SG-café woensdag 11-11-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van woensdag 11-11-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (21)

#2 Rigo Reus

Met die lockdown mis ik dat uit eten gaan wel. Hoe ging dat ook alweer? Dan zat je aan zo’n netjes gedekte tafel en dan kwam er af en toe zo’n aardige man of vriendelijk meisje naar je toe om te vragen of je nog een biertje of wijntje wilde. Nou ja! Zo aardig.

#4 Bolke

@3:

Trump wil zo waarschijnlijk een militair vertrek uit Afghanistan doordrukken wat op veel verzet stuit in de hoogste regionen van defensie.

Tot aan de beëdiging van Biden is Trump de president van de VS, tot aan die tijd dient defensie aan hem te gehoorzamen, een defensie die niet de opdrachten van haar hoogste baas wil uitvoeren is nog veel enger dan een President die mensen daarvoor ontslaat.

#5 Hans Custers

@4

Befehl ist Befehl, nietwaar?

#6 Bolke

@5: GELUL en je weet het.

Wat als Biden besluit om Afghanistan te verlaten en het leger zegt : “nope, doen we niet”, dan had je op je achterste benen gestaan.

Of je het nu leuk vind of niet maar Trump is de president t/m 19 januari en daarmee ook de opperbevelhebber, deal with it.

#7 Frank789

@6: [ deal with it. ]

GELUL en je weet het.
Als je bent verslagen in de verkiezingen dan ben je de facto demissionair.
Elke weldenkende president snapt dat en gedraagt zich als een gentleman. Alleen hebben die suffe Amerikanen dat nooit wettelijk vastgelegd, net als vele andere zaken waar Trump misbruik van maakt.

#8 Bolke

@7:

Als je bent verslagen in de verkiezingen dan ben je de facto demissionair.

GELUL, zo werkt het systeem niet, de VS kent geen demissionaire President, sterker nog, Biden is zelfs helemaal nog niet gekozen, pas op 10 december wordt hij gekozen, dus zelfs al zou de VS een demissionaire president kennen (wat dus niet zo is) dan nog pas vanaf 10 december.

Wishfull thinking van jullie kant.

P.S. Obama trok zich trouwens ook geen zak aan van zijn ‘demissionaire’ status en jaste voordat Trump ingezworen werd er nog ff flink wat maatregelen door om het Trump zo moeilijk te maken, maar toen was je waarschijnlijk aan het juichen ipv te klagen over het gedrag van Obama.

#9 Hans Custers

@6

Het gaat niet om de beslissing op zich, maar om de manier waarop: van het ene op het andere moment de top van het ministerie van defensie ontslaan om er nog snel, na het verliezen van de verkiezingen, een beslissing door te drukken. Als Biden over vier jaar zoiets zou flikken zou het ook schandalig zijn. Maar dat zal niet gebeuren. Want Biden heeft wel principes en respect voor de democratie.

Obama trok zich trouwens ook geen zak aan van zijn ‘demissionaire’ status en jaste voordat Trump ingezworen werd er nog ff flink wat maatregelen door om het Trump zo moeilijk te maken

Zoals?

#10 Frank789

@8: [ zo werkt het systeem niet ]

GELUL, de Republikeinen hebben zelf bewezen dat het wel zo werkt door in het laatste jaar van Obama te weigeren een Supreme Court rechter te benoemen.
Ieder weldenkend mens voelt het ook zo, alleen de wet is niet op weldenkende mensen aangepast.

En nogmaals over Obama, boter bij de vis.

#11 Bolke

@9:

“He is clearly using executive power aggressively and trying to do as much as possible in his final days,” Princeton University history and public affairs professor Julian Zelizer said in an email. “It is clear that a president who was once reluctant to use the power of his own office has changed his heart, especially now that he sees a radically conservative Congress and Republican president-elect are getting ready to dismantle much of what he has done.”

https://www.washingtonpost.com/national/health-science/with-days-left-in-office-obama-ushers-in-dozens-of-policies-but-will-they-stay-seated/2017/01/14/30f56b4a-d8f9-11e6-9a36-1d296534b31e_story.html

Seem designed specifically to help enshrine his legacy and potentially foil some policy priorities of his successor.

Just as he has for the past eight years, Obama is churning out the thousands of nominations and appointments required to keep the federal government running. Most of his latest don’t require Senate confirmation, including naming a slate of top aides and allies to various boards and panels.

https://edition.cnn.com/2017/01/17/politics/barack-obama-last-acts-donald-trump/index.html

Dus wat Trump doet is helemaal niks bijzonders en ze doen het allemaal, ook de alom bejubelde Obama dus.

#12 Bolke

@10:

de Republikeinen hebben zelf bewezen dat het wel zo werkt door in het laatste jaar van Obama te weigeren een Supreme Court rechter te benoemen.

Als je de sleutel in handen hebt dan kun je dat doen ja, als de Democraten een benodigde meerderheid zouden hebben gehad dan hadden ze de benoeming er echt wel doorgedrukt hoor.

boter bij de vis zie hierboven

#13 Hans Custers

@11

Onzin. Je snapt blijkbaar niet wat ik in die andere draad bedoelde met “taktiek van de verschroeide aarde”. Ik verwacht dat de Trump-bende doelbewust het presidentschap van de Biden zal proberen te saboteren, met schadelijke gevolgen voor het functioneren van de overheid en voor de bevolking van de VS.

@12

doorgedrukt

Lachwekkende woordkeus. Dan zou er op een normale manier een benoeming zijn geweest, zoals het altijd is gegaan in de VS. En ik geloof er niks van dat je te dom bent om dat te snappen. De vraag is dan waarom je doet alsof.

Overigens hebben de Republikeinen niet alleen die ene benoeming bij het Hooggerechtshof geblokkeerd. Ze hebben in de laatste twee jaar van Obama zo goed als elke benoeming van een rechter tegengehouden.

#14 Bolke

@13: Omdat ik dat gezeik van het meten met 2 maten zat ben, Trump drukt er nog ff wat maatregelen door, oeh wat slecht van hem, Obama doet het, oeh wat goed van hem, Clinton geeft op zijn laatste werkdag een vriend van hem die een gevangenisstraf uitzat voor belastingontduiking gratie, en Clinton is notabene afgezet.

Ik heb helemaal niks met die oranje aap, maar ik ben het gezeik van oeh : Trump slecht, Biden goed nu al zat.

En nogmaals, Obama heeft in zijn laatste dagen zoveel als mogelijk decreten uitgevaardigd over zaken waarvan hij wist dat Trump een andere mening over was toe bedaan, dat is ook gewoon het saboteren van Trump en helemaal niks anders.

Dan zou er op een normale manier een benoeming zijn geweest, zoals het altijd is gegaan in de VS.

Maar ze hadden geen meerderheid en er is dus op een normale manier geen benoeming geweest, zoals het altijd is gegaan in de VS.

Ze hebben in de laatste twee jaar van Obama zo goed als elke benoeming van een rechter tegengehouden.

Kut he dat democratie, of ben jij er zo een dat democratie alleen goed is als het jou uitkomt.

Ik heb trouwens slecht nieuws voor je, ook hier in Nederland kun je geen mensen benoemen zonder een meerderheid in de kamer.

#15 Hans Custers

@14

Kut he dat democratie

Dom gelul. In het systeem van de VS kan de democratie alleen functioneren als de twee partijen samenwerken. Republikeinen weigeren dat structureel. Ze zijn alleen nog maar bezig met machtsspelletjes, waarbij partijbelang boven landsbelang gaat. Grotendeels dankzij het systeem (ze hebben sinds 2000 maar een keer meer stemmen gehaald dan de Democratische presidentskandidaat en hun meerderheid in de Senaat vertegenwoordigt meestal ook een minderheid van de kiezers).

Democratie is niet alleen maar maximaal de regels naar je hand zetten. Het bekent ook dat je bepaalde principes respecteert.

Daar laat ik het bij.

#16 Bolke

@15: Laat maar even zien waar je claims over hoe iets zou moeten werken in de grondwet van de VS staat.

#17 Hans Custers

@16

– Waarom zou je alles moeten geloven dat er in de Bijbel staat?
– Dat staat in de Bijbel.

Tot dat niveau ben je inmiddels afgezakt.

En dit was echt mijn allerlaatste reactie voor vandaag.

#18 Frank789

@11: [ Dus wat Trump doet is helemaal niks bijzonders ]

Het is wel degelijk zeeer bijzonder.
Je hebt blijkbaar je eigen link gewoon niet gelezen.

Wat Obama volgens dat artikel deed met zijn aanstellingen(!) van personeel is peanuts, klein bier, volslagen onvergelijkbaar met Trump die nu met het ontslaan(!) van de top van het leger en het wegpesten van de top van justitie de rechtsstaat probeert te ondermijnen ten eigen persoonlijke voordeel om eventueel een verkiezing ongeldig te laten verklaren en eventueel het leger in te kunnen zetten vóór hem of minstens er voor te zorgen dat ze niet tégen hem ingrijpen.
Ook die actie van Clinton is daarbij vergeleken peanuts. En dan wachten we nog of Trump nota bene zichzelf gaat pardonneren of desnoods aftreedt en dat Pence dan Trump gaat pardonneren.
Allemaal van een totaal andere orde dan de laatste acties van Obama.

[ Kut he dat democratie, of ben jij er zo een dat democratie alleen goed is als het jou uitkomt. ]

In een goede democratie beslist de meerderheid in de kamer (House) en niet in de 1e kamer (Senate) die geen afspiegeling van de bevolking is en ook een andere taak heeft.

[ als de Democraten een benodigde meerderheid zouden hebben gehad dan hadden ze de benoeming er echt wel doorgedrukt hoor ]

Die meerderheid hadden ze waar het volk nog enigszins proportioneel vertegenwoordigd is, in het Huis van Afgevaardigden, maar die meerderheid respecteerde de niet-proportioneel-gekozen Senaat niet, iets wat ze vóór Obama wél deden als er geen zwaarwegende onoverkomelijke bezwaren waren. Zoals het hoort.

#19 Sjors

@14:

[…]en Clinton is notabene afgezet

Wablief? Clinton was impeached (beschuldigd) maar er was geen tweederde meerderheid om hem af te zetten. Wat jij zegt is klinkklare nonsens.

#20 Frank789

@19: Oeps, helemaal overheen gelezen… :-)

#21 majava

@14:

ik ben het gezeik van oeh : Trump slecht, Biden goed nu al zat.

Ja, als je blind bent voor de basis van de benoemingen (loyalisten vs specialisten, Trojaanse paarden vs experts, etc.) dan dan is het logisch dat het voor jou een spelletje lijkt dat iedereen speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*