SG-café vrijdag 23-10-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 23-10-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (16)

#1 Le Redoutable

Jonge kinderen worden gezonder van rundvlees en volle zuivel:

https://www.trouw.nl/binnenland/kwakkelkleuter-knapt-op-van-rundvlees-volle-zuivel-en-groenten~b224209b/

Arme kinderen die alleen veganistische prak voorgeschoteld krijgen.

#2 Micowoco

Wapenfreak wilde Joe Biden vermoorden. En: pakken cash, swastika’s en kinderporno. (het zal eens een keer niet)
https://www.rawstory.com/2020/10/north-carolina-man-arrested-after-discovered-with-guns-explosives-in-plot-to-assassinate-joe-biden/

#3 basszje

@1: Zoals gebruikelijk loop je weer eens te lullen. Advies is niet meer dan 3 keer per week (duur) vlees en altijd groentes. Dat is dus minder dan wat het gemiddelde gezin aan kiloknallertroep verstouwt.

Arme kinderen die elke dag pakjesvoedsel en afvalcarcas voorgeschoteld krijgen.

#4 tigger

De VS heeft een vrouwen-zijn-slechts-wandelende-baarmoeders-verdrag getekend samen met landen als Sudan, Saoudi-Arabie en Indonesië. https://www.theguardian.com/world/2020/oct/22/us-trump-administration-signs-anti-abortion-declaration

#5 Joop

@4.

En Israël staat ook op het punt een verdrag te tekenen met Soedan, zoals ze al eerder deden met andere Arabische landen. Economische banden leiden tot vrede. Het Bolkestein-doctrine zeg maar.

#6 McLovin

Hoeveel besmettingen per dag zijn nodig om strengere lockdown te rechtvaardigen?

#7 Bismarck

@5: Dat verdrag van #4 is geen economisch verdrag (de verdragen tussen Israël en de VEA en Soedan ook niet trouwens, maar dat terzijde), maar een diplomatiek offensief verdrag tegen vrouwenrechten. Heeft weinig op met de Bolkestein doctrine dus. #4 vergeet nog de Europese ondertekenaars: Belarus, Hongarije en Polen. Ook bekend van bepaalde andere lijstjes.

#8 Joop

@7.

Nou, dat tussen haakjes gezet, dacht ik dus niet, dan laat je je selectief informeren. Uit een VK artikel: “Het akkoord moet de basis leggen voor intensieve samenwerking tussen beide landen op het gebied van onder meer energie, technologie, toerisme en telecommunicatie.”

bron: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/israel-sluit-vrede-met-verenigde-arabische-emiraten-wat-betekent-dit-voor-het-midden-oosten~b620a259/

#9 Bismarck

@8: Maar daar gaat het verdrag zelf dus niet over! En nog belangrijker: terzijde!!! Ik weet dat je graag de discussie wil kapen, maar #4 gaat gewoon over een ander verdrag, met andere doeleinden die niet bepaald de wereldvrede zullen bevorderen. Als zodanig is je #5 dus echt misdirected als “reactie” op #4.

#10 Joop

@9.

Ik weet wel wat @4 bedoelt en wat voor verdrag dat is. Vraag me af of dat enige waarde heeft. Want vaak heeft dat ook met geld, dus economische motieven te maken, wellicht voortkomend uit een sociaal-conservatieve houding aan de buitenwacht.

Bij ’terzijde’ zit je in mijn ogen fout, dus dat mag ik weerleggen. Simpel als wat.

Verder moet ik me kennelijk verantwoorden voor jou. Nou dat wil ik wel doen hoor, ik zag verdragen bij @4 en dacht: he, ik weet ook nog actuele verdragen. Dat mag ik geheel zelf weten, en dat jij dat als ‘misdirected’ ziet, terwijl @4 helemaal niet jouw punt was. Of heb je meerdere nicknames ?

#11 Frank789

Ok, Lubach gaat vanwege corona (theaters dicht) nog een paar maanden door.
Toch jammer dat het ophoudt, er is momenteel geen alternatief voor dit waardevolle (ontmaskerende) programma.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/10/23/volgend-jaar-nog-een-seizoen-zondag-met-lubach-a4017169

#12 tigger

@7:

#4 vergeet nog de Europese ondertekenaars: Belarus, Hongarije en Polen. Ook bekend van bepaalde andere lijstjes.

Klopt, ik vond het al verbijsterend dat de VS zo vlak voor de verkiezingen zo’n verdrag tekent met dat soort landen. Het is een heel grote middelvinger naar de democraten en de liberale waarden van het vrije westen. Wist even niet wat ik met de Europese antidemocratische stroom aan moest.

#13 Co Stuifbergen

@1: Of ze knappen op doordat ze vaker groenten eten. 5 keer per week in plaats van

Zo’n 16 procent van hen eet minder dan 1 keer per week groenten.

#14 majava

@13: Niet eens ‘of’. Laten we even de Le R opener analyseren.

Jonge kinderen worden gezonder van rundvlees en volle zuive

“Jonge kinderen”. Onjuist. Het gaat om zeer jonge kinderen met luchtwegeninfecties.
“worden gezonder”. Onjuist. De kinderen met klachten hadden minder klachten en minder noodzaak antibiotica te gebruiken (het idee alleen al dat je die rommel moet geven…)
“van rundvlees en volle zuivel”. Onjuist vanwege de rangschikking en met name de omissie van groenten. Dagelijks groenten, dagelijks volvette zuivel en slechts 3 van de 7 dagen maximaal 60 gram rood vlees.

Die hele zin van Le Redoutable is als een Murdoch-krantenkop. Over het dieet van de controlegroep is niets bekend, behalve bij de auteurs. Dat is ook niet echt relevant, want het is op die manier een afspiegeling van de bevolking. Er zitten dus McDonalds en plofkip voerende ouders bij, maar ook zij die precies het dieet wat de onderzoekers aan de andere groep voorschreven.

Als je een bredere conclusie wil trekken, en niet slechts één die gaat om jonge kinderen met luchtwegklachten, dan zou het moeten zijn dat je dieet voldoende onbewerkte(!) voedingsstoffen zou moeten bevatten. Dat kinderen voldoende(!) hoogwaardige eiwitten moeten krijgen en dat volvette zuivel dat belangrijke vetzuren, vitaminen en mineralen bevat, in het gecombineerde dieet(!) geen nadelig effect kan hebben op verhoogd cholesterol. Dit onderzoek gaat om de combinatie. Dan is het wellicht te moeilijk voor mensen als Le Redoutable om er een korte headliner voor te verzinnen. Dan maar gewoon een snelle leugen er tegenaan gooien. Elke dag weer.

#15 Hans Verbeek

@11:

er is momenteel geen alternatief voor dit waardevolle (ontmaskerende) programma.

YouTube….
We kunnen overigens prima zonder Lubach… is decennialang gelukt.

#16 Frank789

@15: We kunnen overigens prima zonder Hans Verbeek. Ook een open deur van jewelste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*