1. 1

  Amsterdam kampt met een flink tekort en moet 35 miljoen bezuinigen en de lasten voor de bewoners verzwaren:

  “Dalende inkomsten door een forse terugloop van de toeristenbelasting, parkeerinkomsten en dividend van bijvoorbeeld Schiphol”

  Die vervelende, toeristen, automobilisten en vliegtuigen, lijken toch wat minder onmisbaar voor het beleid dan hetzelfde college altijd beweert in hun groene plannetjes.

  https://www.at5.nl/artikelen/205136/amsterdam-presenteert-begroting-forse-klappen-door-corona-maar-ook-investeringen

 2. 4

  @2: Niet dat het een graadmeter is, maar zeer smaakvolle foto en goed gekleed. Weer eens wat anders dan zo’n grijze droeftoeter is confectiepak.

  Ik vind dat nekding ook leuk trouwens /modewatch

 3. 6

  @2: Nou, waar zijn die beloofde tieten? Nu moet de instasurfer het met een intelligente oogopslag doen. En een neusje waar Asterix en Obelix week van worden…
  @4: +1 En geen nagellak. Altijd een pré.

 4. 7

  @1 halve verhaal dat je verteld

  Nu de hele quote:

  “Dalende inkomsten door een forse terugloop van de toeristenbelasting, parkeerinkomsten en dividend van bijvoorbeeld Schiphol en de RAI, waar Amsterdam aandeelhouder van is, zorgen ervoor dat er flink bespaard moet worden op de eigen organisatie. Ook wordt commercieel vastgoed verkocht om de pijn te verzachten.”

  zie je dat laatste: “zorgen ervoor dat er flink bespaard moet worden op de eigen organisatie. Ook wordt commercieel vastgoed verkocht om de pijn te verzachten.”

  Het is dus niet dat men het afwentelt op de inwoners door hun lasten te verzwaren, men probeert dat juist te voorkomen door het elders te zoeken.

  Geeft toch een heel ander beeld als wat je schetst. Kom maar op met je trol reactie.

 5. 13

  @7: Bedankt voor de uitleg!

  @2:
  Maar ook als de stad straks minder uit te geven heeft, kan de krimp van het toerisme (en van de luchtvaart) gunstig zijn voor de stad.
  Met minder herrie en minder luchtvervuiling leven mensen gezonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren