SG-café donderdag 24-09-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 24-09-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (16)

#1 Krekel

Trump weigert coup uit te sluiten als hij verkiezingen verliest: https://www.nytimes.com/2020/09/23/us/politics/trump-power-transfer-2020-election.html

Dat zou, if nothing else, in elk geval interessant zijn.

#2 basszje

@1: Ter aanvulling, interessante longread: https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2020/11/what-if-trump-refuses-concede/616424/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=share

Tl;dr; Kennelijk is er in de VS geen echte mogelijkheid tot beslissen als iemand besluit niet vanzelf op te geven.

#3 tigger

@2:
Als er geen winnaar van de verkiezingen is aangewezen, wordt de voorzitter van het congres (Pelosi) waarnemend president op 20 januari.

#4 Le Redoutable

China heeft in de afgelopen drie jaar maar liefst 380 interneringskampen gebouwd, waar blijft de verontwaardiging vanuit het westen?

https://nos.nl/artikel/2349620-china-bouwde-380-interneringskampen-in-xinjiang-in-drie-jaar.html

#4.1 P.J. Cokema - Reactie op #4

@4 In ieder geval lezen we hier de verontwaardiging die Jesse Klaver (GroenLinks) uitspreekt, en hier idem van Sjoerd Wiersma (D66) en ook die van Sadet Karablut (SP).

In de 2e Kamer stelden gisteren PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, CDA en D66 hier vragen over aan Rutte. Niets, helemaal nada van VVD, PVV en FvD. Ook niet van ‘frie de piepel’-BNertjes.

#5 Spam

@4 o.a. in het artikel dat je citeert en in al die andere artikelen die ik hierover heb gelezen.

#6 Micowoco

Misschien een open deur dat Trumpkins meer besmet raken, maar het kan effect hebben op de verkiezingsuitslag.
https://cityobservatory.org/covid-19-is-now-a-rural-and-red-state-pandemic/?fbclid=IwAR3adfKwzo_pooxVrUCXSQiIX4Vyp2WrTm-WhM_Gmil-3lkd8hINPYAz5Zg

#7 Le Redoutable

@5 Dit artikel geeft meer een droge vermelding van het feit. Waar blijft nu de EU met sancties en de verontwaardiging in de 2e kamer?
@7 Sorry ik volg niet alle prive uitspraken van politici persoonlijk op Twitter, maar ik zie graag hun reactie in de kamer.

#9 Bismarck

@8: “ik zie graag hun reactie in de kamer.”
Ik geloof jou niet. Er is in de Kamer namelijk al eerder over de Chinese mensenrechtenschendingen en interneringskampen in Xingjang gesproken en dat is netjes gedocumenteerd, inclusief moties, zoals deze, deze en deze (neem ook gerust even de tijd om de stemmingen in detail te bekijken om je hoefijzertheorietjes te testen). Die reacties had je dus prima kunnen zien, als je dat graag had gewild.

#10 Spam

@8 In dit geval lijkt me een droge opsomming van de feiten duidelijk genoeg om als een aanklacht te kunnen zien. Heb je trouwens ook het filmpje gezien dat direct onder het artikel wordt aangeboden? De ter rechterzijde zo gehate Staatsomroep spreekt daar van ‘martelkampen’. Spreekt daar geen verontwaardiging uit?

#11 P.J. Cokema

@8: Je volgt niet alle privé uitspraken van politici persoonlijk op Twitter en ziet graag hun reactie in de Kamer? Heb je het 2e deel van mijn reactie dan niet gezien? En verder zie @10

#12 lmgikke

@ 4 , 8.

Je stelt vragen die je niet hier moet stellen. De kamerleden volgen niet elk afzonderlijk blog. Net zomin als de EU.

Daarnaast heb je als huistrol goed geleerd. In plaats van een mening te verkondigen (die kan namelijk weerlegd worden) bedien je je nu van het stellen van suggestieve vragen.

Als je inhoudelijke vragen aan kamerleden of EU hebt moet je die aan de kamerleden of EU stellen. Niet hier suggestief lopen doen, want zoals andere reaguurders helder met bron laten zien, zijn je vragen al lang en breed beantwoord.

Of gaat het je niet om de antwoorden?

#13 Co Stuifbergen

@6: Binnenkort zal vast iemand beweren dat het Corona-virus een complot was om Trump-aanhangers te vermoorden…
(en dat voor iedere Corona-dode een Democraat neergeschoten worden moet)

#14 Arduenn

@14

”Binnenkort zal vast iemand beweren dat het Corona-virus een complot was om Trump-aanhangers te vermoorden…”

Wat een bespottelijke aanname.

Oh, wacht: https://www.youtube.com/watch?v=ReKybqHJeFw (video van afgelopen februari)

#15 Co Stuifbergen

@15: Oei, ik loop achter….

Maar een complot om de wereldmarkt te verstoren, is nog geen complot om rednecks te vermoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*