1. 1

  Het gaat opeens wel erg hard:
  – vuurwerkverbod
  – meer dan 300 varkensboeren, die gaan stoppen
  – Groningse gaskraan vrijwel dicht
  – max. snelheid omlaag naar 100 km/u
  – Lelystad Airport blijft voorlopig dicht

  Al mijn wensen worden in TGV-vaart vervuld. #blijei

 2. 3

  @2.

  “De krant Dagens Nyheter deed in 2017 onderzoek naar honderd moordgevallen of pogingen tot moord en kwam tot de conclusie dat negentig procent van de verdachten een migratieachtergrond had. Het gevolg is een xenofobische spiraal. Voor het eerst in de geschiedenis van het land gaan de radicaal-rechtse Zweden-democraten met 24 procent aan kop in de peilingen.”

  En dan was er ook nog sprake van een ‘golf van verkrachtingen door migranten’ volgens extreem-rechts. Zullen wel allemaal incidenten zijn, die door juiste inzet maatschappelijk werkers over een of twee generaties voorbij zijn.

 3. 5

  @3: [ En dan was er ook nog sprake van ]
  Er was helemaal geen sprake van, eerder manipulatie en hoaxes.

  For Jerzy Sarnecki, a criminology professor at Stockholm University who audited the report, the Brå study was enough to put to rest the idea that the increase in rape cases is directly tied to the influx of refugees.

  https://www.thelocal.se/20190529/increase-in-swedens-rape-statistics-cant-be-tied-to-refugee-influx-study-suggests

  In a study from 2013, researchers at Stockholm University showed that the main difference in terms of criminal activity between immigrants and others in the population in Sweden was due to differences in the socioeconomic conditions in which they grew up. This means factors such as parents’ incomes and the social conditions in the area in which an individual grew up.

  https://www.government.se/articles/2017/02/facts-about-migration-and-crime-in-sweden/

 4. 7

  @6: Putin achtte dit ontslag noodzakelijk om noodzakelijke aanpassingen te doen aan de grondwet. We wachten het af. Of we zeggen gewoon hardop dat de max 2 termijnen voor een president zal komen te vervallen en you’ve read it here err… nou ja, laat maar.

 5. 8

  @7:

  Wijziging grondwet
  De onverwachte boodschap volgde kort op Poetins jaarlijkse toespraak tot het parlement waarin hij voorstelt om de Russische premier voortaan door het parlement te laten kiezen. De premier wordt nu nog aangewezen door de president, die zelf rechtstreeks wordt gekozen.

  [Poetin wil een referendum houden over een wijziging van de Russische grondwet. De bevoegdheden van het parlement zouden vergroot moeten worden met behoud van een sterk presidentieel systeem.

  https://nos.nl/artikel/2318765-medvedev-en-zijn-regering-weg-na-hervormingsvoorstel-poetin.html

  Het parlement zit wel vol met ja knikkers, maar da’s een andere discussie.

 6. 9

  @8: Even Wetende dat Putin en de Medvedev regering gewoon eender zijn, zie ik nog steeds niet waarom ze dit doen op deze manier. Putin kan gewoon z’n grondwetswijzingvoorstellen maken zonder dat gezelschap even te parkeren?

 7. 12

  @11: Brekend! (wtf kutwoord zeg) Putin heeft Mikhail Mishustin benoemd als (interim?) PM. En dan gaat de duma straks zeggen: ‘nee, willen we niet’ Dan zegt Putin ‘kijk eens hoe kneitergoed die democratie hier werkt’ en komt Medvedev weer terug.

  Zoiets?

 8. 15

  @14: [ Hier staan wat cijfertjes. ]
  Zeg maar gewoon “ik heb geen reeks recente onafhankelijke onderzoeken”.

  Alleen een wiki waarin:
  Those with immigrant background are over-represented in Swedish crime statistics, but research shows that socioeconomic factors, such as unemployment, poverty, exclusion language, and other skills explain most of the differences in crime rates between immigrants and natives.

 9. 16

  @15.

  Dat had ik ook wel gelezen hoor. Ik dacht al dat je er dat uit zou halen.

  Waar het mij om gaat is dat er zoveel op een wiki pagina moet staan over dat onderwerp. Het lijkt of goedpraterij en/of dat er daadwerkelijk wat is, wat niet te ontkennen valt, want wiki mag iederen op corrigeren of toevoegen. (Misschien ligt hier nog een taak voor de Zweedse marxististische onderzoekers)

 10. 22

  @21: [ in Zweden is de registratie van de etnische achtergrond van criminelen verboden en dat maakt onderzoek lastig. ]
  Hoe komen die zogenaamd “Gedateerde marxistische onderzoeken” dan aan hun gegevens?
  Zeg maar gewoon “ik heb geen reeks recente onafhankelijke onderzoeken”.

 11. 23

  @2: Ik vermoed dat er iets opgeklopt wordt, want moord en doodslag zijn er in absolute aantallen (in 2018, laatste cijfers) op hetzelfde niveau als aan de vooravond van de bankencrisis (en dat terwijl de bevolking sindsdien met meer dan 10% is toegenomen).

 12. 25

  Ik denk dat er maar een ingezonden brief naar de Volkskrant moet dat ze zulke artikelen niet meer moeten publiceren. Want het zorgt voor een vertekening in de beeldvorming van die lieve migranten die hun best doen om vooruit te komen. Die incidenten zijn hoogstens vanwege sociaaleconomische redenen, daar kunnen ze zelf niets aan doen.

 13. 30

  @28: Ik heb op Sargasso al eerder uitgelegd dat ik niet inga op links zonder toelichting en stellingname. Ik heb genoeg van urenlange YT-video’s die door manipulatie en eindeloze herhaling proberen de kijker te overtuigen. Iets wat op één A4tje uitgelegd zou kunnen worden.

  Dat verschuilen achter links doen vooral mensen die zelf ergens vast in geloven maar de vaardigheid missen het met argumenten aan een ander uit te leggen.

 14. 31

  @29:
  Welk deel van
  “Want ik klik niet op links zonder toelichting waarbij de linkgever zelf ook nog zijn visie op de inhoud van die link verborgen houdt”
  begrijp je niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren