1. 3

  @2: Ik ga er vanuit dat Johnson een volledige cabinet reshuffle doet zodra ie PM is, en alleen maar loyale ja-knikkende harde no deal-brexiteers als bewindspersonen kiest. Interessanter is om te zien hoeveel Tory MP’s er uit de Conservatives stappen.

 2. 10

  @9: huh? een groot deel van amsterdamse gemeenteambtenaren is van allochtone afkomst. moeten zij ook de cursus volgen? :p

 3. 11

  @8: sinds hun opstelling in het drama rond de Oostvaardersplassen is mijn sympathie voor deze idealisten helemaal weg.

 4. 12

  @9.

  Klopt, schuimbekkende reacties kreeg ik ook op de media toen ik het verdedigde. Reacties als links fascisme en omgekeerde racisme. Het hield niet over.

  Beetje herhaling van Geenstijl en Dagelijkse Standaard die introduceren wat en het voetvolk neemt het over.

 5. 13

  @10: Ja inderdaad, echt heel raar. Heb er zelf 15 jaar gewerkt bij 2 verschillende diensten en bij beide was er behoorlijk wat diversiteit. Ook op managementniveau. Hoewel er vast ook plekken zijn waar dat niet zo is/was, maar om dan iedereen maar op zo’n cursus te sturen lijkt me echt waanzin. Maar goed, P&O heeft zich sinds de laatste reorganisatie niet serieus meer bezig gehouden met wat medewerkers nodig hebben. Boventalligen zo snel mogelijk ergens onder de pannen krijgen en verder vooral heel veel bull shit over de organisatie uitstorten. Met dank aan de slechtste gemeentesecretaris ever. Kon die vent wel schieten toen ik er nog werkte. Blij dat ik er weg ben.

 6. 14

  @10: Ik kan me niet voorstellen dat ambtenaren met een buitenlandse achtergrond de cursus niet hoeven te doen. Dat “privilege” wil je toch niet op basis van huidskleur of voorouders toekennen?
  En bijvoorbeeld leeftijdsdiscriminatie of seksediscriminatie is toch “kleurloos”?

  Ik vind het sowieso onzinnig om te doen alsof bepaalde bevolkingsgroepen wettelijke voordelen hebben (want dat is een privilege in Nederland, iets dat bv alleen de koning wettelijk mag), in plaats van het beestje bij de naam te noemen, DISCRIMINATIE.
  Bewust, onbewust, opvoeding, aangeleerd, omgeving, noem maar op.
  Hij die 100% zonder vooroordelen is werpe de eerste steen…

  Noemt Amsterdam het trouwens “white privilege” of maakt de pers dat er van?

 7. 16

  @14: Dat hele idee van die cursus is waanzin voor de gemeente A’dam. Ik kan me 1 afdeling herinneren waar het hele team blank was, Kunst&Cultuur, maar dat waren dan ook maar 6 man of zo. Op mijn afdeling waar ik het laatst zat, zaten mensen met minstens 10 verschillende oorspronkelijke nationaliteiten, homo’s, hoofddoekjes, een gehandicapte, VVDers en Groenlinksers, en dat ging allemaal prima. Ik ben dus erg benieuwd naar de achtergrond van dit voornemen. Hmm. Misschien wel een onderzoekje waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren