1. 1

  Ik liep vanmorgen tegen een prachtig woord aan:
  ‘opiniepraters’.
  Gooi maar in Google om te zien waar. ;)
  Een woord om te onthouden en te hergebruiken.

 2. 2

  Nou, mijn Google vindt het niet. Heel vervelend dat Google, iedereen vind heel verschillende mooie dingen in de zoekresultsten. Zo worden we het, over schoonheid en andere zaken, nooit eens met elkaar

 3. 4

  Evem overnieuw tikken Redoutje: de benoeming is ingetrokken dus je had moeten tikken: Kwaliteit toch belangrijker dan quota.

  Weet je wat? Als je nou eerst je reactie even mailt, kijken wij het voor je na of wat je tikt overeenkomt met wat je linkt. Als het klopt plaatsen we het, klopt het niet komen we bij je terug. In de hoop dat je aldoende leert….

 4. 5

  @4: Doe niet zo kinderachtig. LR is van mening dat KPN zo graag een vrouw wilde, dat ze niet goed genoeg op de kwaliteit hebben gelet, en nu dus nadat allerlei problemen naar boven zijn gekomen, de benoeming ongedaan moet worden gemaakt.
  Een beetje analoog aan het kiezen van Sarah Palin als running mate door McCain.

  Ik vind het onzin; dit probleem heeft voor zover ik kan overzien niet te maken met dat Leroy een vrouw is, maar dat je deze mening zou willen censureren is echt belachelijk.

 5. 6

  @5: Ik wil het niet censureren (als je me goed hebt gelezen), ik wil LR helpen kwalitatief betere reacties bij te drgaen. Het is bij lange na niet de eerste keer dat wat hij schrijft niets te maken heeft met wat hij linkt. Dat diskwalificeert hem, dat zou-ie niet moeten willen toch?

  En je hebt het goed ‘overzien’: wat in de link staat heeft helemaal niets met vrouw-zijn en/of quota te maken.

 6. 8

  En je hebt het goed ‘overzien’: wat in de link staat heeft helemaal niets met vrouw-zijn en/of quota te maken.

  Dat hoeft ook niet, het is prima om een meta-punt te maken op basis van een nieuwsbericht, ook als het nieuwsbericht daar zelf niets over zegt.

  Ik wil het niet censureren (als je me goed hebt gelezen)

  Ja, je wil reacties van LR niet plaatsen als jij vindt dat de boodschap in de link niet klopt met wat hij schrijft. Je stelt dat niet voor bij iedereen (LR is heus niet de enige die wel eens dingen niet helemaal correct weergeeft), maar specifiek bij iemand waar je het niet eens mee bent.

  Ik heb vrijwel nooit moeite om de relatie tussen de link van LR en de zijn boodschap te leggen. Dat ik die conclusie vaak niet deel betekent niet dat anderen belemmerd zouden moeten worden in het uiten daarvan.

 7. 9

  @5: LR is van mening dat KPN zo graag een vrouw wilde, dat ze niet goed genoeg op de kwaliteit hebben gelet
  En dat is een stelling die hij dan bewijzen moet.
  Heeft KPN uitgesproken dat het bedrijf liever een vrouw aanstelt? Of dat Leroy beter is omdat ze een vrouw is?

  @8: En dan moet eerst nog bewezen worden dat KPN niet op de kwaliteit gelet heeft.
  Dus bijvoorbeeld dat bezwaren tegen mev. Leroy bewust genegeerd zijn.
  Of desnoods door statistieken over het functioneren van vrouwen in topfuncties te verzamelen, en dan is 1 voorbeeld niet genoeg.

 8. 12

  Zo hé. Mega-operatie Rijkswaterstaat: borden wisselen op (delen van 4) snelwegen voor lagere maximum snelheid. Zijn we nu hardwerkende Nederlanders, of toch maar polariserende niksnutten? In Finland wordt elk jaar, hier door een stel rijkswäterstäters dus, aan het begin en aan het eind van de winter de borden voor max snelheid manueel omgeklapt. Alleen dan wel op zo’n 41.000 kilometer aan snel- en autowegen.

  https://www.ad.nl/zwolle/mega-operatie-rijkswaterstaat-borden-wisselen-op-snelwegen-voor-lagere-maximum-snelheid~a4cad168/

  Voor de goede orde: ik denk dat rijkswaterstaat hier z’n hand niet voor omdraait, maar het AD laat geen kans onbenut om de stikstofuitspraak te framen als hinderlijk.

  PS kan niet wachten om straks weer 100 te gaan tuffen op m’n uitgestrekte asfalt, ook al ligt er geen sneeuw of ijs. Geen mens die daarover zanikt. Geen VVD hier he…

 9. 13

  @8: nogmaals, ik wil hem niet censureren. Lees nog eens goed wat ik schreef: “dus je had moeten tikken: Kwaliteit toch belangrijker dan quota“.

  M.a.w. in de link lezen we dat er twijfels zijn over een kwalitatief aspect van mevrouw. Niets over dat ze is aangesteld op basis van quota-overwegingen. Maar dat mag LR toch in zijn schrijven er bij betrekken.

  Ben je met LR getrouwd of zo?

 10. 15

  @14: Sargasso is al ettelijke malen gewezen op het feit dat LR keer op keer diverse huisregels breekt. Waar sommigen al na 1 keer 1 huisregel gebroken te hebben een permban krijgt, mag LR blijkbaar keer op keer meerdere regels breken, zonder enige consequentie. Hoeveel draadjes eindigen niet in een discussie over het trolgedrag van LR in plaats van het daadwerkelijke onderwerp van het draadje?
  Niet alleen in kwaliteit is Sargasso hard achteruit gegaan.

 11. 16

  Misschien is LR wel een construct van Sargasso ‘om de discussie op gang te houden’. Als dat waar zou zijn, en niet slechts een hersenspinsel c.q. vuige beschuldiging van mijzelf, dan neem ik graag een permaban in ontvangst. Zoniet, dan is een negeerknop erg welkom, want LR is een zwart gat die alle discussie naar zich toezuigt en alleen maar kwaad bloed zet met zijn koeien van logic fallacies, onafgebroken stroom van verdraaiingen en schaamteloze onwaarheden. Inhoud doet er niet meer toe. Zijn Modus Operandi: plaatst een reactie en een link van (naar voorkeur de Volkskrant) en leun naarachter in de luie stoel om de ellende die hiermee teweeg wordt gebracht te aanschouwen. Asterix en de intrigant in het kwadraat.

 12. 19

  Niet alleen olie wordt gesubsidiëerd, ook plastic. We zullen nooit genoeg plastic kunnen recyclen….

  “The government has intervened and [new plastic production ] and made it impossible for [plastic] recycling to compete,” …

  Companies that are building new plastic manufacturing plants are getting help from the government, too. Oil and gas giant Shell is building a massive complex in Pennsylvania that will open in 2020 and produce 1.6 million metric tons of polyethylene every year. The plant will also receive $1.65 billion in tax breaks over 25 years. ”

  https://www.huffpost.com/entry/plastic-recycling-oil-companies-landfill_n_5d8e4916e4b0e9e7604c832e

 13. 20

  @14:
  – Misbruik van het plus-systeem

  Toch wel een beetje verouderd, de “beste reacties” knop is er ook nog steeds.
  Maarreehh, een min-knop speciaal voor LR?
  In ruil reageren we dan niet meer op LR.

 14. 23

  @13: “Ben je met LR getrouwd of zo?”
  Ik denk een sockpuppet; Waar je enigerlei kritiek op LR ziet, is Cerridwen om hem (gok ik) te verdedigen.

 15. 25

  dat gezeur om een safespace op sargasso door sommige reaguurders komt me neus uit! een tijdelijke ban voor deze personen lijkt mij op zijn plaats! :p

 16. 28

  @3: Omdat kwaliteit belangrijker is, zat eerst Zijlstra en nu Blok op de hoofdportefeuille van BuZa, en niet Kaag?
  Hahahaha…nee echt, hilarisch.

  En het is misschien een open deur, maar mannen zijn veel vaker verwikkeld in integriteitsschandalen dan vrouwen. Het zijn ook voornamelijk mannen geweest die de financiële crisis hebben veroorzaakt (en de meeste zitten vast ook nog gewoon op hun plek, met al hun kwaliteiten!).

  Een open deur omdat er ook meer mannen zitten, maar het geeft toch te denken.

 17. 29

  @28.

  Ik was die financiële crisis bijna vergeten, zag ik laatst op Netflix The Big Short. Beetje moralistisch, want ontzettend fout om je geld te zetten op een financiële crisis vanwege de slechte hypotheken. Maar op het eind komt er even langs dat er maar één bankier, een Zwitser, is veroordeeld. En dat ze gewoon weer verder gaan.

  De makers van deze film hebben dan ook weer een film gemaakt over de volgens hun machtigste vicepresident van de usa ooit, Dick C. Nog niet veroordeelde oorlogsmisdadiger.

 18. 30

  Nou lees ik dat bij het forum voor demagogie ze zo geschrokken zijn van uiterst extreemrechtse mensen op hun party wat gerapporteerd is. Dat ze koos roegholt, actief in de nvu pegida en meer van dat soort dingen de toegang hebben geweigerd. Achter de schermen wordt gezegd dat het vooral komt omdat de stank uit zijn mond niet te harden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren