SG-café donderdag 22-10-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van donderdag 22-10-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (13)

#1 Le Redoutable

Amsterdam kampt met een flink tekort en moet 35 miljoen bezuinigen en de lasten voor de bewoners verzwaren:

“Dalende inkomsten door een forse terugloop van de toeristenbelasting, parkeerinkomsten en dividend van bijvoorbeeld Schiphol”

Die vervelende, toeristen, automobilisten en vliegtuigen, lijken toch wat minder onmisbaar voor het beleid dan hetzelfde college altijd beweert in hun groene plannetjes.

https://www.at5.nl/artikelen/205136/amsterdam-presenteert-begroting-forse-klappen-door-corona-maar-ook-investeringen

#2 Bismarck

Oh nee, de Finse premier had een blazer met decolleté aan, SCHANDE! Herinnert iedereen zich nog de enorme ophef toen de president van haar buurland twee jaar terug met volledig ontbloot bovenlijf poseerde?

/twee maten

#4 basszje

@2: Niet dat het een graadmeter is, maar zeer smaakvolle foto en goed gekleed. Weer eens wat anders dan zo’n grijze droeftoeter is confectiepak.

Ik vind dat nekding ook leuk trouwens /modewatch

#5 Bismarck

@3: De crux van het verhaal is ook nog eens dat dus iemand geprobeerd heeft Kuzu te drogeren, om het kloppend te krijgen.

#6 beugwant

@2: Nou, waar zijn die beloofde tieten? Nu moet de instasurfer het met een intelligente oogopslag doen. En een neusje waar Asterix en Obelix week van worden…
@4: +1 En geen nagellak. Altijd een pré.

#7 lmgikke

@1 halve verhaal dat je verteld

Nu de hele quote:

“Dalende inkomsten door een forse terugloop van de toeristenbelasting, parkeerinkomsten en dividend van bijvoorbeeld Schiphol en de RAI, waar Amsterdam aandeelhouder van is, zorgen ervoor dat er flink bespaard moet worden op de eigen organisatie. Ook wordt commercieel vastgoed verkocht om de pijn te verzachten.”

zie je dat laatste: “zorgen ervoor dat er flink bespaard moet worden op de eigen organisatie. Ook wordt commercieel vastgoed verkocht om de pijn te verzachten.”

Het is dus niet dat men het afwentelt op de inwoners door hun lasten te verzwaren, men probeert dat juist te voorkomen door het elders te zoeken.

Geeft toch een heel ander beeld als wat je schetst. Kom maar op met je trol reactie.

#8 Bismarck

@6: “Nou, waar zijn die beloofde tieten?”
Zie het tweede linkje ;-)

#9 Co Stuifbergen

Kippen die biologisch voedsel kregen, groeiden langzamer maar herstelden wel sneller van een ziekte:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/onderzoeker-na-chantage-paste-ik-conclusie-over-biologisch-voedsel-aan~b1010520/

#10 Bolke

@2: van mij mag ze het voorbeeld van poetin volgen hoor, mij zul je niet horen klagen.

#12 Test

@9, @11: CDA-ers stelletje linkmiegels.

#13 Co Stuifbergen

@7: Bedankt voor de uitleg!

@2:
Maar ook als de stad straks minder uit te geven heeft, kan de krimp van het toerisme (en van de luchtvaart) gunstig zijn voor de stad.
Met minder herrie en minder luchtvervuiling leven mensen gezonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*