SG-café zaterdag 07-11-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 07-11-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (12)

#1 basszje

SP doet een Lukashenko en gooit wat willekeurig volk uit de partij – https://sptegendeheksenjacht.nl/updates/

#2 Sjors

@1: de SP is dan ook al jaren een bijzonder onfris politiek clubje waar enkel de stem van de top ertoe doet. Ieder weldenkend mens blijft ver weg bij dit clubje engbekken.

#3 Ronzhu

@2 Voor wat het waard is is het Communistisch Platform ook niet een bijzonder frisse club, maar soit. Weldenkende mensen moeten daar nog een stuk verder van wegblijven zou je denken..

#4 Hans Verbeek

Wetenschap op zaterdag.
Er wordt vrij goed bijgehouden of er nieuwe varianten van het SARS=CoV2-virus ontstaan en waar die ontstaan
https://nextstrain.org/ncov/global?d=tree,entropy,frequencies&p=full

Het is onduidelijk of die nieuwe varianten besmettelijker zijn, of juist minder besmettelijk. Of dat ze minder dodelijk zijn omdat ze zich in het lichaam moeilijker verspreiden.
Ben ook wel benieuwd welke variant gebruikt wordt om een vaccin te maken.. of wordt dat net als bij influenza een mix van op dit moment veel voorkomende varianten?

#5 Hans Custers

@4

Je had toch biologie gestudeerd? Waarom weet je dan niet dat lang niet elke mutatie van een virus van invloed is op het ziektebeeld, of op de verspreiding, of op de werkzaamheid van een vaccin? Of weet je het wel maar negeer je het maar even omdat dat beter uitkomt in je bullshit-verhaal?

#6 beugwant

https://edition.cnn.com/

Al vrees ik dat hij moet beginnen met nieuw meubilair in het Oval Office…

#7 Bismarck

Nog een paar maanden geduld, maar dan LOCK HIM UP!

#8 Hans Custers

Team Trump schijnt heel erg druk bezig te zijn met het sturen van bedelbrieven en -mails. Of de verhalen over rechtszaken die ze aan willen spannen vooral bedoeld zijn om de achterban nog zoveel mogelijk geld uit de zak te kloppen weet ik niet. Maar het zou wel een passend afscheid zijn.

#9 Frank789

“Volgens Trump heeft Biden in geen enkele staat gewonnen”.

Elk weldenkend mens moet toch snappen dat dat onmogelijk is? Zelfs absolute dictators winnen met “slechts” 98%.

#10 Hans Verbeek

@5:

Waarom weet je dan niet dat lang niet elke mutatie van een virus van invloed is op het ziektebeeld, of op de verspreiding, of op de werkzaamheid van een vaccin?

Waarom denk je dat ik dat niet weet?
Niet elke verandering in de genetische code leidt tot een ander aminozuur. Zelfs als de verandering van een nucleotide wel tot een aminozuurverandering leidt, hoeft dat de functionaliteit van het betreffende eiwit te veranderen.
Daarom schrijf ik ook:

Het is onduidelijk of die nieuwe varianten besmettelijker zijn, of juist minder besmettelijk.

Wat betekent onduidelijk volgens jou?

Deze nieuwe varianten worden aangetroffen in de natuur. Dus ze kunnen zich in ieder geval in mensen repliceren en overgedragen worden aan anderen.

Wel duidelijk is dat dit virus snel muteert en dat in een omgeving waar selectiedruk is, snel nieuwe varianten kunnen opkomen, die minder last hebben van die selectiedruk. Dit kun je vergelijken met de snelle opkomst van antibiotica-resistente bacteriestammen.

#11 Hans Custers

@10

Waarom denk je dat ik dat niet weet?

Ik heb nergens beweerd dat ik dat denk. Ik hield juist expliciet rekening met een andere mogelijkheid. Die je inmiddels hebt bevestigd.

#12 Joop

Benieuwd hoe het gaat aflopen in de VS. Trump en zijn trawanten blijven nog wel even bezig. Aan de andere kant gaat Biden ook geen hemel op aarde maken. Ik denk dat dat nog wel eens kan tegenvallen. Eigenlijk is er maar 1 antwoord: niet teveel naar de VS kijken, meer Europees denken, straks de Britten eruit, Merkel weg, Macron die zich steeds meer profileert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*