SG-café zaterdag 31-10-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 31-10-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (8)

#1 Le Redoutable

Ook Macron wordt nu net als Wilders als extreem rechts weggezet. Als je het onthoofden van leraren en het neerschieten van redacties niet tolereert of verzwijgt ben je tegenwoordig al een racist in de ogen van sommigen:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ineens-is-macron-in-veel-islamitische-ogen-een-soort-wilders~b4beb4dd2/

#2 Krekel

Glenn Greenwald met veel tamtam opgestapt bij The Intercept omdat hij volgens hemzelf gecensureerd zou zijn. Volgens zijn oud-collega’s, waaronder Naomi Klein, was daar geen sprake van, maar was het gewoon een normale (en gezonde) redactieprocedure. De gewraakte redacteur, Peter Maas, is overigens zelf ook een bekende journalist met een goede, kritische reputatie. Onder zijn contract zou Greenwald zo goed als volledige redactionele vrijheid hebben, en het is volgens hem nog nooit eerder voorgekomen dat een artikel van hem is ‘gecensureerd’. Dit laatste feit benadrukt hij en lijkt de voornaamste motivatie van zijn opstappen:

”[T]his is the first time in fifteen years of my writing about politics that I’ve been censored — i.e., told by others that I can’t publish what I believe or think — and it’s happening less than a week before a presidential election, and this censorship is being imposed by editors who eagerly want the candidate I’m writing about critically to win the election.”

Het artikel in kwestie ging over e-mails gevonden op een laptop die van Hunter Biden zou zijn (en dat lijkt in elk geval te kloppen: het wordt in elk geval niet ontkend door Hunter Biden of zijn vaders campagneteam), maar vooral over de (zo vermeent Greenwald) onderdrukking daarvan door veel grote nieuwsmedia, die zich volgens Greenwald meer laten leiden door hun afkeer voor Trump en hun wil om Biden te laten winnen dan door de geloof- en nieuwswaardigheid van het materiaal.

Hij gaat nu (net als Matt Taibbi al eerder) verder op Substack, een platform vergelijkbaar met Patreon waar je je direct kunt laten sponsoren door lezers.

Hier zijn verhaal: https://greenwald.substack.com/p/my-resignation-from-the-intercept
Hier de e-mailwisseling tussen Greenwald en zijn ‘censurerende’ redacteur Peter Maas: https://greenwald.substack.com/p/emails-with-intercept-editors-showing

#4 Bismarck

@1: Het is te begrijpen gezien de oplopende gemoederen, maar je vergeet nogal dat Macron (overigens al een aantal jaar, maar momenteel nog iets harder) nogal loopt te morrelen aan een aantal grondwettelijk beschermde mensenrechten (godsdienstvrijheid, vrijheid van vereniging, onschuldspresumtpie, etc.). In die zin is hij autoritairder dan Wilders.

#5 Joop

Bij afscheidsrede van president Hoge Raad (bron twitter Hoge Raad):

“Bij rechtseenheid vindt ook afstemming plaats met hoogste rechters in het buitenland. Ook dit draagt bij aan rechtseenheid: regels die in beide landen gelden zoveel mogelijk op dezelfde manier uitleggen.

Afstemming met rechters in het buitenland zal de komende jaren toenemen. Door meer internationale verdragen en Europese regels is het belangrijk om te beluisteren wat collega’s elders met die regels doen en daarover open contact te hebben.”

#6 Stoic

Trump wordt wel geadviseerd, maar het volk wordt dom gehouden.
Video: President Trump medication in detail.

#7 Stoic

Aanvulling op @6. Vanmorgen uit bed wist ik het:
“De verlichting is stads” moet je letterlijk nemen.
Hint: melatonine.
Als je de verbinding met @6 nog niet snapt, kan ik er ook niets aan doen.
Er is geen conspiricy, er is conveniency. Vertel ze niet alles. Haal voordeel uit. En als ze beginnen te denken, houd ze bezig met onbenulligheden en/of houd ze uit de slaap, hits ze op, zodat er geen reflexie is.

#8 Co Stuifbergen

@5: Dat wordt nog wat, als nederlandse rechters met spaanse rechters moeten overleggen over bijv. persvrijheid, of de rechten van mensen die van terrorisme verdacht worden.
Of met Poolse rechters overleggen over discriminaties van LGHBT’ers.

Ik denk dat als stok achter de deur een beroep op een europese rechtbank mogelijk zijn moet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*