed, genen meegekregen, gestudeerd, etc. Of ben je uit de lucht komen vallen.

  Mensen willen speciaal en bijzonder en authentiek zijn, dat is een illusie, de persoonlijkheid is niets meer dan een samengesteld iets van gedragingen.

  Dat het jou geen reet kan schelen wat die of die zegt, dat is lachwekkend. Indirect/direct is elk mens een naprater.

 8. 18

  @17.

  Hahaha, zie je wel je praat net als iedereen, een zo vaak gebruikt afdankertje. Totaal niet origineel. Niet zelf bedacht. Overgenomen. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren