1. 2

  Het meest bijzondere monument van Amsterdam dreigt te sluiten omdat het Amsterdams Fonds voor de Kunst geldgebrek heeft.

  https://opsolder.nl/sluiting-dreigt-voor-museum-ons-lieve-heer-op-solder/

  Volgens rechtse roeptoeters wordt het gesloten omdat het te wit is:

  De belangrijkste reden daarvoor is dat het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), die de subsidies verstrekt, vindt dat het kleine museum en katholieke kerk ineen te veel mensen met een Nederlandse achtergrond in dienst heeft.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/08/schofterig-amsterdam-trekt-volledige-subsidie-in-van-museum-ons-lieve-heer-op-solder-wegens-te-wit-personeel/

  (hé, ben ik sneller dan Le Déplorable?)

 2. 3

  Dat “ons Lieve Heer Op Solder” geen subsidie meer krijgt, is wel een schandaal.

  Het is duidelijk dat we te maken hebben met een maatgevend monument voor de geschiedenis van Nederland en Amsterdam in de zeventiende eeuw. Het heeft bovendien door zijn rijke interieur grote kunstzinnige waarde. Het stemt tot nadenken over grenzen aan de tolerantie in onze tijd. Beschaafde hoofdsteden koesteren monumenten van deze snit. Ze confronteren die niet met de nukken van de markt. Ze houden ze in stand. Ze huren geen zogenaamde deskundigen in om te wijsneuzen over marketingplannen en alternatieve inkomstenbronnen. Beschaafde hoofdsteden maken zulke monumenten toegankelijk.

  https://joop.bnnvara.nl/opinies/in-het-amsterdamse-stadhuis-heerst-niet-sylvana-simons-maar-batavus-droogstoppel

 3. 4

  @1 “Dat hebben we bij de bouw gezien en nu is de luchtvaart aan de beurt.” En vergeet de cultuursector, de horeca en het OV niet, je kan je beter afvragen wie komt er niet aan de beurt. En als het lang duurt dan moet er ook nog structureel bezuinigd en gekort gaan worden en dan wordt het helemaal huilie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren