1. 2

  Hoogleraares moslimsamenlevingen stomverbaasd dat “De Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding” niet wordt gebruikt “om de godsdienstvrijheid van moslims in te perken”:

  https://nos.nl/artikel/2353149-vier-waarschuwingen-en-geen-enkele-boete-jaar-na-boerkaverbod.html

  Daar is de wet ook niet voor bedoeld muts! Het is om personen aan te pakken die anoniem de wet willen overtreden, voetbalvandalen bankovervallers en slopende antiglobalisten, dat is bij het begin duidelijk verklaard en dat lijkt me hiermee wel bewezen.

 2. 3

  @2 Volgens het artikel zeiden dezelfde critici dat “de wet vooral symbolisch is en in de praktijk niet zal worden gehandhaafd” en dat het “een oplossing voor een probleem dat er niet is” betreft. Dus dat jouw reactie kan ik niet helemaal plaatsen. Die verwachting was er toch niet vanuit hun hoek?

 3. 6

  @2: De Wet geldt niet voor openbare ruimte; dus het werkt niet echt tegen slopende vandalen bijv. De wet geldt voor het onderwijs, het openbaar vervoer, overheidsgebouwen en de zorg.

  Memorie van Toelichting bij de wet
  https://www.eerstekamer.nl/behandeling/20151127/memorie_van_toelichting/document3/f=/vjzdor3tezz8.pdf

  Citaat:
  “3. Noodzaak gedeeltelijk verbod
  Een pluriform land als Nederland waar verschillende groepen mensen dicht op elkaar leven kan alleen functioneren als iedereen meedoet en de basisprincipes van de samenleving deelt. Onderlinge communicatie tussen burgers is daarbij van groot belang op plaatsen waar mensen elkaar tegenkomen en ontmoeten. Mensen moeten elkaar herkenbaar tegemoet kunnen treden. Het dragen van gezichtsbedekkende kleding bemoeilijkt dit. De regering is echter van oordeel dat er onvoldoende grond is voor een algemeen wettelijk verbod dat zich uitstrekt tot alle openbare plaatsen. ”

  Het stimuleren van onderlinge communicatie (net alsof Nederlanders onderling zo spraakzaam zijn in het OV of het Stadhuis wachtend op een paspoort bijv) is het doel van de wet.
  Doodzaak van de wet is niet veiligheidshandhaving maar bevorderen onderlinge communicatie.

 4. 7

  een bokbiertje alsjeblieft….
  Uit Brits onderzoek blijkt dat zwemmen in koud water zorgt voor de aanmaak van een eiwit dat wellicht beschermd tegen dementie.
  https://www.bbc.com/news/health-54531075

  The research – although promising – is at an early stage, but it centres on the hibernation ability that all mammals retain, which is prompted by exposure to cold.

  Als kou lijden helpt tegen dementie, dan is de centrale verwarming misschien wel debet aan de toename van de dementie.

 5. 9

  @7: Sinds de wijde verspreiding van cv is het vermogen om rookvrij fikkie te stoken in elk geval fors achteruit gegaan, getuige het toenemende gehannes met haarden.

  En een heldere geest in een oud versleten lijf met reuma, jicht of wintertenen staat ook niet op mijn verlanglijstje.

 6. 10

  @7: Vroeger beperkten allerlei lichamelijke ziekten het aantal mensen dat dement worden kon.

  Waarschijnlijk zorgt Covid-19 ook dat er straks minder mensen dement zijn.

  Overigens beweert het artikeltje dat alle zoogdieren een vermogen tot winterslaap hebben.
  Dat zou heel fijn zijn voor de mensen met een winterdepressie.

  it centres on the hibernation ability that all mammals retain,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren