1. 8

  @7: Die vraag kun je alleen maar beantwoorden als je zelf in zo’n situatie zit.
  Maar als je al iets wil doen, wat moet je? De meesten zullen zich zeer gedeisd houden, family and all. Je ziet het bij de Oeigoeren, onderdrukt tot op het bot, maar ze kunnen nix.
  Hulp van buiten is dan je enige hoop. Maar ja…

 2. 9

  Verkiezingen aan de overkant van de Noordzee.

  Ik vraag me af in hoeverre labour gaat verliezen op het vermeende antisemitisme.

  Een Engelse vriend zegt dat het allemaal bullshit is, hij stemt overigens nooit geen labour.

 3. 11

  @9:

  Ik vraag me af in hoeverre labour gaat verliezen op het vermeende antisemitisme.

  als Labour zou verliezen om antisemitisme, maar racisme van Tories geaccepteerd zou worden, dan zegt dat wel wat over de Britse kiezer. Al zou niets me meer verbazen.

 4. 12

  @9 Dat vermeende antisemitisme speelt vooral een rol in de media en is meer een stok om mee te slaan als je toch al niet zo van Corbyn houdt. Het zal voor weinig kiezers doorslaggevend zijn.

  Uiteraard (en helaas) zijn er heel wat Labour-activisten die moeite hebben om Israelkritiek vrij van antisemitische uitspraken te houden. Maar dat is niet anders dan bij rechtse Soros-haters. En bij de Conservatives is racisme helaas geen probleem dat beperkt blijft tot Joden. Alle buitenlanders, inclusief EU-ers krijgen daar nog al eens mee te maken.

  Corbyn zelf is lastig van antisemitisme te beschuldigen. Het verwijt is altijd dat hij te weinig doet tegen antisemitisme in zijn partij. In dat opzicht is Boris een stuk minder politiek correct. Die vliegt zelf nog wel eens uit de bocht. Al lijkt zijn racisme zelden specifiek op Joden gericht.

  Nauwelijks opgemerkt nieuws op dit gebeid: https://www.theguardian.com/politics/2019/dec/07/tories-investigate-three-candidates-over-alleged-antisemitism

  Ik heb onze huis-Corbynhater trouwens al een tijdje niet meer gehoord over dit onderwerp.

 5. 14

  @12: Corbyn is wel degelijk zelf onderdeel van het probleem als het om antisemitisme binnen Labour gaat; erg scherp staat zijn antisemitisme radar niet afgesteld en hij en zijn naaste omgeving hebben de door jou genoemde activisten lang de hand boven het hoofd gehouden.

  Bij deze verkiezingen is dat echter bijzaak lijkt mij; het is verre van de enige reden waarom Corbyn zo impopulair is.

  Het ziet er somber uit, maar wie weet dat met wat last minute tactische stemmen Johnsen toch een meerderheid onthouden wordt.

 6. 15

  @9: [ Ik vraag me af in hoeverre labour gaat verliezen op het vermeende antisemitisme. ]

  Niet dus.
  Het lijkt een beetje op Trump vs Clinton, desnoods dan maar Trump, maar nooit Clinton dachten (te)veel kiezers.

  Corbyn houdt zich teveel op de vlakte omtrent brexit. Bovendien wordt hij door velen gezien als extreem door bijvoorbeeld ondernemingsraden te willen verplichten. De communist!

  Dat is ook het nadeel van “winner takes all”, in ons systeem kun je veilig op een extremist stemmen, hij moet toch dimmen in een coalitie, in de UK kun je werkelijk extreme ideeën doorvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren