1. 1

  Deal of geen deal? Het is spannend:

  https://www.theguardian.com/politics/live/2019/oct/19/brexit-mps-vote-boris-johnson-deal-super-saturday-erg-tory-rebels-labour-live-news

  De Guardian houdt het op een krappe meerderheid voor de deal:
  https://interactive.guim.co.uk/uploader/embed/2019/10/parliamentary_vote_brexit/giv-3902v71Yb2LHR1El/

  Maar het libdemlid kondigt zojuist aan toch tegen de deal te stemmen, dus er blijft een meerderheid van 1 over…

 2. 2

  Ik geloof het nog steeds niet, het is gewoon een te domme zet. Vrijwel zeker springt er nog ergens een slagader in het akkoord en zal het Lagerhuis een nieuw referendum – Boris’ deal vs. Remain, en ditmaal bindend – als enig rechtmatig lapmiddel naar voren schuiven.

 3. 4

  #Brexit. Ze hebben het over een Letwin amendement. iets met uitstel. Herinnert iemand zich of er onlangs vanuit de EU/landen nog wat over uitstel is gezegd? Het VK heeft zich bij hun leuke plannetjes nog nooit iets daarvan aangetrokken, maar ik vraag het maar.

 4. 6

  @5: Precies, jij staat altijd op de bres tegen intimidatie, zo hoorden we je ook van de week:

  De gemeente had toen een bedrijf ingehuurd om met trucks een aantal wegen af te sluiten. “Maar daar kwamen mensen die te maken hadden met het protest achter”, zegt de woordvoerder. “Dat bedrijf kreeg daar opmerkingen over en heeft toen besloten het toch niet te doen.”

  In allerijl huurde Den Haag toen een aantal kleinere vervoersbedrijven in, die elk een aantal vrachtwagens leverden. Maar de chauffeurs van die trucks werden op de dag van het protest dermate onheus bejegend dat die bedrijven daarna ook niet meer wilden, aldus de woordvoerder.

 5. 7

  @1: Dat plaatje van the Guardian is inmiddels achterhaald.

  @4: Het Letwin-amandement zal goedkeuring uitstellen tot na de Brexit-wetgeving die volgende week wordt vastgesteld (die nogal cruciaal is in de richting die het VK uitgaat na de Brexit en die theoretisch alsnog tot een no deal Brexit kan leiden). Bijkomend effect is dat er dan dus vandaag geen deal ligt, waardoor Boris de Benn act moet uitvoeren (als er geen deal is vandaag, dan moet hij uitstel van Brexit tot minimaal 31 januari aanvragen, om een no deal Brexit uit te sluiten). Vanuit de EU komen er momenteel nogal verschillende geluiden over uitstel. Ik denk dat het daar wel weer op uitloopt, tenzij de deal er vandaag toch doorkomt, zonder Letwin-amandement en referendum-amandement (en zelfs dan mogelijk alsnog, om de kans te geven om de details beter uit te werken).

 6. 8

  Bij mijn weten heeft KOZP nog nooit geweld gebruikt. Ze hebben nooit hekken omver gereden, deuren van overheidsgebouwen ingeramd, galgen opgehangen, of politici met de dood bedreigd. Sterker nog, bij mijn weten hebben ze altijd expliciet gezegd dat ze geweldloos willen protesteren. Maar als zo’n geweldloze groep aankondigt aandacht te besteden aan sponsoren wordt dat als intimiderend en bedreigend ervaren. Je zou nog bijna denken dat de huidskleur en afkomst van (een deel van) die activisten daar iets mee te maken heeft.

 7. 9

  @8 De aanvoerder is veroordeeld voor geweld tegen en agent en ze zijn diverse keren hardhandig in aanraking gekomen met de ME. Daarnaast zijn en diverse anti piet activisten opgepakt voor geweld en bedreiging tot doodsbedreiging aan toe. Ze stonden ook tot voor kort in de AIVD lijst van groepen met een speciale aandacht tot ze dat onder politiek correcte druk moesten ontkennen. Geweldloos kan ik dat niet noemen.

  KOZP heeft waarschijnlijk geen officiële ledenlijst, maar dit soort lieden worden duidelijk wel door hun opruiende taal geïnspireerd en de naam KOZP duidt ook al niet op vreedzame intenties.

 8. 10

  @9

  De aanvoerder is veroordeeld voor geweld tegen en agent

  Leugen. Hij is veroordeeld voor verzet tegen zijn arrestatie. Dat is wat anders.

  Daarnaast zijn en diverse anti piet activisten opgepakt voor geweld en bedreiging tot doodsbedreiging aan toe.

  Ik had het niet over zwarte piet activisten, ik had het over deze specifieke groep.

  Ze stonden ook tot voor kort in de AIVD lijst

  Op een lijst staan is geen misdaad en ook geen geweld.

  Feit blijft dat een groep als KOZP blijkbaar niet mag wat boeren wel mogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren