1. 6

  @5: Nou ja, het is ook wel een verwarrende mix van tradities. Halloween komt wel voort uit een “heidens” geloof. Maar het was juist de bedoeling om níet in contact te komen met geesten, maar om ze af te leiden zodat ze de levenden met rust zouden laten. Daarom droegen ze maskers.

  In de wicca wordt Samhain nog steeds gevierd, maar wie daar iets duisters in ziet die heeft´t echt niet begrepen. Maar goed, van een devoot christen verwacht ik niets anders.

  Deze meneer zou niet weten hoe snel hij weer naar buiten moet komen, als ie bij mij op bezoek kwam. Mijn takkenbezem staat naast de voordeur. Nou is dat een carnavalsprop, maar ik heb o.a. ook een zelfgemaakt pentakel (met pentagram en andere symbolen) en een ritueel mes in de kast liggen. Niet dat ik daar iets mee doe, ik vind het vooral mooi.
  En een van mijn boekenkasten is van onder tot boven gevuld met fantasyboeken, en een paar wicca- en tarotboeken. Mijn huis is een occult paradijs haha.

 2. 7

  @5: Toch lief dat zo’n refo zich ook zorgen maakt als een paapse poppenkast tot een seculiere verkleedpartij verwordt. Terwijl het carnavalsseizoen pas met St.Maarten* begint.

  @6: Alles dat niet van de eigen kansel komt is per definitie eng.

  *patroon van de kleermakers, daar moet je toch íets mee doen…

 3. 8

  @7: Jaja, seculier. Hij heeft toch zelf gezien dat de jongelui duivelsaanbidders met Pentagrammen zo’n beetje elke stoep in Zoetermeer om hebben getoverd tot een poort naar de hel!

 4. 9

  @8: Dan is het een religieuze xenofobie. Bang dat Zoetermeer iets naar binnen haalt dat men vervolgens niet meer kwijt raakt. Want al te nauwkeurig zal dat stoepkrijt niet gehanteerd zijn, dat ligt al in de aard van het materiaal. De duivel zelf legt het even uit:

  Mephistopheles:
  Gesteh ich’s nur! daß ich hinausspaziere,
  Verbietet mir ein kleines Hindernis,
  Der Drudenfuß auf Eurer Schwelle –

  Faust:
  (…)

  Mephistopheles:
  Beschaut es recht! es ist nicht gut gezogen:
  Der eine Winkel, der nach außen zu,
  Ist, wie du siehst, ein wenig offen.

  Faust:
  (…)

  Mephistopheles:
  Der Pudel merkte nichts, als er hereingesprungen,
  Die Sache sieht jetzt anders aus:
  Der Teufel kann nicht aus dem Haus.

  De hamvraag is dus:

  Liepen er ook nog poedels rond?

 5. 10

  @7: Ah, maar het punt is natuurlijk dat het christelijke geloof bol staat van de heidense tradities. Kerstmis, Pasen, Allerheiligen, de hele fucking mikmak is gemixt met de “barbaarse” rituelen. Ze hebben de kalender gewoon aangepast. Jezus zou volgens astronomen geboren moeten zijn in maart.

  Overigens geheel begrijpelijk, in de context van de geschiedenis van de kerstening. Maar wel een beetje hypocriet én dom van christenen die gewoon een kerstboom in hun huis zetten en eieren rapen, om nu bezwaar te maken tegen de opleving van Halloween.
  Maar goed, ik hou ’t maar op onwetendheid, ze kennen hun eigen geschiedenis gewoon niet. En ook niet die van het heidense geloof, en de voortzetting daarvan in bijv. de wicca. Scared shitless for the witches. Dumb asses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren