SG-café maandag 21-09-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 21-09-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (15)

#1 McLovin

Ik denk dat Rutte en zijn kabinet (en met name Grapperhaus en De jong) zelf even hun bek moeten houden (https://nos.nl/artikel/2349292-advies-rutte-aan-juichende-voetbalfans-gewoon-je-bek-houden.html) na het onthutsende relaas van Follow The Money en Arjan Lubach….

#2 Le Redoutable

@1 Zo moeilijk is dat niet en zo niet is het gewoon klaar met publiek bij het voetbal. Gaan de supporters tijdens de rest van de Corona crisis maar lekker achter de buis zitten supporteren, scheelt ook weer een hoop onnodig risico bij OV en horeca.

#3 McLovin

@2: Als meneer Rutte & Co ballen hebben dan doen ze dat inderdaad; geen publiek, Horeca geheel sluiten en OV alleen woon-werkverkeer.

Maar ja, dat gaan ze niet aandurven…cafes moeten om 01;00 sluiten …nou nou nou…

#4 Henk van S tot S

@1:
Met de VVD voorop is eerst de zorg geprivatiseerd en vervolgens overladen met allerlei overbodige regels/bureaucratie, managers en bezuinigingen.
Daarna hebben ze dit randdebiele beleid voltooid met oerdom beleid waar het het testen betreft.
Over de mondkapjes voor het zorgpersoneel, zal ik maar zwijgen.

En de kiezer blijft de kwakalverpartijen nog op de been houden ook.
;-)

#5 Bolke

https://www.dw.com/en/cyprus-blocks-eu-sanctions-against-belarus/a-55001174
|
Begrijp ik dit nu goed, de EU kan geen sancties op Wit-Rusland opleggen voor wat in feite een interne aangelegenheid is van Wit-Rusland omdat Cyprus haar veto heeft uitgesproken omdat de EU geen sancties op Turkije wil opleggen voor het schenden van de territoriale integriteit van EU lid Cyprus.

#6 Bismarck

@5: Dat is alleen de stok. In werkelijkheid is Cyprus doodsbang dat de miljarden Russisch zwart geld van Putin’s vrienden het land uitstromen naar een ander belastingparadijs als Cyprus instemt met sancties.

#7 Bolke

@6: Misschien dat je het gemist hebt maar daar waar Rutte alleen maar praat over het aanpassen van belasting verdragen om belasting ontwijking aan te passen heeft Rusland het belasting verdrag tussen Rusland en Cyprus al aangepast.

https://www.tax-news.com/news/Cyprus_Russia_Reach_Double_Tax_Agreement_Compromise____97780.html

Dus Cyprus is geen belastingparadijs voor de Russen meer.

P.S. Op dit moment as we speak wil Rusland ook het belasting verdrag met Nederland aanpassen om ook ontwijking via Nederland aan te pakken, dus ook wij gaan wat Russische centjes mislopen wss.

#9 Co Stuifbergen

@5, @6: Als Cyprus werkelijk sancties tegen Turkije wil, moet het natuurlijk de europese begroting blokkeren, of de benoeming van de commissarissen (= de ministers van de EU) tegenhouden.

Ik denk dat de andere EU-landen dan niet zo snel inbinden.

Ik denk dat Cyprus nu een keer stoer doet voor de binnenlandse politiek, maar dat andere EU-landen ook niet staan te trappelen om sancties in te voeren.

#10 Co Stuifbergen

@7: Rusland kan het verdrag wel opzeggen/veranderen, en dan kan het selectief gaan gedogen dat vriendjes van Poetin toch wat geld naar Cyprus sluizen, als dank voor het tegenhouden van sancties.

Eigenlijk vind ik dat landen die permanente toegangsbewijzen voor de EU verkopen aan criminelen uit de EU gezet worden moeten.

#11 Bolke

@8: Nou, dit kwam ook ter sprake op radio 1, nergens is er ergens bewijs dat het Russische geld in dit geval zwart geld zou zijn.

En mocht dat toch zo zijn dan is het de Russische regering die belastinggeld misloopt, who cares.

#12 Bolke

@9:

Ik denk dat Cyprus nu een keer stoer doet voor de binnenlandse politiek, maar dat andere EU-landen ook niet staan te trappelen om sancties in te voeren.

We zullen zien.

Ik vind het alleen frappant dat de EU vooraan staat om sancties in te voeren vanwege een binnenlandse Wit-Russische aangelegenheid maar dat als de Turken illegaal zoeken naar gas en olie in de wateren van een EU lid de EU niet thuis geeft, Cyprus zou niet eens om sancties jegens Turkije moeten vragen, ze zouden automatisch moeten zijn.

#13 Frank789

Pete Hoekstra organiseert partijbijeenkomst voor Fvd op US ambassade.
Dit zou tot sluiting van de ambassade moeten leiden omdat de US de ambassade voor partijdige inmenging in de NL politiek gebruikt.

https://www.groene.nl/artikel/een-geschenk-uit-washington

#14 P.J. Cokema

@13: Het minste is dat de ambassadeur ‘op het matje wordt geroepen’ om verantwoording af te leggen en een waarschuwing te krijgen.
Maar dit is reden om de man uit te wijzen.

#15 beugwant

@13: @14: Oei, Rutte, wat nu? Grote vriend Amerika vertoont Russisch gedrag. Dat lach je niet even weg.
En niets doen kost je stemmen ter rechterzijde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*