1. 1

  Weet iemand hoe het met de Jezidi’s is afgelopen? Die we in tegenstelling tot criminele asielzoekers wél met groot gemak hebben kunnen uitzetten? Interessante wiki overigens.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Jezidi's. Misschien moeten Turkije en Irak, Algiers en god mag weten welke islamitiese landen nog meer, ook aan herstelbetalingen gaan doen.
  Gelijke monniken gelijke kappen. http://www.frontaalnaakt.nl/archives/herstelbetalingen-voor-de-slavernij-zijn-terecht-en-achterstallig.html

 2. 2

  „In mijn tijd als staatssecretaris van Justitie wilde mijn Belgische collega Facebook aanspreken op het schenden van regels. Facebook negeerde hem gewoon. We hadden de Duitsers nodig om een vuist te maken. Geen prettige ervaring.”

  En hoe moet de consument zich dan voelen tegenover die anonieme kolos?
  Wat mij betreft moeten de hoogste functionarissen van Facebook of Twitter e.d. met naam en toenaam bekend worden.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/07/05/het-kapitalisme-is-kapot-leve-het-kapitalisme-a3966248

 3. 3

  @2 Hoe moeten de Yezidi’s zich dan wel niet voelen. Geheel in de steek gelaten door links in haar liefde voor de islam, facebook en twitter. Het was toch allemaal heel progressief wat er aan software en islamities gedachtegoed werd geproduceerd?

 4. 5

  @3
  Technisch inhoudelijk: van de methoden om genoegdoening te krijgen voor aangedaan leed (o.a. vergeten, vergeven, vergelding), is vergelding de minst succesvolle en de moeilijkste. Escalatie ligt op de loer; het oudtestamentische ‘oog voor een oog, tand voor een tand’ is juist een opdracht om escalatie te voorkomen door proportionaliteit. Het gemis van een ledemaat kon al gauw tot (een poging tot) genocide leiden. Als Nederland dat wil doen is het de keus van Nederland, eveneens zo voor Turkije, Irak en Algiers (sic). Al die landen zijn soeverein, jouw oproep voor ‘gelijke monniken, gelijke kappen’, doe je maar mooi aan het adres van die landen.

  Meer op de kern: zelfs na 2 berichten (vooral je tweede) is je obsessie wel duidelijk en doorzichtig. Je gebruikt dode en tot slaaf gemaakte Jezidi’s om links en moslims lukraak mee om de oren te slaan – maar het zou me verbazen als je überhaupt iets om Jezidi’s geeft. Dat is walgelijk, pervers en tekenend. Dat je je mening op een onnavolgbare wijze in andermans reactie in over de arrogantie van Facebook en de onmacht van kleine landjes in moet wrikken is typerend voor jouw obsessie.

  Laat me raden: op enig moment heb je, door een rare aanleiding, dit stuk gelezen op frontaalnaakt. Als ‘reactionaire witte man’ heb je vervolgens een briesende reactie proberen te plaatsen, maar die werd niet geplaatst. Óf omdat Peter Breedveld dat niet wilde, óf omdat je reactie gewoon knudde was. Vervolgens heb je het bij Joop geprobeerd om het ergens tussen te wrikken. Als ik het goed heb, moeten reacties ook dáár eerst goedgekeurd worden, dus daar kwam je ook al niet doorheen. Dus toen probeerde je het hier. Zoek een hobby. Get a life.

 5. 7

  @3: Religieus gedachtegoed is per definitie niet progressief. Wat niet wil zeggen dat je religieuze mensen maar meteen moet afserveren. Dat werkt namelijk averechts, zoals we zien onder zowel sommige moslim- als christenjongeren, die juist omdat ze zich als achterlijk weggezet voelen, hun religieuze identiteit omarmen en verdiepen. Maar dat willen rechtsmensen niet snappen. Die denken nog steeds dat als je maar gewoon zegt waar het op staat, dat het zich dan vanzelf wel oplost. Of zo.

  Wat betreft de progressieve waarde van de ontwikkeling van software loop je sowieso enorm achter. Elk weldenkend mens, zowel links als rechts, is zich inmiddels bewust van zowel de zegeningen als de gevaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren