SG-café maandag 26-10-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 26-10-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (4)

#1 Bismarck

In Chili gaan ze een nieuwe grondwet schrijven. Wat ik vooral frappant vond is dat de huidige grondwet geschreven is onder de dictatuur van Pinochet (en door zijn handlangers), al is hij sindsdien wel al ettelijke keren aangepast.

#2 Co Stuifbergen

@1: Ja, Pinochet wilde alleen opstappen als hij de grondwet schrijven mocht.
Daarom stond in de grondwet dat leden van de senaat niet voor misdaden veroordeeld worden mogen, en dat een ex-president voor de rest van zijn leven lid van de senaat blijft.

#3 Joop

Benieuwd hoe het gaat aflopen met deze botsing tussen Turkije en Macron. Macron heeft allemaal beloftes gedaan om islamistische organisaties aan te pakken, maar een kind kan weten dat het juridisch zeer moeilijk zal zijn. Symboolpolitiek.

https://nos.nl/artikel/2353925-premier-rutte-uitspraak-erdogan-over-macron-onacceptabel.html

#4 Hans Verbeek

In China geeft de centrale bank (PBOC) gratis digitale yuan weg aan de gelukkige winnaars in een loterij.
https://www.cnbc.com/2020/10/12/china-digital-currency-trial-over-1-million-handed-out-in-lottery.html#close

Deze PR-stunt is bedoeld om mensen over te halen om een deel van hun geld in te wisselen voor het digitale geld.
Hoe digitaal geld werkt wordt min of meer uitgelegd in deze Explainer… https://www.reuters.com/article/us-china-currency-digital-explainer-idUSKBN27411T
Het werkt een beetje zoals Paypal of Bitcoin. Maar dan een versie waarbij de overheid (en/of de bank) precies kan zien welke weg het digitale geld aflegt.

Ik zie persoonlijk meer in ruilhandel. De eieren, die mijn kippen leggen, kan ik ruilen tegen brood, dat een vriendin bakt. En de appels uit mijn voortuin kan ik ruilen tegen walnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*