SG-café zaterdag 19-12-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 19-12-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (10)

#1 Le Redoutable

Italiaanse premier stelt 6 “supermanagers” aan die 200 miljard aan EU corona miljarden mogen verdelen. De gezondheidszorg komt op de laatste plaats, daar hebben die 6 kennelijk geen vriendjes zitten:

https://www.trouw.nl/buitenland/italie-ruziet-over-de-besteding-van-de-coronamiljarden-gezondheidszorg-komt-op-de-laatste-plaats~bf9686a4/

Altijd hetzelfde liedje in Club Med en wij mogen er voor lappen, Hoekstra had gewoon zijn poot stijf moeten houden.

#2 Hans Verbeek

Marion Koopman in Trouw

Kunnen we binnenkort terug naar normaal?

“Die fout moeten we niet maken. Ik hoop dat het besef blijft hangen dat we moeten nadenken over onze eigen rol in het ontstaan van pandemieën, dat door klimaatverandering, door ontbossing en door onze manier van leven virussen steeds vaker overspringen. Iedereen weet nu wat altijd bedoeld werd als virologen waarschuwden. We moeten nu investeren om ons te wapenen tegen een volgende uitbraak.

en
Artsen: Corona komt elke winter terug, net als de griep
https://www.ad.nl/binnenland/artsen-corona-komt-elke-winter-terug-net-als-de-griep~a8d5ff9d/

De uitzonderingstoestand gaat nog wel even door ;-)
Ooit gehoord van “The Long Emergency”?
(Surviving the Converging Catastrophes of the Twenty-first Century )
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Long_Emergency

#3 P.J. Cokema

@2: Op het eerste gezicht lijkt het logisch die twee berichten aan elkaar te koppelen en het te doen voorkomen alsof het over hetzelfde gaat.

Dat is echter niet het geval. Als u het verschil kent tussen griepgolf, epidemie en pandemie, weet u dat Koopmans het over iets anders heeft dan de artsen in het AD.

#4 P.J. Cokema

@1: Tja, of de gekozen strategie voor de uitvoering een verstandige keuze is, daar valt altijd over te twisten.

Wat de doelen betreft: Het Italiaanse plan moet natuurlijk wel rekening houden met het feit de steun vooral bedoeld is voor economische wederopbouw en hervormingen. Een deel van de steun is geoormerkt is voor specifieke uitgaven gekoppeld aan o.a. ReactEU (het crisisfonds), Horizon Europe (onderzoek) en het Just Transition Fund (klimaat). Het overgrote deel is dus bestemd voor algemene steun en het ondersteunen van hervormingen.

Verder: De Europese Commissie beoordeelt de plannen en legt haar bevindingen voor aan de lidstaten. Voorwaarde voor een positief oordeel is dat plannen moeten bijdragen aan de klimaatdoelen en de digitale transitie.
Bij het beoordelen van deze aanvragen kijkt de Commissie ook hoe ze worden ingepast in bredere economische plannen van een lidstaat. (Bron).

Zo te zien handelt Italië dus naar de afspraken.

#5 Hans Verbeek

@3:

Als u het verschil kent tussen griepgolf, epidemie en pandemie

Zeg maar jij.
Een griep-epidemie en een griep-pandemie zijn dus heel iets anders dan een griep-golf. En griepvirussen die ’s winters rondgaan over het Noordelijk Halfrond zijn niet te vergelijken met coronavirussen, die ’s winters rondgaan over het Noordelijk Halfrond.

Ik denk dat jij The Long Emergency toch wel interessant leesvoer zult vinden:

The Long Emergency is a book by James Howard Kunstler exploring the consequences of a world oil production peak, coinciding with the forces of climate change, resurgent diseases, water scarcity, global economic instability and warfare to cause major trouble for future generations.

#6 Joop

Dit gaat ook wel weer een tijdje door. De Amerikanen die het zelf ook graag doen bij bondgenoten en vermeende vijanden, staan nu zelf in de onderbroek.

Wat ik gisteren hoorde is dat het via de software van een leverancier ging van de Amerikaanse overheid, en zo in het systeem is gekomen.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/pompeo-bewijs-dat-rusland-verantwoordelijk-is-voor-grootschalige-hack~bef1f24f/

#7 Frank789

@6: [ via de software van een leverancier ging van de Amerikaanse overheid, ]

Nou, die leverancier levert wereldwijd diezelfde software, ook aan bedrijven en ook aan overheden.

Dus alle afnemers wereldwijd hebben te maken met een achterdeurtje in de software.

#8 lmgikke

@6 + 7 Toch kan me het gevoel van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet gecombineerd met boontje komt om zijn loontje bij me naar boven.

#9 Frank789

@8: Als er afkeurende reacties zijn richting de Russen dan is dat altijd voor de bühne. Men weet van elkaar dat men het doet.

De werkelijke vernedering is altijd t.o.v. de eigen onderdanen dat men dit niet heeft kunnen tegenhouden.

#10 Frank789

@8: Heerlijk toch?

Niet Rusland, maar China zit achter hackaanval op VS, suggereert president Trump

https://nos.nl/artikel/2361318-niet-rusland-maar-china-zit-achter-hackaanval-op-vs-suggereert-president-trump.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*