SG-café woensdag 13-05-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 13-05-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (9)

#2 Jos van Dijk

@1: diefstal of oplichting? Voorzover ik me kan herinneren was de handelwijze van Keizer dubieus, reden waarom hij ook is afgetreden als voorzitter van de VVD. Het hele verhaal staat hier. Het OM heeft onderzocht of er sprake was van oplichting. Over diefstal is nooit gesproken.

#3 Le Redoutable

@1 Nog een keertje goed lezen, voordat je met je eigen vooroordelen gaat strooien:

“Er blijkt geen sprake van oplichting, zegt een woordvoerster van het OM dinsdag. “Er kan niet gezegd worden dat de kopende partij de verkopende partij een rad voor ogen heeft gedraaid. Er is dus geen bewijs voor oplichting.”

#4 tigger

@3:
Hou op zeg, hij heeft voor €30.000 een bedrijf dat miljoenen waard is, “gekocht” van een groep bejaarden. Hij was hier koper EN adviseur van de verkopers. Omdat Keijzer is overleden, gaat het OM het blijkbaar niet verder uitzoeken. Dit stinkt naar doofpot.

#5 gbh

Uber veroverde Europa dankzij lobby zwaargewichten VVD

Nederland hielp digitale platforms als Uber om in Brussel regelgeving tegen te houden. Jarenlang hadden hun medewerkers – chauffeurs, maaltijdbezorgers, zorgverleners, schoonmakers – niets van de Europese Unie te verwachten. Nu hun situatie door de coronacrisis schrijnend urgent is, hebben ze amper zekerheden om op terug te vallen.

https://www.ftm.nl/artikelen/uber-veroverde-europa-lobby-zwaargewichten-vvd

#6 Lethe

Help, kan een van jullie data crunchers. Mij dit uitleggen?

“Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten is met 52 gestegen. Sinds vorige week registreert het RIVM alleen nog opnames van patiënten die vanwege een coronabesmetting in het ziekenhuis zijn opgenomen. Iemand die met andere klachten wordt opgenomen en ook besmet blijkt te zijn met Covid-19, wordt dus niet meegeteld.”
(bron:NRC)

#7 Hans Custers

@6

Wat ik eruit opmaak: in die cijfers gaat het om patiënten die zo ziek zijn geworden door corona dat ze ervoor opgenomen moeten worden. Dus iemand die bijvoorbeeld gewond is geraakt bij een aanrijding en ook milde corona-klachten heeft wordt niet als corona-opname geteld. Dat lijkt me wel redelijk. Al zul je het waarschijnlijk nooit helemaal perfect kunnen doen. Want er zullen ook wel grensgevallen zijn, waarbij iemand voor iets anders wordt opgenomen maar corona uiteindelijk de gezondheid veel verder verzwakt.

#8 Lethe

Dank, dat begrijp ik wel. Zeker in het kader van beperkt testen. Kom je voor een gecompliceerde beenbreuk en wordt je positief getest is de kans dat het gerelateerd is vrij klein.
Ik dacht meer aan gecompliceerde gevallen zoals hart, tia, bloedpropppen. Die kunnen best wel gerelateerd zijn, maar ‘verdwijnen’ nu.

#9 Hans Custers

@8

Ik neem aan dat ziekenhuizen of behandelende artsen degenen zijn die beslissen of ze corona als reden van opname opgeven. Dus daar zal de telling uiteindelijk toch op gebaseerd zijn. Want het RIVM heeft, lijkt me, niet de informatie om zelf per patiënt die beoordeling te doen. Het RIVM zou dan dus het aantal door ziekenhuizen gemelde corona-opnames noemen en niet het aantal positieve tests in ziekenhuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*