SG-café vrijdag 06-11-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 06-11-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (6)

#1 Le Redoutable

Na vier jaar compromissen sluiten met de PvdA, een Groenlinks milieu programma en het de zoveelste kutmaateregel voor automobilist, huiseigenaar en bedrijfsleven en hardwerkende Nederlander gaat de VVD nu definitief door als een linkse partij:

https://nos.nl/artikel/2355413-vvd-vernieuwt-en-wil-actieve-overheid-minder-marktwerking.html

#2 Jos van Dijk

@1: Ik lees hier:

Vooral het MKB en de middenklasse moeten meer profiteren van toeslagen en kortingen, zeker nu zij het in de coronacrisis extra zwaar hebben, aldus de VVD. Deze groepen dragen het meest bij aan premies en belastingen.
De keus voor de middengroepen zette de partij al eerder in met het verschijnen van het manifest ‘Liberalisme dat werkt voor mensen’ van fractievoorzitter Klaas Dijkhoff in 2019. Daarin pleitte hij voor meer aandacht voor de middenklasse, die te weinig heeft geprofiteerd van de economische groei.

#3 Co Stuifbergen

@1, @2:
Als ze dat echt willen, kunnen ze nu al beginnen.

En dan heb ik wel een suggestie:
schaf de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet af, en compenseer dat door het belastingtarief in de hoogste schijf iets hoger te maken.
Daar zijn de midden-inkomens mee geholpen.

#4 Co Stuifbergen

@1: Natuurlijk voert de VVD rotmaatregelen voor automobilist, huiseigenaar en hardwerkende mensen in.
De VVD is er niet voor arme mensen.
Voor mensen die geen miljonair zijn, zijn er genoeg andere partijen.

#5 Joop

@4.

Lubbers 2 is gevallen voor de automobilisten van de vvd. Lubbers zegt dat in zijn memoires: PvdA is arrogant, vvd is egoïstisch. Hij had volkomen gelijk.

Jammer voor hem dat het cda niets meer voorstelt. En dat zag hij zelf al gebeuren met zijn opvolger Eelco Brinkman, op de rechterflank, Lubbers probeerde altijd in het midden te staan niet aan enige flank.

Vorig jaar nog in de media, volgens Brinkman mensen in de bijstand hebben dat aan zichzelf te danken of zoiets, dat zou Lubbers nooit zo gezegd hebben. Omdat er veel mensen niet kunnen werken vanwege psychische of fysieke klachten, en zeker nu achter in de rij staan.

#6 Wil

@3: tot aan de pensioendatum betaald de werknemer een vast bedrag voor de zvw. Het is de werkgever (of zelfstandige) die een inkomensafhankelijk bedrag betaald. Welk voordeel hebben de middeninkomens dan bij afschaffing van het variabele gedeelte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*