SG-café vrijdag 04-09-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 04-09-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (18)

#2 beugwant

@1: Het regende toch niet toevallig? De echte oorlogshelden zijn voor Trump natuurlijk de industriëlen die er met vette winsten vandoor gaan.

Betekent dit nu dat we al die Amerikaanse kerkhoven kunnen ruimen? Het is vaak goede landbouwgrond en er zijn intussen versere oorlogen om te herdenken en te laten zien dat we er toch niets van leren.

#3 Frank789

@1: Hier een (uiteraard) vollediger bericht van de NOS.
Trump ontkent natuurlijk, maar zijn track record spreekt hem tegen.

https://nos.nl/artikel/2346698-trump-ontkent-dat-hij-gesneuvelde-militairen-losers-en-sukkels-noemde.html

#4 Ronzhu

Voor degenen die het track record niet meer op het netvlies hebben, Trump over losers en war heroes: https://www.youtube.com/watch?v=XaHHTGQSLwE

Het Witte Huis doet net alsof ze hun oren niet kunnen geloven, maar dit taalgebruik is gewoon Trumpiaans pur sang.

#5 Dick Lont

@2 “Betekent dit nu dat we al die Amerikaanse kerkhoven kunnen ruimen?”
Nee. Dat hij respectloos is betekent niet dat wij het ook moeten zijn.

#6 beugwant

@5: Al mag die verheerlijking van dat militarisme wel een pitje lager. Ons is dan wel altijd verteld dat die arme drommels voor onze vrijheid zijn gestorven, maar ze hebben ook een afzetmarkt veiliggesteld.

#7 lmgikke

@6 VS zou ons bevrijdt hebben. Tis maar hoe je het bekijkt. Ze hebben de Duitsers verdreven, militaire bases gebouwd en nooit meer vertrokken.

Ze hebben hier nukes liggen die wij niet willen en die ze kunnen gebruiken zonder ons ook maar te informeren…

Een echte bevrijder vertrekt weer….

#8 Le Redoutable

@6 Wat ons de grootste welvaartsgroei in onze geschiedenis heeft gebracht. Diegene die “bevrijd” zijn door de communisten daarentegen moeten 65 jaar na dato nog steeds asperges steken en varkens slachten om die achterstand in te halen.

#9 Frank789

@7: En elke avond hoor ik weer de Amerikanen op hun spijkerlaarzen door onze straten marcheren om deuren open te beuken op zoek naar ondergedoken jonge mannen die naar de US gedeporteerd worden voor work assignment.

Een echte bezetter bezet.

#10 Co Stuifbergen

@7:
Ik denk dat wij beter door de VS beter behandeld worden dan menig burger van de VS zelf.

Ik denk dat de VS wel veel te verwijten valt over hun betrokkenheid bij de staatsgreep in Chili in 1973, en de invallen in Koeweit, Irak en Afghanistan, en het bombarderen van Vietnam en buurlanden.

En het steunen van diverse dictators, bijv. Egypte en Saudi-Arabië, en het voeren van een proxy “war on drugs” in Colombia.

#11 Frank789

@10: Liever door de Amis, Aussies, Canadiers, Brits en en nog wat anderen bevrijd met achterlating van wat ami-bases en ami-nukes, dan “bevrijd” door de Ruskies met achterlating van permanente communistische regimes en economie met risico op Russische tanks in de straten als je van het communistische pad afwijkt.

#12 Rigo Reus

Sifan Hassan, gefeliciteerd.

#13 beugwant

@12: Van haar komt de uitspraak:

De Nederlandse zon is als het lampje in de koelkast.

@11: 1956 was elf jaar na de oorlog. Of het SED-regime ook in 1989 was gevallen bij een ongedeeld en van Marshallhulp verstoken Sowjetduitsland, daar kun je een flinke boom over opzetten, maar we zijn nu 75 jaar verder en de minder prettige dingen van de Amerikaanse invloed beginnen zich steeds meer te laten gelden. We hadden bv. al halverwege die 75 jaar een hele beste verzorgingsstaat, maar er moest (en eigenlijk naar Amerikaans model) geprivatiseerd worden.

#14 Frank789

@13: Oeps, we hebben niet zelf verkeerd gestemd op afbrekers van de verzorgingsstaat, dat hebben de Ami’s geregeld?

#15 beugwant

@14: Die afbrekers moeten hun inspiratie toch ook ergens vandaan hebben…
En om nog even naar die val van de Muur terug te gaan: Wat er uiteindelijk van dat “4+2 Abkommen” is geworden is ook niet precies wat de Oostduitsers voor ogen hadden toen ze dat jaar in Leipzig elke maandagavond de straat op gingen. Net zoals veel Nederlandse kiezers die vanwege de pensioenleeftijd op Wilders hadden gestemd, niet hadden verwacht dat dat harde speerpunt al zou worden ingeleverd nog voor de uitslag bekend was. En, en, en. Wat en wie kiezen we eigenlijk, en waarom? En waarom nog? Ik ben cynischer geworden dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden.

#16 Frank789

@15: [ Die afbrekers moeten hun inspiratie toch ook ergens vandaan hebben… ]
Oh? Niks dwang dus.
Voor de rest ga je volledig off-topic.

#17 beugwant

Off-topic in het café? ;)

#18 Frank789

@17: Off-topic in het draadje. Nieuw draadje beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*