SG-café vrijdag 11-10-2019

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 11-10-2019. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (12)

#1 AndreSomers

Google roept dat het voor klimaataktie is maar financiert intussen klimaatontkenners: https://www.theguardian.com/environment/2019/oct/11/google-contributions-climate-change-deniers

#2 Michiel de Pooter

@1: Fantoomprobleem; Google is een onderneming die streeft naar winstmaximalisatie en daarvoor tot op het bot afhankelijk is van een wereldomvattend fossiel energiesysteem, met consequenties voor milieu en klimaat. De uitwerking van hun missie en bedrijfsvoering is zonodig nog veel erger; Het op wereldschaal aanzetten, versnellen en faciliteren van wereldhandel, overconsumptie en consumentisme. Dat The Guardian alle gladde en groene kletspraatjes van Big Money kritekloos inhaleert, is hun probleem.

#3 Joop

Fijn dat multiculturalisme!

https://www.rijnmond.nl/nieuws/187146/Agressieve-trouwstoetdeelnemer-was-broer-van-de-bruid-en-iedereen-wist-ervan

(dat was natuurlijk bij homotrouwerij Henk en Jan ook gebeurd, eveneens met trouwstoeten enzo)

#4 Joop

@3

Aanvullende: de familie mag zich beroepen op er verschoningsrecht

https://www.tebiesebeek.nl/overig/verschoningsrecht-moet-ik-getuigen-tegen-mijn-vader-moeder-of-oom/

#5 Frank789

Greta Thunberg moet voortaan een paar tractors regelen, want dan gaat de overheid gelijk om:

“De provincie Friesland trekt de stikstofregels in die deze week waren vastgesteld. Dat is gebeurd nadat zeker 300 boeren met trekkers vanmiddag verhaal waren komen halen op het provinciehuis in Leeuwarden.”

#6 Karin van der Stoop

@5: Raar. Negeren ze daarmee de RvS dan niet? Dat kan toch niet?

#7 Cerridwen

@6: Friesland had voor zover ik dat begrijp het plan om bestaande stikstof rechten te herverdelen, zodat bouwprojecten weer konden doorgaan. Netto van boeren naar bouwprojecten dus. Dat vonden de boeren niet zo fijn (zij ervaren dat als ‘afpakken’), dus nu gaat de provincie weer in gesprek en kunnen de bouwprojecten niet van start.

De uitspraak van de RVS is wel oorzaak, maar staat zelf niet ter discussie.

Dit vond ik over de plannen, blijkbaar een akkoord tussen de provincies: https://nos.nl/artikel/2305294-voor-het-eerst-sinds-stikstofcrisis-weer-bouwvergunningen-mogelijk.html

Dit is ook van de NOS:

De boeren waren met name woedend over de maatregel waarbij ze stikstofruimte kwijtraken die ze niet gebruiken. Als boeren op papier – binnen hun natuurvergunning – nog ruimte hebben om bijvoorbeeld een extra stal te bouwen, is dat sinds dinsdag alleen nog mogelijk als de uitstoot daardoor niet toeneemt. De boeren die hun rechten kwijtraken noemen dat diefstal.

#8 majava

Als je een paar weken teruggaat, voor de boerenonlusten, dan was de situatie na de uitspraak dat boeren gewoon hun ding konden blijven doen, maar alleen niet uitbreiden, waar op hetzelfde moment bouwprojecten gewoon helemaal niet konden beginnen.

Vandaar het boze volk dat sprak over het hele land wat stil ligt.

Boeren vinden niet alleen dat de natuur moet oprotten, nu denken ze ook dat ze meer mogen vervuilen, want sympathie van iedereen na de tractorslag op het Malieveld. Waar is het volk nu, als het land nog steeds stil ligt dankzij boerendreigprotesten die de bouw mogen gijzelen? (Ik weet het, ik klink nu een beetje als LR…)

Meer stallen. Dat willen we allemaal, want meer vlees voor de Britten (1409 miljoen euro exportwaarde -ik denk dat ik Boris eens ga bellen, want die wil vast wel z’n eigen vleesindustrie “terugnemen”) Vleesexport van Nederland: 8,3 miljard euro. Dat is waar jouw natuur voor moet wijken. Niet voor jouw gehaktbal op je bord.

#9 McLovin

Blijft apart; ben je boer en demonstreer je hinderlijk dan krijg je je zin (Friesland) of worstenbroodjes omdat je zo lang moet wachten (Brabant).

Maar ben je milieu activist die een brug blokkeert wordt je meteen gearresteerd….

https://nos.nl/artikel/2305647-friesland-trekt-stikstofmaatregel-in-na-boerenprotest-in-provinciehuis.html

https://nos.nl/artikel/2305789-milieuactivisten-blokkeren-brug-in-amsterdam-140-mensen-opgepakt.html

#10 majava

@9: Ik moet zeggen dat ik de keuzes van Extinction Rebellion slecht vind. Ze blokkeren het verkeer. Wat bereik je daar mee? Burgerlijke ongehoorzaamheid voor het klimaat?

Ik heb een veel beter idee, ook al is het niet echt een klimaatkwestie (waar het ze om gaat, als ik me niet vergis). Iets dat wel een verband heeft en juist nu net zo urgent is: blokkeer de natuurgebieden. Heb je wel wat meer mensen nodig, maar laat de Nederlanders maar even doen zonder natuur. Vooral in het weekend. Ook de stranden en ook de parken, want voor velen is dat ook natuur (en in stedelijke gebieden is dat vaak ook echt het geval -ik herinner me zelfs een paddestoelengids voor Amsterdam). Eens kijken hoe onbelangrijk die natuur dan nog is.

#11 Frank789

@10: Ik zou zeggen blokkeer de megastallen zoals de boeren de steden blokkeerden. Oh wacht, bij een stalbezetting staat er gelijk een peleton ME klaar en mogen de boeren de protesteerders aanvallen.

“Boer Annemarie Welvaarts tegen Omroep Brabant: “Je staat machteloos, je komt in een schok. Je ziet op wat voor een verbluffende manier deze brutale mensen je stal binnendringen. Met een blik alsof hun mening de enige echte waarheid is.”

Als we boer eens door “stedeling” vervangen en stal door “stad”?

#12 Karin van der Stoop

Gasp! Boeren die willen bíjbouwen? En dat wordt goed gevonden? Het moet niet gekker worden. Ik zou sowieso voor een landelijk verbod zijn, tot het onderzoek naar de stalbranden is afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*