1. 2

  Philips-topman: ‘Nederland bestelde beademingsapparaten twee weken geleden’

  Hij ging niet specifiek in op de vraag of de Nederlandse regering aan de late kant was. Wel zei Van Houten: “Ik denk dat heel de wereld niet scherp genoeg naar China heeft gekeken. Men dacht dat het wel mee zou vallen.”

  https://nos.nl/artikel/2328776-philips-topman-nederland-bestelde-beademingsapparaten-twee-weken-geleden.html

  “Nu het erop aankomt, moeten zelfs de zorgverzekeraars met elkaar samenwerken. Ze erkennen nu volmondig dat concurrentie en het reclamecircus volstrekt overbodig en contraproductief zijn. Mooi, dan kunnen we die obstakels voortaan afschaffen.”

  https://www.vrij-links.nl/artikelen/applaus-voor-de-helden-maar-wat-daarna/

 2. 3

  @2 Voordat alle ambtenaren hun stempeltje gezet hebben ben je in Nederland zo maar 4 weken verder.

  Voorlopig hoor ik niemand meer klagen hoe kut de geprivatiseerde ziekenhuizen het doen en Philips doet zijn uiterste best de productie te maximaliseren en eerlijk te verdelen. Als dat allemaal door ambtenaren geregeld zou moeten worden, zouden ze nu nog aan het vergaderen zijn wie wat moest doen.

 3. 4

  @3: Zonder ambtenaren die voor regelgeving, coördinatie en informatie zorgen, krijgen die bedrijven op het moment niet veel voor elkaar en zitten ze op hun handen.

  Het is voor een belangrijk deel door de afbraak van de publieke sector dat we op het moment zo diep in de shit zitten. Als je de link onder @1 leest ontdek je dat het echt niet het bedrijfsleven is dat in die landen een langdurige lockdown heeft voorkomen.

 4. 5

  @3:

  Voorlopig hoor ik niemand meer klagen hoe kut de geprivatiseerde ziekenhuizen het doen

  Leg mij eens uit hoe met dat geweldige systeem van zorgverzekeringen en zorgaanbieders uit de markt het mogelijk is dat de overheid nu 100 miljard euro per jaar kwijt is aan dat geintje. Die zorgsector ligt gewoon aan het publieke infuus, waar jij voor opdraait. En je hebt het niet eens door.

  Voor dat geld zouden er goudgerande ventilatoren op IC’s moeten staan.

 5. 11

  Is dat binnenblijven wel zo’n goed idee?
  Ultraviolet licht (in zonlicht) is nodig om vitamine D aan te maken. En vitamine D schijnt nuttig te zijn voor de immuunrespons tegen virale infecties.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3897598/

  In the early 1900s heliotherapy was promoted for treating both skin and pulmonary tuberculosis.69,114 It was also recognized that young children with rickets had a much higher risk of developing pneumonia and upper respiratory tract infections and were more likely to die of them.8,14,115,116 Therefore sun exposure and vitamin D were used in the early 1900s to treat and prevent tuberculosis113,114,117 and upper respiratory tract infections.72

  Hope-Simpson118 had speculated that there was a seasonal stimulus responsible for reducing infectious diseases during the summer. It is known for example that influenza infection is most prevalent in the winter months at latitudes North and South of the equator but is sporadic throughout the year in children and adults who live near the equator

 6. 14

  @3: Je noemt de geprivatiseerde ziekenhuizen al. Die zijn verantwoordelijk voor de aanschaf en niet de Staat. Dat wilden wij zo omdat het efficiënt was. Het was politiek ook fijn dat ze werden afgeknepen door een marktpartij en niet door een politieke ambtsdrager. Dat scheelt lastige debatten. Dat debat moet nu gaan over de vraag of de markt werkt en niet over wanneer een politiek verantwoordelijke minister heeft ingegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren