1. 1

  Zijn er al pro-Zwarte Piet mensen (die overigens zoals ik al voorspeld had helemaal over de rooie zijn over de roetveegpiet, want ze pakken onze traditie af whargaarbl!!1!) de Twitters opgegaan om Justin Trudeau bij te staan?

  Of werkt dat niet zo? Is het dan niet meer onschuldig, zonder racistische bedoelingen, gewoon fun & party?

 2. 2

  @1 Tenzij je denkt dat Trudeau stiekem een witte boosmens die er in de persoonlijke sfeer er prat op gaat een gesprek te starten met “ik ben geen racist, maar…” mag ik hopen dat het hele politieke spectrum alhier niet mee gaat in dit SJW purity test geneuzel.

 3. 4

  @2: Trudeau heeft al aangegeven dat hij meeging in z’n white privilege omgeving. Da’s wel zo netjes om dat toe te geven. De alt-rechtserts aan de overkant van de plas zitten zich dan wel te verkneukelen over dit gedoe en hopen hem zo te betrappen op iets, maar éen ding is daar iig wel duidelijk: blackface, maakt niet uit dat het vroeger regelmatig gedaan werd, wordt nu toch echt wel gezien als een kwetsend karikatuur van mensen met andere huidskleur.

  Die stap kan men maar niet nemen in Nederland. -ook de reden dat ik #1 schreef.

 4. 5

  @3: Duk heeft dit al gezegd over Trudeau z’n excuses “Dat je je zo laat vernederen.” En z’n leger gaat nu los op Justin, als dat het een laffe, zwakke kruiper is. Vraag me dan wel af waarvoor het kruipen dan is, maar ben bang dat ik dan op links goedmens complot-terrein arriveer.

 5. 9

  Telegraaf en AD. Samen wegkijkend voor ongemakkelijke wereldgebeurtenissen. Op het moment zijn zelfs op Twitter in NL de trends #klimaatstaking en #climatestrike dik trending, maar geen woord op die tabloids’ digitale voorpagina’s.

 6. 10

  @9:
  Ik vermoed dat die klimaatstakingen allang weer over de top zijn en niet meer boeien bij de MSM. Vooral als die klimaatstakende sneeuwvlokjes na afloop met ieder een mobieltje in de hand, een vette hamburger zitten te vreten bij de Mac. Dat is pas ongemakkelijk.
  En geloofwaardigheid is ook best wel een dingetje.
  En wat de twitterende medemens betreft: Niet echt het meest evenwichtige deel der natie met een waarheidsgetrouwe blik op de werkelijkheid. Verder nog een tip: Er zijn wel 10.000 nuttigere dingen om te doen, dan het volgen van trends op Twitter.

 7. 11

  @10: Moet jij ’s opletten als je vandaag nog een geel vestje uit je garderobe trekt en met je neven naar het dorpsplein dieselt. Maakt geen flikker uit dat je maar met je tienen bent, ze maken meteen een plek voor je vrij op het AD, Telegraaf, roze riool, etc. En niemand die je lastig valt met je eetgewoonten of fake plaatjes van bende op straat opzoekt om viraal te gaan faken.

  Lijkt me echt wat voor jou.

 8. 13

  @12: Triest.
  Bij nader inzien: een beetje triest. Er staat bij Volkskrant een artikel op de voorpagina, met afbeelding van/over Greta Thunberg en als je die opent, dan begin het met “Vrijdag staken en demonstreren wereldwijd miljoenen mensen voor het klimaat. De basis voor deze klimaatstaking werd een jaar geleden gelegd door de Zweedse tiener Greta Thunberg.”
  Het is mager, maar toch net nog wat. Op Twitter hashtaggen ze daar dit artikel met klimaatstaking.

 9. 15

  Altijd leuk als je in een draadje mensen ziet beginnen over msm en politiek correct. Je kan alles met een korrel zout gaan nemen wat ze naar voren brengen. Ze diskwalificeren zichzelf.

  Overigens net zoals mensen die bij het minste geringste het woord fasciste, racist, gristen, en nog meer flauwekul gebruiken om juist de ander te diskwalificeren.

 10. 16

  @13: Jij begrijpt het niet goed. Je kunt niet blijven staken met vage doelen als “strenger klimaatbeleid” zonder concreet te worden. Dat houdt een keer op en gaat irriteren. Je moet een keer van de pot afkomen. Terwijl er juist genoeg te doen is voor die kinderen. Ik noem maar iets:

  1. Collectief mobieltjes wegsmijten;
  2. Eis sluiten van alle datacenters in NL;
  3. Eis sluiten van alle Mac’s in NL;
  4. Plastic opruimen (Er ligt nog genoeg !).

 11. 18

  @16: Maar als men voorstelt om vleestax in te voeren of de vleesstapel te halveren staan mensen zoals jij vooraan om daarover te huilen.

  Idem met andere maatregelen die helpen:

  – Minder autorijden
  – Hoge belasting op vliegen
  – Grootvervuilers meer laten betalen
  – Grootscheepse groene energieprojecten

  Je wilt niets en anderen mogen ook niets willen. Liever tien ‘van die kinderen’ dan 1 uitgebluste babyboomer.

