SG-café vrijdag 19-07-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 19-07-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (16)

#2 Wim
#3 Cheradenine Zakalwe

@2: Ik ga er vanuit dat Johnson een volledige cabinet reshuffle doet zodra ie PM is, en alleen maar loyale ja-knikkende harde no deal-brexiteers als bewindspersonen kiest. Interessanter is om te zien hoeveel Tory MP’s er uit de Conservatives stappen.

#4 Jos van Dijk

@1: Is er dan geen enkele Nederlandse volksvertegenwoordiger die bezwaar maakt tegen de liefde van onze premier voor een racist en mensenrechtenschender.

#5 Lethe

@4 Natuurlijk niet, er zijn grotere dingen van belang. Zoals handel en de (gedroomde) positie van NL tussen EU en US.

#6 beugwant

@1: Al bij een oppervlakkige diagonale scan word ik ongemakkelijk. Wat een creepy sites!

#8 Cheradenine Zakalwe

https://www.ad.nl/politiek/cultuur-binnen-partij-voor-de-dieren-verziekt~abdc5bf8/

Lullig, als zelfs maar de helft waar is van wat Van Kooten zegt, dan zijn ze mijn stem kwijt. Dan hou ik echt helemaal niks meer over om op te stemmen. Heel misschien een PvdD-insider aanwezig die wat meer kan vertellen?

#9 Cheradenine Zakalwe

En de bonuslink voor vandaag:

https://www.ad.nl/ad-werkt/amsterdam-wil-alle-ambtenaren-cursus-white-privilege-laten-volgen~a2a4e5c5/

Geweldige actie van die P&O-club, zo’n bericht naar buiten brengen, massa’s schuimbekkende telegraaf- en nu.nl-reaguurders gegarandeerd.

#10 JSK

@9: huh? een groot deel van amsterdamse gemeenteambtenaren is van allochtone afkomst. moeten zij ook de cursus volgen? :p

#11 kneistonie

@8: sinds hun opstelling in het drama rond de Oostvaardersplassen is mijn sympathie voor deze idealisten helemaal weg.

#12 Joop

@9.

Klopt, schuimbekkende reacties kreeg ik ook op de media toen ik het verdedigde. Reacties als links fascisme en omgekeerde racisme. Het hield niet over.

Beetje herhaling van Geenstijl en Dagelijkse Standaard die introduceren wat en het voetvolk neemt het over.

#13 Karin van der Stoop

@10: Ja inderdaad, echt heel raar. Heb er zelf 15 jaar gewerkt bij 2 verschillende diensten en bij beide was er behoorlijk wat diversiteit. Ook op managementniveau. Hoewel er vast ook plekken zijn waar dat niet zo is/was, maar om dan iedereen maar op zo’n cursus te sturen lijkt me echt waanzin. Maar goed, P&O heeft zich sinds de laatste reorganisatie niet serieus meer bezig gehouden met wat medewerkers nodig hebben. Boventalligen zo snel mogelijk ergens onder de pannen krijgen en verder vooral heel veel bull shit over de organisatie uitstorten. Met dank aan de slechtste gemeentesecretaris ever. Kon die vent wel schieten toen ik er nog werkte. Blij dat ik er weg ben.

#14 Frank789

@10: Ik kan me niet voorstellen dat ambtenaren met een buitenlandse achtergrond de cursus niet hoeven te doen. Dat “privilege” wil je toch niet op basis van huidskleur of voorouders toekennen?
En bijvoorbeeld leeftijdsdiscriminatie of seksediscriminatie is toch “kleurloos”?

Ik vind het sowieso onzinnig om te doen alsof bepaalde bevolkingsgroepen wettelijke voordelen hebben (want dat is een privilege in Nederland, iets dat bv alleen de koning wettelijk mag), in plaats van het beestje bij de naam te noemen, DISCRIMINATIE.
Bewust, onbewust, opvoeding, aangeleerd, omgeving, noem maar op.
Hij die 100% zonder vooroordelen is werpe de eerste steen…

Noemt Amsterdam het trouwens “white privilege” of maakt de pers dat er van?

#15 JSK

Noemt Amsterdam het trouwens “white privilege” of maakt de pers dat er van?

parool denk ik, want clicks

#16 Karin van der Stoop

@14: Dat hele idee van die cursus is waanzin voor de gemeente A’dam. Ik kan me 1 afdeling herinneren waar het hele team blank was, Kunst&Cultuur, maar dat waren dan ook maar 6 man of zo. Op mijn afdeling waar ik het laatst zat, zaten mensen met minstens 10 verschillende oorspronkelijke nationaliteiten, homo’s, hoofddoekjes, een gehandicapte, VVDers en Groenlinksers, en dat ging allemaal prima. Ik ben dus erg benieuwd naar de achtergrond van dit voornemen. Hmm. Misschien wel een onderzoekje waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*