1. 2

  @1: Biden is hoe dan ook een easy target. Dat de Democraten met een zo mogelijk nog zwakkere kandidaat dan Hillary aankomen zegt ook veel over die partij. We gaan het zien.

 2. 3

  @1 Rusland is een bondgenoot van Iran in Syrië en ook nog steeds heel close met met communisten in China. Tel daar bij op dat Trump het nucleaire wapen evenwicht in stand wil houden en dan vraag ik mij af of hij nog wel zo veel op Putin kan rekenen deze keer.

 3. 6

  @4: Dat is wel erg symptoombestrijding. Met aparte opvang had je de brandwonden tenminste voorkomen. Ik vraag me trouwens af of er geen precenten zijn (werden in de jaren ’90 bv. Tamils en Singalezen, of Serviers, Kroaten en Bosniers ook bij elkaar gezet?).

 4. 7

  @6: Bedoel je met symptoombestrijding de aparte opvang of de pestkoppen verwijderen?

  Aanvankelijk werd toen in de AZC nog alles lukraak bij elkaar gepoot; en pas later wanneer het mis ging weer uit elkaar gehaald. Maar dan moest het dus eerst mis gaan.
  Waarschijnlijk is er toen vanuit het veld (na een serie niet-meer-incidenten) zodanig druk naar boven uitgeoefend dat ze er bovenin de totempaal ook niet meer omheen konden en eens zijn gaan nadenken.
  Er is in die jaren ’90 wel meer misgegaan. Door de enorme vluchtelingentoevloed werden eerstejaars studenten, die toevallig een mondje “vakantie-joegoslavisch” spraken, totaal onvoorbereid als tolk ingezet en die arme kinders kregen de gruwelijkste verhalen te horen. Ook soldaten -en die zijn blijkbaar kostbaarder dan eerstejaars studenten- maakten ongehoorde dingen mee en toen is dan maar de nazorg uitgevonden/geprofessionaliseerd.

 5. 12

  @8: Niet iedereen heeft een tuin met bomen die schaduw geven of een woning met airco.
  En op het strand is het door het zeewater doorgaans een stuk koeler dan landinwaarts.
  Persoonlijk zou ik mijn voeten in een koud beekje willen placeren, omgeven door een hoog schaduwrijk bos. Maar ja, waar vind je dat?

 6. 13

  @12: Ik woon op 250 meter van het strand en daar was het echt niet koeler.

  Een koud beekje omgeven door een hoog schaduw- en tekenrijk bos vind je op de Veluwe, in Twente, Limboland, de Eiffel, Sauerland en Ardennen.

 7. 17

  En zojuist is dat uiterste zuiden overvallen door een verkoelende plensbui. Waar ik niet op gerekend had, dus van alles dat nog buiten lag is nu doorweekt.

  Hopelijk valt er in het noorden van Limburg ook nog wat, want daar zijn moeilijk te blussen natuurbranden.

 8. 20

  @18: “Woningen zonder airco kunnen ’s nachts ook geventileerd worden.”
  Mag je mij verklappen hoe, als de minimumtemperatuur buiten 23 graden is en er geen zuchtje wind staat.

  @19: Nou succes!

 9. 23

  @22: Dan was 23 graden geen minimumtemperatuur geweest hè? Die werden trouwens pas na 6 uur bereikt, middernacht was het nog 28 graden buiten (en ook binnen trouwens). Tropennacht noemen ze dat, komt hier de laatste tijd wel vaker voor.

 10. 27

  @25 Is ook logisch als je naar de windrichtingen kijkt.

  tot ongeveer 1995 was het voornamelijk ZW wind in Nederland. Als die dan bewoog via Z naar ZO/O werd het warm. Dat werd dan veroorzaakt door hoge druk boven de Middelandse zee/ZO Europa.

  Tegenwoordig is het weer op de Noordpool veel meer van belang. Er zit een 5-6 wekelijkse golfbeweging, en dan komt ervanuit het noorden via oosteuropa een hoge druk gebied, dat gebied stuurt vervolgens vanuit NO /O de warme wind naar Nederland.

  En de laatste paar jaar zie je dat steeds extremer worden. Na deze periode krijgen we tegen 3e/4e week van September weer een warme periode, dan half November nog een voordat we weer onze nieuwe natte periode tot en met februari ingaan.

  En dan volgend jaar begint de cyclus opnieuw.

  Totaal andere cyclus dan pak em beet 25 jaar geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren