SG-café zondag 09-08-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 09-08-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (9)

#1 Le Redoutable

Het slavernijverleden blijkt historisch niet zo zwart-wit als sommige van de meer extreme BLM/KOZP activisten het doen voorstellen, grote heibel over deze openbaring in de politiek correcte kerk:

https://joop.bnnvara.nl/opinies/een-leesadvies-voor-akwasi

#2 Aversa

@1: Ik geloof niet dat Akwasi de meest geschikte persoon is voor een historische discussie over het slavernijverleden. De beste man is performer en heeft daarom een podium. Om dan een quote van hem onder een vergrootglas te leggen is spijkers zoeken op laag water.

#3 Anna@999

Historisch niet zwart/wit, maar ook feitelijk niet zwart/wit.
Ik leerde op de middelb. school al, dat veel tussenhandelaren inheemsen waren, die evengoed goud geld hebben verdiend aan de selectie en verkoop van hun eigen mensen, dus.(1)
Dat doet niets af aan de gruweldaden en terreur van de plantage-houders daarna, beslist niet, maar dit feit kom je zelden of nooit tegen. Bovendien was er al een voorgeschiedenis daarvan in de Afrikaanse landen zelf, die al een eigen slavensysteem hadden binnen hun maatschappij. Een voorgeschiedenis van eeuwen, onder het eigen volk, dus de komst van de Nederlanders, Portugezen e.a.
waren het onmenselijke vervolg en gevolg ervan. (2)
Iemand die bijv. zijn schulden niet kon betalen, werd al snel tot slaaf gemaakt in eigen land en zo waren er meer omstandigheden.
Want wij vroegen toen al dóór als leerlingen en hadden een leraar geschiedenis die altijd man en paard noemde. Verfrissend die man!
Dat deed hij over veel structuren binnen de geschiedenis, vaak het verraad binnen het eigen volk. Mensen die nu de barricades opgaan, belichten maar een deel van de waarheid. Op roeptoeters reageer ik nooit.

#4 Frank789

@2: [ De beste man is performer en heeft daarom een podium. ]

Omdat je jezelf “kunstenaar” noemt mag je je eigen versie van de geschiedenis maken?
En antwoord geven op zijn expliciete uitdaging “Kom op met de feiten dan, die zijn er niet” is spijkers zoeken op laag water????

Akwasi in Het Parool: “Ik dacht net al: gaat ie niet beginnen over dat Ashanti slavenhandelaars zouden zijn geweest? Iedereen is opeens een historicus, mensen roepen maar wat. Ashanti zijn geen slaven­handelaren geweest. Wel? Kom op met de feiten dan, die zijn er niet.”

#5 Bismarck

Wie had dat verwacht? Loekasjenko wint de presidentsverkiezingen in Belarus (met vergelijkbare cijfers als altijd).

#6 lmgikke

@1 Heibel in de politiek correcte kerk? zo zie ik het helemaal niet.

Wat ik zie, is een links georienteerd forum, dat sympathiek tegenover de BLM beweging staat en daarom aandacht besteed aan misinformatie door achtergrond informatie te presenteren.

Dat is iets wat ik de rechtse politiek incorrecte kerk eigenlijk nooit zie, wat je daar meestal ziet is het op de man spelen als een argument niet gewonnen kan worden. Et voila, dat is precies wat je hier ook probeert te doen. Beetje doorzichtig…..

#7 McLovin

@3: maar dit feit kom je zelden of nooit tegen BS, dit argument kom je in iedere forum discussie over slavernij tegen….dat weet echt iedereen wel ondertussen.

#8 Aversa

@4: Ik ontken ook niet dat zijn uitspraak incorrect is. Mij gaat het er om dat we bij Frans Bauer ook niet elke uitspraak op historische juistheid gaan checken. Sommige mensen die een podium hebben zijn niet altijd de juiste personen voor een inhoudelijke discussie of willen dat niet eens zijn.

#9 Frank789

@8: [ dat we bij Frans Bauer ook niet elke uitspraak op historische juistheid gaan checken. ]

Je negeert alweer dat Akwasie provocerend riep Kom op met de feiten dan, die zijn er niet.
Als Frans Bauer bv roept dat in WO2 Nederland “helemaal niet bezet was, kom op met de feiten dan, die zijn er niet”, wat denk je dan dat er gebeurt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*