SG-café zaterdag 14-11-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 14-11-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (24)

#1 Bismarck

Boris Johnson gooit zijn belangrijkste adviseur en Brexit mastermind Dominic Cummings letterlijk met een doos spullen de voordeur uit.

#2 Sjors

@1: op de foto zie ik de man toch echt zelf lopen met een doos in zijn handen en wordt er niemand of niks gegooid. Dus niks ‘letterlijk’.

#3 Le Redoutable

Vele populisten beginnen hun eigen Fox News omdat de waarheid hun niet bevalt:

https://nos.nl/artikel/2356520-allemaal-een-eigen-journaal-van-fvd-tot-sp-en-van-akwasi-tot-maurice-de-hond.html

Het gaat lekker zo met de polarisatie in Nederland.

#4 Hans Verbeek

In 2014 werd er in de VS ruim 4 miljoen pound uranium-concentraat geproduceerd. Vorig jaar slechts 173 duizend pound. En dit jaar wordt de productie per kwartaal achtergehouden.. ivm vertrouwelijkheid :-)
https://www.eia.gov/uranium/production/quarterly/pdf/qupd_tbl1.pdf
Op deze pagina (https://www.eia.gov/energyexplained/nuclear/where-our-uranium-comes-from.php) kun je de afname van de binnenlandse productie ook zien. Evenals de toename van de import.

In de VS wordt ca. 20% van de elektriciteit opgewekt en kerncentrales en het EIA verwacht dat dat zo blijft de komende jaren. https://www.eia.gov/outlooks/steo/

EIA expects nuclear generation to decline by about 2% in both 2020 and 2021, reflecting recent and planned retirements of nuclear generating capacity. The nuclear share of U.S. generation remains close to 20% in these years.

#5 Krekel

@3: Alleen maar goed. Pluriformiteit heet dat. Als het je niet bevalt, ga je maar naar Rusland (ha!). De Waarheid, met hoofdletter W, bestaat immers niet. Feiten zijn feiten, maar beslissen welke feiten belangrijk zijn is altijd een subjectief oordeel … daarom is de nieuwe verzuiling alleen maar goed. Meerdere invalshoeken, ik juich het toe. Zelfs als 95% je reinste complotwaanzin en propaganda is, dan blijft er toch nog 5% over die problemen aan de kaak stellen en feiten aan het licht brengen die elders het liefst genegeerd worden. Het is goed om af en toe Fox News te kijken. Het is goed om af en toe RT te kijken. Het is goed om WSWS.org te lezen. Etcetervoorts.

Mensen die alléén naar zogenaamde ‘neutrale’ en ‘objectieve’ media zoals het NOS-journaal kijken behoren tot de meest gehersenspoelde idioten ter wereld. En dat is geen hyperbool, in landen als Rusland en China wéten ze immers dat hun mediakanalen niet te vertrouwen zijn, die zijn dus al een belangrijke stap verder dan de meeste Europeanen.

#6 Hans Custers

@5

Zelfs als 95% je reinste complotwaanzin en propaganda is, dan blijft er toch nog 5% over die problemen aan de kaak stellen en feiten aan het licht brengen die elders het liefst genegeerd worden.

Het probleem is alleen dat het publiek van al die desinformatie-kanalen zo slecht in staat blijkt te zijn om die 5% te onderscheiden van de 95% bullshit. En ik heb niet zo veel zin om de door enorme hoeveelheden bullshit heen te worstelen op zoek naar iets dat misschien wel klopt. Het kost zoveel tijd.

#7 Hans Custers

Dit ziet er beroerd uit. Tropische depressie Iota lijkt onderweg om als zware orkaan aan land te komen in hetzelfde gebied als Eta twee weken geleden.

#8 Anoniem

@5 Tja leuk dat jij en ik kritische geesten zijn die informatie uit alle mogelijke bronnen tot zich nemen, maar 95% van de mensen wordt indertussen door de algoritmes en verdienmodellen van sociale media en contentproviders steeds dieper hun eigen bubbel ingestuurd terwijl kritische artikelen achter een paywall zitten van een website waar zij toch geen lid van zijn.

en zelfs ik sla al genoeg artikelen en tv programma’s over die me wel interessant lijken omdat ik ook niet overal lid van kan worden of omdat ik niet in het juiste land woon en niet eens lid kán worden

#9 Sjors

@5:

Zelfs als 95% je reinste complotwaanzin en propaganda is, dan blijft er toch nog 5% over die problemen aan de kaak stellen en feiten aan het licht brengen die elders het liefst genegeerd worden.

Ook een kapotte klok geeft tweemaal per dag de juiste tijd aan, maar dat maakt het nog niet verstandig om je dagindeling met behulp van die klok te doen.

#10 Frank789

@5: Ach, daar is de NOS-bash weer.
Die NOS die het nieuws van de Telegraaf, NRC, Volkskrant, Trouw, AD en zo voorts 180 graden anders brengt vanwege “staatsomroep”? Of zitten ze toch heel dicht bij elkaar?

Nee, dan de “journaals” zonder journalisten van de FvD of Ongehoord NL waar ze het woord wederhoor alleen gebruiken als zij zelf kritiek krijgen en waar experts en specialisten zonder opleiding eenzijdig en kritiekloos hun onzin mogen spuien.

#11 Bismarck

@2: Beter lezen: “letterlijk met een doos spullen de voordeur uit.”

Verder ook nog een inhoudelijke reactie?

#12 Bookie

@10
Ik kijk vaak het 6 uur journaal van de NOS. Men zegt dan tegenwoordig dat er nu zo en zoveel patiënten met covid in het ziekenhuis liggen. Onzin en misleidend, want dat zijn de cijfers van 10 uur ’s ochtends, oftewel 1/3 dag eerder en bepaald niet nu.

#13 Frank789

@12: Zet effe /s er onder.

Niet iedereen snapt het.

#14 paul

Zijn er wedkantoren/bookmakers waar je kunt wedden op uur/dag dat Trump zijn nederlaag toegeeft?

#15 Joop

Wie kijkt er nog het nos journaal, zijn voornamelijk grijze oudjes, onder de veertig kijken mensen helemaal niet meer naar de tv. Laat staan het saaie nos journaal. Dus kan je je beter afvragen waar die mensen hun nieuwsgaring vandaan haken? Sociale media natuurlijk. En daar zie je het nieuws gebracht als een samenwerking tussen entertainment en de pr promotie afdeling.

#16 Frank789

@15: [ Sociale media natuurlijk. ]

Oh? Echt waar?

“De NOS heeft accounts op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en ook Snapchat om het publiek te informeren met nieuws en sport. Het algemene NOS Twitter-account heeft van de sociale media het hoogste aantal volgers en eindigde 2018 met ruim 1 miljoen volgers. NOS op Facebook heeft er eind 2018 ruim 778.000, maar groeit relatief harder dan Twitter”.

#17 Joop

@16.

En daarmee bereiken ze de mensen onder de 40, of nog steeds de boomers? En als nos wordt bekeken, je hebt nieuws, er is ook voetbal, met een hoop volgers. Je bent iets te stellig. Volgers zegt trouwens niet veel, want kijken ze dan ook de filmpjes,
etc.

Dat internet is wel veel interactiever als dat je passief acger een beeldbuis zit.

#18 Bookie

@13
Blijkbaar schat ik mensen hoger in dan jij.

#19 Frank789

@18: Te hoog, ja.

#20 Frank789

@17: [ Je bent iets te stellig ]

Nee, jij kunt je ongelijk niet bekennen dat de NOS volop op de social media zit en je trekt werkelijk alles uit de kast om social media van de NOS onderuit te halen.

Ga jij maar lekker zelf uitzoeken wie ze bereiken.

#21 Joop

@20.

Drogreden. Je praat me wat aan. Dat doe je zo vaak. Voorspelbaar en saai.

#22 Frank789

@21:
En?
Heb je nog met cijfers onderbouwde argumenten tegen de NOS waarvan ik heb aangetoond dat ze wel degelijk op de social media zitten?
Nee?
Prettige zondag, Joop!

#23 Joop

.

#24 Frank789

@23: Reactie Joop door Joop gewist:

“@22. Saai en voorspelbaar zoal ik al eerder schreef.

Bedankt voor jouw wens, dat zal wel cynisch bedoeld zijn, zoals altijd, prettige zondag wordt het zeker. Jij een goede nachtrust.”

Mijn reactie daarop:
Zoals ik al eerder schreef, Joop:
En?
Heb je nog met cijfers onderbouwde argumenten tegen de NOS waarvan ik heb aangetoond dat ze wel degelijk op de social media zitten?
Nee?
Prettige zondag, Joop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*