SG-café zaterdag 10-08-2019

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 10-08-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (21)

#1 Joop

Eppstein zelfmoord gepleegd. Complottheoriën vliegen je op de sociale media om de oren. Hij wist te veel. ..

#2 Arduenn

@1 – Het waren natuurlijk de Clintons, want Hillary 2020, dat moeten we niet willen met z’n allen.

#3 Frank789

@1: Ook wel dom om die man niet 24/7 te monitoren, zeker als die al een poging heeft gedaan.
Nu kan er weer deccennialang dik geld verdiend worden door alt-right met complotverhalen zoals bij JFK en 9/11.

Ik wil trouwens wel het lijk zien en onderzoeken op echtheid, anders heeft die miljardair zich gewoon vrijgekocht met chantage of geld, en is nu een keuterboertje in Colombia.

#4 Ronzhu

@1 Nou ja, de gevangenis hield er blijkbaar rekening mee, afhankelijk van het regime kan dat zo ver gaan als dat iemand 24/7 voor de deur naar je zit te kijken. Kan ook zijn dat ze gewoon elk half uur even binnen kijken, dan is het plausibeler.

Aan de andere kant stond hem deze keer natuurlijk een echte gevangenisstraf te wachten, in tegenstelling tot de eerste keer, en is de levensverwachting voor kinderverkrachters niet bijzonder lang aldaar.

@2 Eigen complottheoriën eerst! We weten natuurlijk dat het Britse Koningshuis over lijken gaat wanneer het hun reputatie betreft…

#5 Bismarck

@3: Het wordt tijd voor een alt-left! Epstein was immers ook een graag geziene gast op Mar-A-Lago.

#6 Hans Verbeek

@4:

Kan ook zijn dat ze gewoon elk half uur even binnen kijken, dan is het plausibeler.

je kunt gewoon een cameraatje in zijn cel hangen en dat doorzetten naar de het videobewakingsysteem van de gevangenis.

Verder verandert er niets. De Clintons blijven corrupt, Trump blijft president en er zal een nieuwe pooier gevonden worden, die het hele systeem van misbruik en chantage in stand zal haouden

#7 Frank789

@6: Vertel! Vertel! Vertel!
#pizzagate

#8 Hans Verbeek

@7: houd op met dat geklier, Frank.
https://sargasso.nl/huisregels/

#9 Frank789

@8: Als u weer eens wordt gevraagd een van uw bewust geplaatste vaagheden uit te leggen moet u zich weer zonodig op de huisregels beroepen.
Dus:
Vertel! Vertel! Vertel!
#pizzagate

Misschien moet u eens gaan tellen hoe vaak u mijn on-topic vragen onbeantwoord laat en dan mij verwijt off-topic vragen onbeantwoord te laten. Heet dat ook geklier?
Zoals hier:
https://sargasso.nl/wvdd/sg-caf-dinsdag-06-08-2019/#comment-1040978

#10 Folkward

@1
Kan ik bevestigen, er is de heilige overtuiging dat dit geen zelfmoord zou zijn, maar politiek gemotiveerde moord. Je kunt er niks tegenin brengen. Het zou verdacht zijn geweest als hij het niet eerder had geprobeerd, maar nu is het ook verdacht. Het zou verdacht zijn geweest als hij dan niet onder suicide watch zou zijn, maar dat is het nu nog steeds; damned if you do, damned if you don’t.

Ik ken een vriendin die heeft gewerkt op een gesloten psychiatrische indeling: dé plek waar suïcidale mensen terecht komen. Zelfmoord komt daar, ondanks alle procedures, ondanks dat iedereen weet dat deze mensen zelfmoordneigingen hebben, nog steeds voor. Camera’s hebben dode hoeken, en zelfs als het op tijd opgemerkt wordt door monitors (of zelfs dat iemand té lang in een dode hoek zit), dan moet de verplegers er ook nog op tijd bij komen. Gaat een stuk moeilijker als je je bijvoorbeeld ophangt aan de deurklink. Ik denk dat de meeste mensen het niet door hebben, maar zelfmoord vindt nog steeds vaak plaats op de plekken die daar juist tegen moeten beschermen.

@5
Een alt-left (als die er al zal zijn), houdt zich bezig met andere paranoia. Voor mij is het verder niet zo interessant dat Epstein ooit in dezelfde kringen zat als Trump (of Clinton). Dat is nog geen instemming.

#11 Frank789

@10: [ Voor mij is het verder niet zo interessant dat Epstein ooit in dezelfde kringen zat als Trump (of Clinton). Dat is nog geen instemming. ]
Klopt, dat is geen deelname of medeplichtigheid. Mensen in hoge posities komen vrijwel automatisch in contact met andere machtigen of rijken der aarde.
Maar het blijft gefundenes fressen voor de complotdenkers in de trant van “je vader was een NSB’er dus jij bent een NSB’er” of “ik zag jou lopen met een NSB’er dus jij bent een NSB’er”.

Over Trump zijn de complotdenkers het dan ook zelden eens want voor de een zou hij zogenaamd deep state uit de weg ruimen maar voor de ander papt hij juist aan met die deep state.

#12 Hans Verbeek

@9: jij beantwoord mijn vragen ook niet altijd, Frank.
Als je van mij die beleefdheid verwacht, dan moet jij dezelfde beleefdheid betrachten.
Bovendien zie ik in #7 helemaal geen vraag maar een commando “vertel!”
Waarom gebruik je de gebiedende wijs?

#13 Arduenn

Wie het ook gedaan heeft, Trump, Clinton, Epstein zelf of een andere invloedrijke persoon. Het zal de meesten een worst wezen. Het is een hedonische rattenbende daar in de 1% en als de kiezer een beetje geleerd heeft van de afgelopen twee en een halve jaar dan weten ze toch wel op wie ze niet moeten stemmen. Niet op Trump en niet op Clinton /s.

#14 majava

@12: Ik ga niet mee in jullie ruzietje, maar ‘vertel, vertel, vertel!’ is geen opdracht.
A: “ik liep in de tuinstraat en wie denk je dat ik tegenkom?”
B: “nou, vertel, vertel, vertel!”

Da’s vrij algemeen zo in gebruik. Wie A zegt, moet ik B zeggen.

#15 majava

@10: Ik ga er gewoon vanuit dat het een zelfmoord is. De man had het al eerder geprobeerd en pedofielen et al schijnen dat wel vaker te doen, nadat ze gepakt zijn.

Dat dit voor sommigen dan best wel gemakkelijk uitkomt is ook geen verrassing. Wat hij deed is onmogelijk iets wat hij in z’n eentje kon doen. Daarom is het belangrijk dat die zaak op wat voor manier dan ook wel nog doorgaat.

#16 Bismarck

@10: Linkje ook geklikt? Kwam heel toevallig uit twee dagende avond voor Epstein zelfmoord pleegde (of voor aluhoedjes “zelfmoord pleegde”).

#17 Hans Custers

@5

Ik zag gisteren ergens de bewering voorbijkomen dat Epstein een Israëlische spion was. Dat lijkt me wel tamelijk alt-left.

Overigens zou je de oorsprong van 9/11 complottheorieën ook wel alt-left kunnen noemen, denk ik. Dat zou misschien wel betekenen dat alt-left ouder is dan alt-right. Het lastige is wel dat de complottheorieën die ze gebruiken voor een flink deel overlappen. Het onderscheid is dus niet altijd duidelijk.

@11

zijn de complotdenkers het dan ook zelden eens

Complotdenkers zijn het niet zozeer oneens met elkaar; ze spreken vooral zichzelf met grote regelmaat tegen. Ik moet de eerste complotdenker nog tegenkomen die het voor elkaar krijgt om consequent en samenhangend te argumenteren. Bullshit is alleen te verdedigen door opportunistisch van gelegenheidsargument naar gelegenheidsargument te hoppen.

#18 Hans Verbeek

@14: dat voelt voor jou misschien zo, maar voor mij niet.
Ik heb geen idee wat Frank wil horen als aanvulling op mijn reactie (#6) Die laat m.i. niets aan duidelijkheid te wensen over.

#20 Frank789

@17: [ze spreken vooral zichzelf met grote regelmaat tegen. ]
Dat doen ze sowieso, maar ze zijn het echt niet eens over Trump. De een houdt halsstarrig vast dat hij deep state gaat uitroeien, de ander ziet dat hij met zijn benoemingen van Goldman Sachs mannen zelf tot deep state behoort.

#21 Frank789

@17: [ Ik zag gisteren ergens de bewering voorbijkomen dat Epstein een Israëlische spion was. Dat lijkt me wel tamelijk alt-left. ]
Hoezo?
Alt-right is gewoon antisemitisch, al proberen ze dat te verhullen met “zionisten” of “Khazaren”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*