 12. 20

  @19: Haha de ouwe lullen-brigade. Maar ik denk dat het gezegd moet zijn dat ook als het een blanke cisman is die argumenteert voor – in dit geval – klimaatmaatregelen, die ouwe snoeperds net zo denigrerend doen. Dat soort types raakt nou eenmaal altijd geïrriteerd als ze zich aangesproken voelen, maakt niet uit waar het over gaat. De ander is altijd hypocriet, want die heeft ook een mobiele telefoon, eet wel eens bij de Mac of heeft, god forbid, een vliegreis gemaakt. Of een foute grap gemaakt. Dan mag je blijkbaar niet meer van mening zijn dat er iets moet veranderen. Iemand die verandering predikt, zou volledig vrij moeten zijn van zonden, volgens deze uuh, nou ja, predikers. Dat is dan wel weer grappig eigenlijk.

 13. 21

  @17: “Het gaat nu juist om een echte transitie en niet om symbolische maatregelen”.

  Alle maatregelen zijn symbolisch en totaal niet efficient.
  Dat werd deze week nog eens onderstreept door de nieuwste Low Carbon Economy Index (LCEI) van PwC UK. Volgens die index, is de wereldwijde CO2-uitstoot in 2018 met 2% toegenomen, dankzij een toename van de energievraag met 2,9%. 69%van die toename werd gedekt door fossiele brandstoffen.
  PwC UK’s directeur klimaatverandering en co-auteur van de LCEI Jonathan Grant zei: “Het is zorgelijk dat de vooruitgang op het gebied van klimaat lijkt te zijn vastgelopen. Er is een enorme kloof tussen de retoriek van de ‘klimaatnoodsituatie’ en de realiteit van ontoereikende beleidsreacties over de hele wereld”.

  Say no more.

  https://www.euractiv.com/section/climate-environment/news/global-decarbonisation-efforts-stall-pushing-climate-goals-out-of-reach/

 14. 24

  @23: Je moet de discussie wel even volgen. Ik reageerde op Arduenn die het over vooroordelen tegenover (de mening van) kinderen had. Waarop ik aangaf dat iemand uit de dominante groep (blanke cisman), net zo goed wordt afgebrand als die met dezelfde argumenten komt.

 15. 25

  @24: Lijkt me prima dat er vooroordelen tegenover kinderen zijn, omdat ze handelingsonbevoegd zijn en om ze te beschermen tegen indoctrinatie en manipulatie van de Coca Cola’s, de Apples, de Mac’s en (sinds kort) wereldredders. Ze hebben nog niet geleerd hun verlangens te hiërarchiseren en te beteugelen. Als echte kinderen van de consumptiemaatschappij willen ze alles meteen. Complexiteit is hen vreemd; Ze denken dat het enige probleem bij het klimaatprobleem de onwillige regeringen zijn, die onder de duim van machtige belangengroepen zitten. Ze zien geen materiële problemen, dus roepen ze op tot het einde van de klimaatverandering. Verwacht wordt dat de temperatuur vanaf morgen zal dalen.
  Veel genanter zijn de volwassenen die kinderen prijzen als ze school overslaan om de wereld te redden. Alsof de wijsheid van kinderen maar enige oriëntatie zou kunnen geven in een supercomplexe wereld.

 16. 26

  @24: [ iemand uit de dominante groep (blanke cisman), ]

  Dominant of gewoon toevallig meerderheid?
  En dan nog vind ik het belachelijk een groep af te bakenen op huidskleur en acceptatie van de (on)natuurlijke gender. Alsof dat garant staat voor een bepaalde mening of behandeling.
  Bij elk akkefietje huidskleur er bij halen, verstandig?
  Bij elk akkefietje er bij vertellen of iemand de lul of kut of tussenvorm daarvan tussen de benen en in het hoofd wel of niet accepteert, verstandig?
  Ik geef het op.

 17. 27

  @25: Wat een minachting voor de kleine mensjes op de wereld. Alsof ze helemaal niet zelf kunnen denken. “Alsof de wijsheid van kinderen maar enige oriëntatie zou kunnen geven in een supercomplexe wereld.” Ghe. In het bedrijfsleven hebben ze kinderraden, omdat kids nog wel eens met onverwachte, interessante ideeën komen.

  Overigens zijn de kinderen waar het hier om gaat al wat ouder. En die begrijpen dondersgoed dat de grote bedrijven waar jij over spreekt, een veel te grote vinger in de democratische pap hebben. Nee, ze zullen hun mobieltje niet op willen geven. Ik ook niet. Maar ze snappen wel dat er betere manieren moeten komen om die te produceren en van energie te voorzien. En dat zo lang overheden en bedrijven elkaar in de tang houden, er millimeters in plaats van kilometers worden gemaakt op dat gebied.

 18. 28

  @26: You’re missing the point. Het ging niet over huidskleur of gender, maar over de vooroordelen van slechts Nederland tegenover iedereen die iets aan de klimaatcrisis wil doen. Of je nou kind of oudere blanke man (ik neem aan dat je die omschrijving prettiger vindt) bent, je wordt afgebrand.

  Als donkere vrouw ben je trouwens helemaal de lul.

 19. 29

  @28: [ You’re missing the point ]
  Wis en waarachtig, en ik heb het gevoel dat dat niet aan mij ligt.

  [ of oudere blanke man ]
  Wat heeft blank er mee te maken?
  Stop talking about color!

 20. 30

  @29: Pff jij lijkt er meer door geobsedeerd dan ik. Aangezien je verder niet in gaat op de inhoud van mijn reactie. Ik herhaal ’t nog even: “de vooroordelen van slechts Nederland tegenover iedereen die iets aan de klimaatcrisis wil doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren