SG-café woensdag 25-11-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 25-11-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (21)

#1 Bismarck

Zo veroorzaakt één kalkoenboer op de Veluwe meer stikstofdepositie dan alle Nederlandse automobilisten samen besparen met de verlaging van de maximumsnelheid tot 100 km/uur, blijkt uit de Investico-berekening

Automobilisten die graag 130 willen rijden, ga eens praten met die kalkoenhouder; Je belastingcenten liggen immers toch al klaar om hem uit te kopen.

#2 tigger

@1:
Even wachten tot het CDA niet meer in de regering zit….

#3 Le Redoutable

#1 Die snelheidsverlaging is dan ook een politieke schijnmaatregel met nagenoeg nihil effect, en om hoger te scoren dan nihil is niet heel moeilijk.

Het lijkt me sowieso een boekhoudkundig probleem wat makkelijk op te lossen is. Laat die projectontwikkelaars gewoon de nabijgelegen boer gedurende de bouw afkopen, of we mikken de het probleem naar het Oostblok en halen het voedsel dan per vrachtwagen of vliegtuig weer terug. Daar wordt het milieu niet beter van maar wij hebben schone handjes in de EU boekhouding.

#4 Co Stuifbergen

@3:
In Nederland liggen intensieve veehouderijen blijkbaar te dicht tegen de natuurgebieden aan. In dat geval zou verplaatsing inderdaad helpen voor het behoud van soorten planten en paddestoelen

Het eventuele extra transport vind ik wel een bezwaar. Maar als we de slachthuizen ook verplaatsen, is dat ook opgelost.

De EU-boekhouding heeft er niets mee te maken.

De EU legt zelf geen stikstofnorm op, maar stelt dat een land moet voorkomen dat de kwaliteit van het leefgebied hierdoor ‘significant’ wordt aangetast.

https://nos.nl/artikel/2307260-kan-de-ruime-duitse-stikstofnorm-ook-in-nederland.html

#5 Bismarck

@3: “of we mikken de het probleem naar het Oostblok en halen het voedsel dan per vrachtwagen of vliegtuig weer terug”
Dat is nogal bezijden de realiteit: Van het vlees dat de boeren hier produceren, wordt de overgrote meerderheid immers geëxporteerd. Met andere woorden, als de boeren hun bedrijven enigszins tactisch naar het buitenland verhuizen, kunnen we juist de nodige vliegtuig- en vrachtwagenkilometers voorkomen. En blijkbaar komen we er ook al als dat maar een paar dozijn zijn, die blijkbaar hun megastallen op de rand van natuurgebieden hebben neergezet. Een klein offer voor de vele Le R-etjes met een wat zware klompvoet in dit land, die écht niet 20 seconden later kunnen aanschuiven in de file op het einde van de snelweg.

#6 Co Stuifbergen

@3: Als de snelheidsverlaging een politieke schijnmaatregel is, wordt het dus tijd voor echte maatregelen.

(overigens vind ik het stilleggen van bouwprojecten best een grote stap. Ik denk dat dit alleen lukt zolang de aannemers nog elders genoeg werk hebben :-) )

#7 Co Stuifbergen

@5: Het zou wel kunnen dat het veevoer een langere weg afleggen moet.
En uiteraard gaat er meer voer in een dier dan er vanaf komt.

Natuurlijk kunnen Duitsers en Polen ook mais gaan verbouwen voor de varkens, in plaats van graan voor mensen.

#8 basszje

@7: Misschien moeten we daar ook eens mee gaan stoppen dan, al die kunstmatige landbouw. Het is onzin om te stellen dat er ineens ’te weinig voedsel’ zou zijn. We exporteren, overproduceren enorme hoeveelheden.

Er komt al geen veevoer uit Nederland. Men voert de veestapel hier met roofsoja uit de Amazones. Het hele systeem is een vorm van verspilling en decadentie voor een paar centen, waarbij de lasten worden gestort op omwonenden / natuur / etc .

