1. 3

  @1 Die best-jongetje-van-de-klas mythe is volgens mij tot op heden echt nergens, maar dan ook nergens op van toepassing.

  Zie de laatste alinea, Duitsland is in deze niet te vergelijken met Nederland. Nederland wil bouwen in en rond de ecologische hoofdstructuur, want dat is mooi wonen daar, lekker vinex met een tuin, op fietsafstand van de natuur. Dat is een keus. We willen daar tegelijkertijd ook landbouw en industrie bedrijven, dat is ook een keus. Dan gaat het knellen.

  Je kunt ook een HSL verbinding leggen tussen randstad en Fryslân/Grunningen, dan ga je lekker daar bouwen, daar hebben ze geen stikstofprobleem. Je kunt a la Indonesie de hele fucking hoofdstad daar naartoe verplaatsen als je wilt. Dat zijn ook keuzes.

 2. 5

  @1: Hoe andere landen de regels interpreteren of handhaven weet ik niet, maar ik zou het normaal vinden als de EU hiertoe de bevoegdheid hebben zou.

  Maar ja, dan moeten de lidstaten wel bereid zijn om macht aan de EU over te dragen.
  En ik denk dat Nederland dan gaat tegenstribbelen.

 3. 6

  Volgens vaste gewoonte geeft #1 maar een deel van het verhaal. Dit staat namelijk ook in dat artikel:

  Duitsland rekent niet alleen verstandiger, maar maakt ook duidelijke keuzes. Keuzes voor grotere natuurgebieden, waar zelfs geen windmolen in de buurt mag staan, maar ook keuzes die economisch pijn doen.

  En dat is waar het in Nederland fout gaat.

 4. 9

  De bedrijven klagen maar steen en been dat ze geen personeel krijgen. Kun je ook verhuizen naar plaatsen waar ze tekort aan werkgelegenheid hebben. Scheelt ook weer de nodige reiskilometers van werknemers richting de Randstad. Het mag best wel eens wat minder met onze nationale sport (en dat is vast ook goed voor de stikstofproblematiek).

 5. 10

  @9: [ Kun je ook verhuizen naar plaatsen waar ze tekort aan werkgelegenheid hebben. ]

  De directie wil in de Amsterdamse grachtengordel wonen o.i.d., daar zit het probleem. Gedenk de PTT/KPN in Leeuwarden.

 6. 13

  @10: Waarom zou je daar in godsnaam willen wonen? Ik woonde 20 jaar geleden in ’t centrum, en toen was ’t al veel te druk. Nu is ’t echt niet meer te doen. Thuiskomen na een lange werkdag tussen de lallende toeristen, die als ’t tegenzit in je portiek staan te pissen.

 7. 14

  @13.

  Tweede verdieping, met balkon achterkant, en hek via steeg, dus straatkant geen overlast.. Dat is overal heerlijk. Ooit zo in Barcelona gelogeerd bij de Ramblas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren