SG-café maandag 15-06-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 15-06-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (10)

#1 majava

‘Interessant’ om te zien hoe wereldwijd de BLM protesten, die in eerste instantie tegen politie en institutioneel geweld werden gehouden en later/elders tegen racisme in het algemeen, nu de aanleiding zijn voor ‘de andere kant’ om een tegengeluid te geven.

Nee, dat is niet van mensen met nep-nuance praatjes tegen identiteitspolitiek en dat we af moeten van labels. Bij deze demonstraties zijn gewoon openlijk racistische neonazi-types. Nu vraag ik me af of dat stop-met-het-denken-in-kleuren gezelschap nu ook eens tegen deze trotse witte mensaapjes gaat preken?

#2 Bismarck

@1: Jamaar, dat is niet hetzelfde. Die mensen verdedigen namelijk standbeelden. Zoals in bijgaande beelden te zien nemen ze dat ook zeer serieus.

#3 majava

@2: Ja, inderdaad. Het anti-standbeeldenstormfront. Of het pro-standbeelden stormfront. ;)

Want die beelden staan symbool voor cultuurhistorie, of in elk geval historie. Tot zover ok, toch?. Nu wil ik dan graag een TV ploeg die eens wat van die ridders zonder paard even doorvraagt naar die historie van wat het beeld dan representeert. Levert vast leuke TV op. Met na afloop natuurlijk wel een echte historicus aan het woord, wat dan de gebruikelijke twitterstorm #saneerdeNPO zal opleveren.

Standbeelden zijn plaatjes. En voor plaatjes hoef je niet te kunnen lezen. Het cirkeltje is rond.

#4 Le Redoutable

Van koopkracht tot ongelijkheid, van milieu tot discriminatie, van de positie van vrouwen tot armoede. De feitelijke cijfers tonen aan dat het we er allemaal op vooruit blijven uitgaan in tegenstelling tot wat sommige politici en de “neoliberale” komplotdenkers ons willen doen geloven:

https://www.trouw.nl/economie/de-cijferman-van-nederland-we-blijven-er-maar-op-vooruitgaan~b3d481056/?referer=https%3A%2F%2Fwww.trouw.nl%2F

#5 sikbock

Zelfs Urgenda wil dat de gaskraan weer open gaat:

https://nos.nl/artikel/2337270-urgenda-activist-minnesma-stop-subsidie-biomassa.html

oh, ze wil toch niet terug naar aardgas lees ik. Maar wat ze dan wel wil om die 45 % in te kleuren die in het klimaatakkoord is ingeruimd voor biomassa, is mij niet duidelijk.

#6 Henk van S tot S

@5:
Misschien een wat snellere groei van waterstof, wat zelfs Wiebes niet zo’n slecht idee vind.
N.B.
Links plaatsen doe ik maar niet omdat jij natuurlijk overal goed van op de hoogte bent.
;-)

#7 lmgikke

@4 zei de persoon in de 2CV terwijl de TGV en de Airbus hem voorbij raasden.

#8 Co Stuifbergen

@4: Het zou kunnen dat allerlei socialistische maatregelen uit de jaren ’60 voor het succes zorgen, want:

De punten die ik maak, baseer ik op decennialange trends en statistieken[/q[
In ieder geval gemiddeld:
[q]Maar inderdaad, de punten die ik maak in het boek gaan over gemiddeldes.

En er zijn uitzonderingen:

Vroeger kon je ook zonder veel scholing nog een redelijke carrière maken, nu niet meer. Met als gevolg een lagere levensverwachting, minder vertrouwen in de politiek en meer uitzichtloosheid.

#9 Co Stuifbergen

@5: Overigens kan aardgas (of zelfs steenkool) hoe dan ook beter zijn dan het verbranden dan biomassa.

#10 sikbock

aanrader: korte documentaire over public shaming en de rol van de media: https://www.theatlantic.com/video/index/605989/digilante/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*