SG-café maandag 01-06-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van maandag 01-06-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (9)

#1 Bismarck
#3 majava

Als je die beelden van nu ziet, en verder het nieuws over hoe de politie in de VS al die tijd al opereert, dan moet je toch enorm blij zijn dat wij in NL (en ik in FIN) niet dat soort situaties hebben. Denk aan de rellen in Duindorp. Was daar het leger op af gestuurd? Was de ME daar even lekker orde in de mensen aan het slaan? Denk aan de boerenprotesten. Vernieling, bedreiging en massale overtreding van verkeersregels. Ook toen de fluwelen hand. Of de Extinction Rebellion blokkades, die relatief nog de meeste reactie van politie zagen. Geen tasers, geen pepperspray. Gewoon wat mensen van de straat hijsen.

Dat is de-escalatie, dat is hoe je orde houdt. En ja, ik ben Mitch Henriquez niet vergeten. Dat is een zwarte pagina.

#4 gbh

Russian intelligence services are trying to incite violence by white supremacist groups to sow chaos in the United States, American intelligence officials said.

https://www.nytimes.com/2020/03/10/us/politics/russian-interference-race.html

Obama’s Former NSA Susan Rice on CNN talking about the protests and domestic strife

“This is right out of the Russian playbook”

https://twitter.com/esaagar/status/1267184451077001216

En vanuit Amsterdam:

Kremlin’s fingerprints all over it: my thread on #Minneapolis events and #GeorgeFloydProtests.

https://twitter.com/Isa_Yusibov/status/1266864232852791296

#5 gbh

This in a country that banned Kinder eggs for being a danger to children

https://twitter.com/BenJolly9/status/1266493857040121856

#6 Le Redoutable

@3 Die “vernielingen” van de boeren hielden dan ook op bij een platgereden plantsoentje wat ze later zelf weer hersteld hebben. Dat is wel even wat anders dan de massale vernielingen, plunderingen en zelfs schietpartijen die we nu in de VS zien. Als de demonstranten in de VS een ontbijtje op straat hadden georganiseerd had de politie daar ook een stuk vriendelijker geweest. En tot overmaat van ramp zijn dan ook nog de professionele relschoppers van ANTIFA op het “feestje” afgekomen, dan weet je zeker dat het uit de hand loopt, waar ook ter wereld.

#7 Lethe

Ach man @6. Als je een beetje het nieuws had gevolgd en dan misschien wel met een goed aangemeten bril. Had je geweten dat het meeste protest viel binnen “ontbijtje, hapje, sapje”. Al zijn mensen, mij inziens, terecht boos, genoeg is genoeg en je mag (moet!) je stem laten horen.

En je (misschien terechte, tijd zal het leren) gewijs naar de antifa, kan je echt alleen maar verantwoorden als je _ook_ de extreemrechtse herrieschoppers en plunderaars mee neemt.

#8 Frank789

@6: Je geheugen laat je in de steek? Of laat jij bewust je geheugen in de steek?

Die deur van het provinciehuis die er met een tractor uit gereden werd? Die fietser die net niet doodgeklapt werd door een tractor die een hek omver reed? Het complete malieveld naar de gallemiezen? Bedreiging van Jetten, of was het klaver?
Enorme files veroorzaken, spookrijden, vuurwerk afsteken?

Als een groene organisatie dit gedaan had was de roep “terrorisme” niet van de lucht geweest.

#9 Joostdev

Stel je het geweld voor wanneer het agenten uit minderheidsgroepen waren geweest die regelmatig wegkwamen met moorden op blanke personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*