Het is niet alsof we nu in een pandemie zitten die veroorzaakt is door wereldwijd ongezond gedoe met dieren. De volgende staat al te wachten – https://decorrespondent.nl/11825/de-volgende-pandemie-wordt-uitgebroed-in-kolossale-kippenstallen/947411668500-2131c044

#9 majava

Poll: Wie is er eerder weg*
A. Lionel Messi, Barcelona
B. Thierry Baudet, Forum voor Democratie

(*) Echt weg, niet op de bank, niet even in de luwte. Gewoon ergens anders.

#10 majava

#stikstof #boeren “De boeren” claimen inmiddels dat dit onderzoek selectief is. Komen met voorbeelden van het schrappen van één biomassacentrale wat hetzelfde effect zou hebben als die ene kalkoenenboer. En een Shell in Rotterdam (Pernis?) dat nog veel meer uitstoot en dan ook nog eens over een veel groter gebeid.

Allemaal juist, maar in het geval vd centrale heeft de uitstoot niet hetzelfde effect op de Veluwe als die Ermelose boer. Shell wel, maar bij Shell mag je je af gaan vragen wat je belangrijker vindt voor de economie. Direct een 5-10 tal banen (schat ik hooguit) en indirect 2-3 keer zoveel, tegenover Shell met de grootste raffinaderij in Europa. Ook al betalen die nauwelijks winstbelasting, hun economische activiteit via banen, infra, logistiek, investeringen, etc. doet de gehele agrarische sector bibberend in een hoekje wegkruipen.

Kies maar: Shell Pernis eruit, of één boer in Ermelo. #boerenverstand.

#12 basszje

@11: Denk dat zijn grachtengordelputsch een beetje in het gezicht is ontploft.

#13 Frank789

@12: Op de radio vertelden ze dat er een slotenmaker bij de voordeur van het partijkantoor was gezien. De vraag is wie nu de nieuwe sleutel heeft gekregen.
Leuke soap om de woensdag mee door te komen :))

#14 Hans Verbeek

Het CPB heeft een nieuwe World Trade Monitor gepresenteerd.
In september was de wereldhandel nog 2% kleiner dan het pre-corona-niveau.
https://www.cpb.nl/sites/default/files/omnidownload/CPB-World-Trade-Monitor-September-2020.pdf
Komen we ooit nog terug op dat niveau? Wanneer?
En gaat de groei daarna verder of komt er dan een nieuw virus of een Great Reset?
https://www.youtube.com/watch?v=u5pxhSnDr4U

#15 majava

Ik ben door de bier en nootjes heen. Wat wil je dan ook, na 2 volle dagen.

#17 Frank789

@16: Juist niet vol gas. Tikje tegen het hek met minimale schade. Deed hij een jaar of 5 of 6 geleden ook al.

#18 Bismarck

@7: “Het zou wel kunnen dat het veevoer een langere weg afleggen moet.”
Dat is maar de vraag, want het veevoer voor het Nederlandse vee wordt ook weer grotendeels geïmporteerd, deels zelfs vanuit dezelfde landen waar het vlees vervolgens naar geëxporteerd wordt.

#19 Rigo Reus

Dat God dood was, dat wisten we, maar dat zijn hand nu ook overleden is, is nieuws: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/25/diego-maradona-60-overleden-aan-een-hartstilstand-a4021433

#20 majava

@19: Ik blijf met dat gevoel zitten dat ‘ie een veel te korte voetballoopbaan had. Wat ‘ie vervolgens deed was dan nogal twijfelachtig, dus of z’n leven nou ook te kort was durf ik niet te zeggen.

#21 Joop

Het promotieteam van Geert Wilders was ook weer op pad. Iemand had zijn scooter een tikkeltje in de weg voor mij gezet, dus ik vraag netjes aan de Mocro-Nederlander of hij eventjes een klein stukje aan de kant wil zodat ik er langs kan.

KANKERMONGOOL!

Zijn vriend is gelukkig geen buurman meer, die sloeg zijn blonde vriendin regelmatig in elkaar, politie er weer bij, en alles zou goed komen. De laatste keer is zijn nu ex-vriendin en nog iemand te grazen genomen door die gast. Hij is er uitgezet. En ik hoop dat er aangifte is gedaan. Wat ze komen er nog vaak mee weg ook.

*kom maar weer op met het bagatelliseren, niets aan de hand, iedereen wel eens een slechte dag, autochtonen zijn net zo, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*